24.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

«Παράθυρο» ξεκούρασης για Σβεντ

Δεν πρόκειται να ενισχύσει την Εθνική Ρωσίας στο επόμενο «παράθυρο» της FIBA για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 ο Αλεξέι Σβεντ.

Εαυτόν εκτός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας έθεσε ο 29χρονος γκαρντ, ο οποίος προτιμάει να ξεκουραστεί ύστερα από μια «γεμάτη» σεζόν με τη Χίμκι. Ο Ρώσος διεθνής δεν θα τεθεί στη διάθεση του Σεργκέι Μπαζάρεβιτς αυτό το καλοκαίρι, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό να εξηγεί: «Είναι σίγουρα δυσάρεστα νέα. Ο Αλεξέι είναι ο καλύτερος παίκτης μας και ίσως ο καλύτερος στην Ευρώπη. Το να παίξουμε χωρίς έναν τόσο σημαντικό παίκτη στα προκριματικά είναι μεγάλη απώλεια για εμάς. Πιστεύουμε, όμως, στους παίκτες που έχουμε και θα πάρουμε την πρόκριση. Έτσι κι αλλιώς δεν τον είχαμε ούτε στα "παράθυρα" του Νοεμβρίου και του Φεβρουαρίου. Του μιλήσαμε, αλλά έχουμε ως αρχή να μην προσπαθούμε να αλλάξουμε τη γνώμη κανενός. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δείξουμε στους παίκτες ότι είναι τιμή να αγωνίζονται για τη χώρα τους».

Η Ρωσία έχει μέχρι στιγμής απολογισμό δύο νίκες και ισάριθμες ήττες στον όμιλό της στην Ευρωπαϊκή Ζώνη. Στους τελευταίους δύο αγώνες της, για την πρώτη προκριματική φάση, θα παίξει με το Βέλγιο στην Αμβέρσα (29/06) και με τη Γαλλία, που έχει ήδη εξασφαλίσει την παρουσία της στον επόμενο γύρο, στο Κράσνονταρ (02/07).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ