25.5 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Παράσταση για ένα ρόλο

Η διαφορά κλάσης ανάμεσα στην μπαρουτοκαπνισμένη και πολυτάλαντη Φενερμπαχτσέ και την πρωτάρα Γκραν Κανάρια ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής στην Κωνσταντινούπολη, οπότε η νίκη των παικτών του Ομπράντοβιτς ήρθε απολύτως φυσιολογικά και εύκολα. Η Φενέρ ξεκίνησε τη φετινή Ευρωλίγκα με έναν υγιεινό περίπατο (), που στηρίχθηκε κυρίως στην καταλυτική παρουσία του Γιαν Βέσελι κάτω από τα καλάθια, την ποιότητα του Σλούκα, την επιθετική πολυφωνία της και την τραγική αστοχία της Γκραν Κανάρια.

Η Φενερμπαχτσέ κυριάρχησε από το πρώτο δευτερόλεπτο του αγώνα. Ξεκίνησε με άμυνα που έσφιξε σαν θηλιά γύρω από το λαιμό των παικτών της Γκραν Κανάρια και στο 7' προηγήθηκε με 13-2 επιβάλλοντας απόλυτα το νόμο της. Ο Γιαν Βέσελι κυριαρχούσε μέσα στις δύο ρακέτες και με τα επιθετικά ριμπάουντ που έπαιρναν αυτός και οι συμπαίκτες του διορθωνόταν η αστοχία από την περιφέρεια, που ήταν και η μοναδική ανορθογραφία στο παιχνίδι της Φενέρ.

Η Γκραν Κανάρια μπήκε εμφανώς τρακαρισμένη στο παιχνίδι και όταν συνήλθε στη δεύτερη περίοδο, κατάφερε να συγκρατήσει την ορμή των γηπεδούχων. Όχι όμως και να μειώσει τη διαφορά. Ο Κρις Έβανς έδινε κάποιες επιθετικές λύσεις, ενώ σταδιακά η ομάδα φώναξε "παρούσα" και στο επιθετικό ριμπάουντ, όμως ήταν τραγικά άστοχη έξω από τη γραμμή του τριπόντου (2/17), ενώ και η άμυνά της συνέχισε να... μπάζει.

Η Φενερμπαχτσέ έλεγχε απόλυτα τον ρυθμό με τον Κώστα Σλούκα να κάνει ένα ακόμα σπουδαίο παιχνίδι οργανώνοντας σωστά και σκοράροντας όποτε χρειαζόταν, έτσι πήγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με μια διαφορά 14 πόντων υπέρ της (49-35).

Το σκηνικό παρέμεινε ίδιο και στο δεύτερο ημίχρονο. Η Φενερμπαχτσέ έλεγχε απόλυτα το παιχνίδι, καθώς η άμυνα της Γκραν Κανάρια ήταν πολύ κακή για να τη σταματήσει. Ο Γιαν Βέσελι έκανε ό,τι ήθελε κάτω από τα δύο καλάθια, ενώ σταδιακά προστέθηκαν στην εξίσωση και παίκτες όπως ο Ντατόμε, ο Κάλινιτς και ο Λοβέρν.

Προς το τέλος της τρίτης περιόδου και μετά η διαφορά άρχισε να μεγαλώνει κι άλλο, καθώς η Γκραν Κανάρια είχε να αντιμετωπίσει και το πρόβλημα της τραγικής αστοχίας της από την περιφέρεια. Στο 33' το σκορ έγινε 86-62 και η Φενερμπαχτσέ έφτασε ήρεμα και ωραία στην πρώτη νίκη της στη φετινή Ευρωλίγκα. 

Η ΚΟΛΩΝΑ: Ο Γιαν Βέσελι δεν είχε αντίπαλο κάτω από τα δύο καλάθια και η κυριαρχία του μέσα στο ζωγραφιστό ήταν καταλυτικό στοιχείο της άνετης επικράτησης της Φενερμπαχτσέ. Ο Τσέχος σκόραρε 19 πόντους και μάζεψε 11 ριμπάουντ, εκ των οποίων τα 4 επιθετικά, ξεκινώντας τη σεζόν με ένα πειστικό νταμπλ νταμπλ.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Με 6/31 τρίποντα η Γκραν Κανάρια δεν θα μπορούσε να ελπίζει σε τίποτα καλύτερο από αυτό που τελικά έπαθε στη Κωνσταντινούπολη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ