18.3 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Πασκουάλ: «Αυτά τα ντέρμπι είναι μεγαλύτερα από όλους μας» (pics)

Σαν τελικός είναι όλα τα παιχνίδια στην Ευρωλίγκα φέτος, το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό όμως είναι πάντα ξεχωριστό όπως εξήγησε ο Τσάβι Πασκουάλ.

Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί στο ΟΑΚΑ τον «αιώνιο» αντίπαλο (09/11, 21.00), στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής, με τον Καταλανό τεχνικό να εξηγεί στη Media Day της Πέμπτης (08/11): «Δεν έχει καμία σημασία εάν έχω καλή παράδοση απέναντι στον Ντέιβιντ Μπλατ. Αυτά τα παιχνίδια δεν αφορούν στη μάχη μεταξύ προπονητών ή παικτών. Αυτά τα ντέρμπι είναι μεγαλύτερα από όλους εμάς. Το παρελθόν είναι παρελθόν. Αύριο (09/11) σημασία θα έχει μόνο ποιος θα κερδίσει. Για αυτό είμαστε εδώ και ελπίζω να το απολαύσουμε. Κάθε ματς στην Ευρωλίγκα είναι σαν τελικός. Για εμάς και το παιχνίδι με την Μπούντουσνοστ ήταν έτσι, μετά την ήττα μας από τη Ζαλγκίρις Κάουνας. Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι πάντα ξεχωριστό και θέλουμε τη νίκη για να συνεχίσουμε νικηφόρα».

 

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου θα κληθεί να παίξει απέναντι στην παλιά ομάδα του, με τον Τσάβι Πασκουάλ να τονίζει σχετικά: «Πάντα στην καριέρα σου μπορεί να αντιμετωπίσεις μια παλιά σου ομάδα. Θα είναι λίγο ιδιαίτερο για αυτόν, αλλά πιστεύω πως θα είναι έτοιμος, θα βοηθήσει την ομάδα και θα απολαύσει το παιχνίδι».

Σε ερώτηση για το Νικ Καλάθη και πόσο πολύ επηρεάζει τη δημιουργία του παιχνιδιού των «πρασίνων», ο 46άχρονος προπονητής δήλωσε: «Πάντα προσπαθώ να βρω λύσεις, σε άμυνα και επίθεση. Ποτέ δεν σταματάμε να προσπαθούμε. Ο Παππάς, ο Λάνγκφορντ και ο Λεκαβίτσιους μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό το κομμάτι. Παίζουμε ολοένα και καλύτερα, αλλά δεν είμαστε αποτελεσματικοί σε βολές και τρίποντα. Πρέπει να βελτιωθούμε σε αυτό το κομμάτι. Κόντρα στον Προμηθέα Πατρών κάναμε λίγα λάθη. Το βασικό πρόβλημά μας είναι στην επίθεση, αλλά πιστεύω πως θα το λύσουμε».

Ο Στεφάν Λάσμε, από την πλευρά του, ανέφερε: «Είμαι ενθουσιασμένος, όπως όλοι. Οι πάντες μιλούν για το παιχνίδι. Έχει πολλή πλάκα. Είχα πάει σε ένα εστιατόριο, οι φίλοι του Παναθηναϊκού ζητούσαν να "σκοτώσουμε" τον αντίπαλο, του Ολυμπιακού μού έλεγαν πως δεν έχω ελπίδα. Είναι διασκεδαστικό. Είναι πολύ νωρίς στη σεζόν, δεν θα καθορίσει τόσο πολύ την πορεία μας. Αλλά τα παιχνίδια αυτά είναι ξεχωριστά, πρέπει να είσαι σοβαρός, να είσαι σκληρός. Υπάρχει μεγάλη σημασία, χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση ατομικά και ομαδικά».

Αναφορικά με το πώς αισθάνεται ο ίδιος, εν όψει του ντέρμπι, συμπλήρωσε: «Νιώθω σε καλή κατάσταση σωματικά και πνευματικά. Πιστεύω ότι θα έρθουν πολλά καλά πράγματα στο μέλλον. Υπάρχει πολύς χρόνος».

Δηλώσεις έκανε και ο Κιθ Λάνγκφορντ: «Θα αφήσω τα συναισθήματα και τις σκέψεις μου για το παιχνίδι αύριο (09/11). Θα περιμένω να δω τι θα συμβεί. Έχω ακούσει πολλές ιστορίες πριν έρθω στην Ελλάδα. Αρχίζεις με ένα πλάνο για να ελέγξεις τέτοια ματς, αλλά στο τέλος μετράει ποιος θα βάλει το σουτ. Ξέρω ότι το ελληνικό μπάσκετ έχει περισσότερη τακτική, αλλά η εμπειρία μου μού λέει ότι στο φινάλε θα παίξει ρόλο το ένας εναντίον ενός και ποιος θα παίξει άμυνα».

Μίλησε και για το προηγούμενο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, στο Μαυροβούνιο, και το γεγονός πως δεν κατάφερε να σκοράρει κόντρα στην Μπούντουσνοστ: «Όταν ήρθα εδώ το ήξερα πως μπορεί να συμβεί. Ο κόουτς είχε ένα διαφορετικό πλάνο. Δεν ήταν δικό μου λάθος ότι δεν σκόραρα. Συνεχίζω και θα είμαι έτοιμος όποτε με χρησιμοποιήσει».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ