20 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

«Παράθυρο» σε Λάγος και Τύνιδα (pics)

Στη Νιγηρία και την Τυνησία θα φιλοξενηθούν οι αγώνες του επόμενου «παραθύρου» της FIBA για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 στην Αφρικανική Ζώνη.

Στις δύο χώρες είχαν διεξαχθεί και παιχνίδια του πρώτου γύρου και, μάλιστα, με επιτυχία. Όπως αποφασίστηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης θα διεξαχθούν στο Λάγος και την Τύνιδα, αντίστοιχα, και τα παιχνίδια της δεύτερης προκριματικής φάσης που είναι προγραμματισμένα για το τριήμερο 14-16 Σεπτεμβρίου. Στην Τυνησία είχε λάβει χώρα και το Αφρομπάσκετ 2017, όπως κι εκείνο του 2015.

Στο Λάγος τα παιχνίδια θα διεξαχθούν στο κλειστό γυμναστήριο του Εθνικού Σταδίου, με τη συμμετοχή ακόμα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, της Ακτής Ελεφαντοστού, του Μάλι, της Σενεγάλης και της Ρουάντα. «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι από την απόφαση της FIBA, μετά τις τελευταίες εμφανίσεις μας στο προηγούμενο "παράθυρο". Αυτή θα είναι ακόμα μία ευκαιρία, για όλους, να παίξουν το ρόλο τους στο αξιομνημόνευτο ταξίδι μας προς την Κίνα», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος της Νιγηριανής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Μούσα Κιντ.

 

Στην Τύνιδα, εκτός από τους «οικοδεσπότες», θα αγωνιστούν ακόμα η Αγκόλα, το Καμερούν, το Τσαντ, η Αίγυπτος και το Μαρόκο. Οι αναμετρήσεις θα λάβουν χώρα στο «Salle Omnisport De Rades», στα προάστια της πόλης.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ