22.1 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Παρέλαση κόντρα στην…προσεχή της αντίπαλο

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας πέρασε "αέρα" από μια δύσκολη έδρα όπως το Τελ Αβίβ (93-73 τη Μακάμπι) και βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου καθώς ξέφυγε τρεις νίκες από Ολυμπιακό και Φενέρμπαχτσε. Με ένα παιχνίδι περισσότερο βέβαια, αλλά ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται αύριο στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό και η Φενέρ στη Μαδρίτη κόντρα στη Ρεάλ !

Μια πρώτη θέση που πιθανότατα θα την ξαναφέρει αντιμέτωπο με την Μακάμπι η οποία δύσκολα θα μείνει εκτός πλέι οφ, αλλά ακόμα πιο δύσκολα θα ανέβει πάνω από την 8η - και τελευταία προνομιούχο - θέση.

Οι Ρώσοι έχουν τα τέσσερα από τα έξι τελευταία παιχνίδια τους στη Μόσχα (τα πιο δύσκολα είναι με Ολυμπιακό και Ζαλγκίρις, ενώ έχουν ακόμα και Μάλαγα με Ερυθρό Αστέρα) ενώ εκτός έδρας έχουν τη Φενέρμπαχτσε και την - λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη δική τους έδρα - Χίμκι.

Ουσιαστικά η αρμάδα του Δημήτρη Ιτούδη θα πρέπει να δείξει παρατεταμένες τάσεις αυτοχειρίας για να χάσει την πρωτιά της εξασφαλίζει ουσιαστικά τον πιο βατό αντίπαλο στο δρόμο προς το φάιναλ φορ του Βελιγραδίου. Διότι μπορεί η φανέλα της Μακάμπι να είναι βαρειά και με ιστορία, αλλά όχι τόσο για να σταματήσει (και μάλιστα σε μια σειρά αγώνων) τη ρωσική αρκούδα.

Το παιχνίδι ήταν από την αρχή παράσταση για ένα ρόλο με τους φιλοξενούμενους (που έφτασαν το ρεκόρ τους στο 19-5) μετά το κλειστό πρώτο δεκάλεπτο όπου προηγήθηκαν με 22-18, πάτησαν γκάζι βάζοντας 30 πόντους στη δεύτερη περίοδο και εκτόξευσαν τη διαφορά όπου μάλιστα έφτασε μέχρι και τους 24 πόντους στο τελευταίο δίλεπτο (91-67 !).

Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν το ρυθμό της ΤΣΚΚΑ και ουσιαστικά μετά την πρώτη περίοδο δεν κατάφεραν καν να ρίξουν τη διαφορά σε μονοψήφια νούμερα. Πλησίασαν μόνο δύο φορές μέχρι τους 11 πόντους  (56-67 στο 29' και 63-74 στο 34').

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 36-52, 56-67, 73-93

Ανθρωπος του αγώνα: Αλλη μια μέρα στη δουλειά για τον Νάντο Ντε Κολό με 19 πόντους, 4 ασιστ, 2 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα καθοδήγησε άψογα την ομάδα του.

Με τη γλώσσα των αριθμών: Η ΤΣΣΚΑ είχε πάνω από διπλάσια κλεψίματα (13 έναντι 6) και μόλις 8 λάθη έναντι 14 των γηπεδούχων οι οποίοι μεταξύ άλλων είχαν ξεκινήσει και με 1/9 τρίποντα στο πρώτο μέρος και τελείωσαν με το τραγικό ποσοστό των 5/23.

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ