22.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

«Παράθυρο» σε πέντε ηπείρους (pics)

Οι φίλαθλοι «διψούν» για μπάσκετ και το απέδειξαν και στο τρίτο «παράθυρο» της FIBA για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 με τη μαζική παρουσία τους στα κλειστά και το έντονο ενδιαφέρον τους για τους αγώνες.

Ογδόντα χώρες συμμετείχαν στο τελευταίο «παράθυρο», με συνολικά 987 παίκτες, οι οποίοι αγωνίστηκαν σε τριάντα εννέα κλειστά σε Ευρώπη, Αμερική, Αφρική, Ασία και Ωκεανία. Από τους ογδόντα οκτώ αγώνες που διεξήχθησαν μεσούσης του καλοκαιριού οι τριάντα ήταν old out, ενώ συνολικά τους παρακολούθησαν 930.000 θεατές. Ρεκόρ προσέλευσης είχαμε στις Φιλιππίνες, στην αναμέτρηση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας με την Αυστραλία, την οποία είδαν από κοντά 23.500 θεατές.

Συνολικά, 1,1 εκατ. φίλαθλοι αλληλεπίδρασαν μέσω των γνωστότερων μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, το Weibo, το Instagram και το Twitter. Τα παιχνίδια μεταδόθηκαν σε συνολικά 157 χώρες, από 62 τηλεοπτικά δίκτυα που τους κάλυψαν. Το, δε, σύνθημα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης #ThisIsMyHouse είχε περισσότερο από ένα δισ. εμφανίσεις στα social media.

Γενικότερα, στην πρώτη φάση της διοργάνωσης συμμετείχαν 1.527 παίκτες, οι οποίοι αγωνίστηκαν σε 240 αγώνες που έγιναν σε 118 διαφορετικές εγκαταστάσεις. Στην επόμενη φάση προκρίθηκαν εξήντα εθνικές ομάδες, οι οποίες θα δώσουν άλλα έξι ματς με στόχο την πρόκρισή τους στα τελικά της Κίνας, που θα γίνουν το διάστημα 31 Αυγούστου με 15 Σεπτεμβρίου του 2019 σε οκτώ πόλεις της ασιατικής χώρας.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ