21.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Παράταση στα πλέι οφ αποφάσισε η FIBA

Η Διεθνής Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοίνωσε πως δέχθηκε το αίτημα της ULEB για παράταση των ημερομηνιών διεξαγωγής των πλέι οφ των εθνικών πρωταθλημάτων της σεζόν 2019-2020, ύστερα από σχετική απόφαση του κεντρικού συμβουλίου της.

Η Ένωση Ευρωπαϊκών Επαγγελματικών Συνδέσμων Καλαθοσφαίρισης ζήτησε τα πλέι οφ να μπορούν να ολοκληρωθούν αργότερα από το αρχικά προγραμματισμένο (08/06). Όπως γνωστοποίησε η Διεθνής Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, το αίτημα έγινε δεκτό, έτσι οι εγχώριες λίγκες θα μπορούν να προγραμματίσουν τους αγώνες τους έως και τις 12 Ιουνίου του 2020.

Το επόμενο καλοκαίρι έχει Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι θα λάβουν χώρα στο Τόκιο το διάστημα 24 Ιουλίου με 9 Αυγούστου. Τα προκριματικά του Ολυμπιακού Τουρνουά θα οριστούν σύμφωνα με τις ημερομηνίες που έχουν ήδη εγκριθεί από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, δηλαδή στις 23-28 Ιουνίου.

Το αίτημα της ULEB, για τις τελευταίες ημερομηνίες των αγώνων των πλέι οφ των εθνικών πρωταθλημάτων, αφορούσε κυρίως στις λίγκες με τη συμμετοχή δεκαοκτώ ομάδων στην πρώτη κατηγορία. Όπως αποφασίστηκε, ύστερα από συζητήσεις που διήρκησαν περί τους τρεις μήνες μεταξύ ομοσπονδιών και λιγκών, κατ’ εξαίρεση οι παίκτες που θα χρειαστεί να αγωνιστούν στις 12 Ιουνίου θα μπορούν να ενσωματωθούν στην Εθνική τους δέκα ημέρες πριν από την έναρξη των προκριματικών. Όσον αφορά σε όλους τους υπόλοιπους, θα ισχύσει η περίοδος προετοιμασίας που είχε προαποφασιστεί, διάρκειας δεκατεσσάρων ημερών. Θυμίζουμε πως μέσω των προκριματικών θα ξεκαθαρίσουν τα τελευταία τέσσερα «εισιτήρια» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ