18.4 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Παρών στο τρίτο «παράθυρο» ο Φουρνιέ!

Ένα NBAer δηλώνει έτοιμος να αγωνιστεί για την πατρίδα του στο τρίτο «παράθυρο» προκριματικών της FIBA, με τον Εβάν Φουρνιέ να ζητά από την Εθνική Γαλλίας να τον υπολογίζει κανονικά.

Η Εθνική Γαλλίας μετρά ήδη 4-0 στα δύο πρώτα «παράθυρα» για τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ της Κίνας το 2019, ενώ αναμένεται στο τρίτο των Ιουνίου-Ιουλίου να έχει επιπλέον ενίσχυση, και μάλιστα από το ΝΒΑ. Ο Εβάν Φουρνιέ, με τη σεζόν να έχει τελειώσει για τους Ορλάντο Μάτζικ και τον ίδιο, έχοντας κατά μέσο όρο 17.8 πόντους ανά αγώνα, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ για τον 25χρονο γκαρντ, έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Βενσάν Κολέ, κάνοντας την αποκάλυψη αυτή στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA.

«Γιατί να μην παίξω όπως κάθε καλοκαίρι;», ήταν αμέσως η απάντησή του σε σχετική ερώτηση, για να συνεχίσει λέγοντας πως «θα είμαι σίγουρα εκεί. Κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να χάσουν οι παίκτες το παράθυρο Ιουνίου-Ιουλίου. Μπορείτε να με υπολογίζετε. Θα παίξω με την Εθνική αυτό το καλοκαίρι, όπως κάνω κάθε χρόνο. Οι άνθρωποι δε με ρωτούν πια, καθώς είμαι και θα είμαι πάντα διαθέσιμος τα καλοκαίρια για την Εθνική μου».

Ο «αστέρας» των Μάτζικ, μάλιστα, μίλησε για το αήττητο των «τρικολόρ» στα προκριματικά έως τώρα, επισημαίνοντας πως «είναι τέλειο να βλέπω τα παιδιά στην κορυφή και να έχουν κερδίσει όλα τα ματς. Έκαναν τη δουλειά και πρέπει να μείνουμε το ίδιο δυναμικοί και τώρα. Ο στόχος είναι να τελειώσουμε με έξι νίκες και να ξεκινήσουμε το δεύτερο γύρο στην καλύτερη δυνατή θέση εν όψει του επόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου». Όσο για το ποιοι θα είναι οι στόχοι, εφόσον η Εθνική προκριθεί στο Μουντομπάσκετ; «Πρέπει να είμαστε φιλόδοξοι», απάντησε ο Εβάν Φουρνιέ, συμπληρώνοντας ως εξής: «Είμαστε μία από τις πιο ανταγωνιστικές Εθνικές του κόσμου και όταν παίζεις σε αυτές τις διοργανώσεις, στόχος είναι να πας όσο πιο μακριά γίνεται. Το τουρνουά θα είναι ανταγωνιστικό με πολλές εθνικές να έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν στο μετάλλιο και θέλω να βοηθήσω τη δική μου Εθνική να τα καταφέρει».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ