15.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Παρόμοιο προφίλ, βαρόμετρο η εξέλιξη με Ντόντσιτς

Μια πολύ δύσκολη εκτός έδρας αποστολή του Παναθηναϊκού στη Μαδρίτη, σε ένα παιχνίδι, το οποίο σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσει τις πιθανότητες του Παναθηναϊκού να διεκδικήσει την είσοδο του στην τετράδα και κατ' επέκταση το πλεονέκτημα έδρας στα play-off. Καθοριστική για πολλά στην εξέλιξη του αγώνα θα είναι η τελική απόφαση για την συμμετοχή ή, απουσία του Λούκα Ντόντσιτς.

Στον πρώτο αγώνα, στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός πήρε την νίκη οριακά με δύο πόντους σε ένα παιχνίδι το οποίο χαρακτηρίστηκε από την ευστοχία των φιλοξενούμενων στα σουτ 3pts (39% με 9/23). Τα 15 λάθη της Ρεαλ (8 εκ των οποίων ο Doncic) και τα 13 επιθετικά ριμπάουντ του Παναθηναϊκού σε αντίθεση με τα 7 των Μαδριλένων, τα οποία έδωσαν 12 παραπάνω κατοχές στον Παναθηναϊκό, συνετέλεσαν καθοριστικά ώστε να φθάσει η ελληνική ομάδα στη νίκη.

Όσον αφορά το αγωνιστικό προφίλ των ομάδων είναι συγγενές, καθώς και οι δύο επιδιώκουν παιχνίδι υψηλού ρυθμού και πολλών κατοχών, το οποίο ορίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την δημιουργία και την εκτέλεση από το pick and roll. Επιπροσθέτως, να αναφέρουμε και τον υψηλό αριθμό προσπαθειών σε σουτ 3pts και από τις δύο πλευρές. Με την Ρεαλ, ωστόσο, να παίρνει 2 περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ ανά αγώνα σε σύγκριση με την ομάδα των πρασίνων.

 

Οι "προσθήκες" της Real:

Αναφορικά με τον πρώτο αγώνα, η Ρεαλ παρουσιάζεται ενισχυμένη από την επιστροφή τριών πολύ ποιοτικών παιχτών, του Randolph (#3), του Ayon (#14) και του Taylor (#44), οι οποίοι και απουσίαζαν από το πρώτο ματς. Επιπροσθέτως, να τονίσουμε ότι και οι τρεις ενισχύουν σημαντικά την αμυντική γραμμή της ομάδας της Μαδρίτης..

 

To προφίλ της Real Madrid:

Επιθετικά, το παιχνίδι της Ρεαλ Μαδρίτης χαρακτηρίζεται από την pick & roll εκτέλεση και δημιουργία, η οποία περνάει σε μεγάλο βαθμό από τα χέρια των Doncic (#7) και Campazzo (#11). Οι δυο τους διαχειρίζονται τα 2/3 των pick & roll επιθέσεων της ομάδας και καταφέρνουν να εκμεταλλεύονται στο μέγιστο βαθμό, την πληθώρα επιλογών σε παίκτες με μεγάλη εκτελεστική ικανότητα, είτε μακριά, είτε κοντά στο καλάθι.

Ο παράγοντας Doncic:

Σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα, σε περίπτωση που τελικά αγωνιστεί, θα παίξει η ικανότητα της άμυνας του Παναθηναϊκού να ελέγξει τον Luca Doncic, ο οποίος αποτελεί τον επιθετικό ηγέτη της ομάδας της Μαδρίτης, καθώς είναι ο πρώτος σκόρερ (17 p.p.g.) αλλά και πρώτος στις ασίστ (4.5 a.p.g.) ενώ παράλληλα είναι και ο πρώτος σε κερδισμένα φαουλ (5.6 p.g.) και αριθμό βολών (6 F/Tp.g.). Όλα αυτά σε λιγότερο από 26 λεπτά συμμετοχής στον αγώνα. Εδώ είναι σημαντικό να θυμίσουμε ότι στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων ο Doncic είχε πετύχει μεν 19 πόντους, αλλά με 5/14 σουτ, ενώ είχε οδηγηθεί και σε 8 λάθη από την άμυνα του Παναθηναϊκου. Εύκολα γίνεται αντιληπτό το πόσα θα αλλάξουν αν τελικά ο Σλοβένος μείνει εκτός.

 

Παράγοντας front line:

Σε σχέση με τον πρώτο αγώνα η γραμμή των ψηλών της Ρεαλ Μαδρίτης, παρουσιάζεται σαφώς ενισχυμένη, καθώς δίπλα στους Tavares (#22) και Reyes (#9) ήλθαν να προστεθούν οι Randolph (#3) και Ayon (#14), οι οποίοι προσδίδουν σημαντικό βάθος στη front line των Ισπανών, έχοντας στην μέχρι τώρα παρουσία τους στη Euroleage 9,6 πόντους και 1,6 επιθετικά ριμπάουντ ο πρώτος και 10,6 πόντους και 1,7 επιθετικά ριμπάουντ ο δεύτερος.

 

Παράγοντες Rudy και Carroll:

Τέλος, τρίτο και πολύ καθοριστικό παράγοντα της έκβασης του αγώνα, θα αποτελέσει ο έλεγχος της εκτελεστικής δεινότητας των Jaycee Carroll και Rudy Fernández. Οι παραπάνω, ερχόμενοι από τον πάγκο, με εξαιρετική ικανότητα στο σκοράρισμα από μακρινή απόσταση, μπορεί να αποδειχθούν "winning factors", για την ομάδα της Μαδρίτης.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ