15.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Παραδειγματίζεται και… τιμωρεί η Ζαλγκίρις

Η ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για τον οπαδό της Λιέτουβος Ρίτας που απώθησε τον Βασίλιε Μίτσιτς, έκανε τη Ζαλγκίρις να προχωρήσει... σε άλλο επίπεδο την υπόθεση αυτή, συνεννοούμενη με την αστυνομία να τιμωρηθούν, όσοι θα βρίσουν στον τρίτο τελικό.

Τα ντέρμπι μεταξύ Ζαλγκίρις και Λιέτουβος Ρίτας χαρακτηρίζονται πάντοτε από ένταση, ειδικά όταν πρόκειται για τις μεταξύ τους συναντήσεις στους τελικούς του πρωταθλήματος Λιθουανίας. Στο Game 2 του Βίλνιους, όμως, η κατάσταση... ξέφυγε κι ένας οπαδός της Λιέτουβος μπήκε στο γήπεδο, για να σπρώξει τον Βασίλιε Μίτσιτς, χωρίς κάτι τέτοιο να μείνει ατιμώρητο. Κι αυτό, γιατί η αστυνομία της πρωτεύουσας της χώρας τον βρήκε, τον συνέλαβε και του απαγόρευσε την είσοδο στα γήπεδα για τους επόμενους 15 μήνες.

Λίγες ώρες αργότερα, όμως, η Ζαλγκίρις θα αποφάσιζε επίσης να δράσει... προληπτικά απέναντι σε όσα έγιναν. Η πρωταθλήτρια Λιθουανίας, όπως αναφέρθηκε από Μέσα της χώρας, συνεννοήθηκε με την αστυνομία, ώστε να σταματούνται αυτοί που... θα βρίζουν. Πρόκειται, ασφαλώς, για μία πρωτοποριακή κίνηση από την πλευρά της Ζαλγκίρις, που επιθυμεί να δημιουργήσει μία ιδανική ατμόσφαιρα στην έδρα της, χωρίς όμως ακραίες εκφράσεις από τους οπαδούς της.

«Οι βρισιές και τα συνθήματα που δείχνουν ασέβεια τρομάζουν τις οικογένειες που θέλουν να παρακολουθούν αγώνες, αλλά και τα μικρά παιδιά που επηρεάζονται και στο μέλλον δεν θέλουν να πηγαίνουν στο γήπεδο. Οι fans θα πρέπει να υποστηρίζουν, όχι να ταπεινώνουν και να εξευτελίζουν», είπε ο Παούλιους Μοτεγιούνας, γενικός αρχηγός της Ζαλγκίρις, η οποία προχώρησε αυτή την απόφαση-σταθμό για το ευρωπαϊκό μπάσκετ, δίνοντας το δικό της παράδειγμα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ