25.2 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Παράθυρο διαλόγου από την Ευρωλίγκα

Μετά τους πρώτους αγώνες των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που δεν είχαν ακριβώς το αποτέλεσμα που επιδίωκε, καθώς δεν ήταν λίγοι οι παίκτες της που έπαιξαν τελικά με τις εθνικές ομάδες, η Ευρωλίγκα αποφάσισε να ανοίξει εκ νέου το παράθυρο του διαλόγου με τη FIBA. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το πέρας της συνεδρίασης του διοικητικού της συμβουλίου την Τρίτη στη Βαρκελώνη, έχει ήδη επεξεργαστεί τρεις εναλλακτικές λύσεις για το καλεντάρι της και έχει ετοιμάσει μια νέα πρόταση προς της FIBA, την οποία πρόκειται να ανακοινώσει εντός του μήνα. Με την ελπίδα να αρθεί το αδιέξοδο και να βρεθεί μια οριστική λύση στο πρόβλημα, που διέσυρε τον ευρωπαϊκό μπάσκετ λίγες εβδομάδες νωρίτερα.

Η ανακοίνωση της Ευρωλίγκας αναφέρει τα εξής:

"Σχετικά με την σύγκρουση που υπήρξε στο θάμα των διοργανώσεων των εθνικών ομάδων που συνέπεσαν με τους αγώνες των συλλόγων, το συμβούλιο εξέφρασε τον σεβασμό του στις αποφάσεις που πήραν οι παίκτες δεδομέων των συνθηκών και δεσμεύτηκε ν αβρει λύση. Το συμβούλιο επικεντρώνει την προσπάθειά του να βρεθεί λύση πουθα σέβεται τις εθνικές ομάδες και την σημασία που έχουν αυτές για τους φιλάθλους, εξασφαλίζοντας παράλληλα την ακεραιότητα του αθλήματος και να αποφύγει το να επηρεαστούν οι εθνικές ομάδες από γεγονότα όπως το πόσοι παίκτες μίας χώρας αγωνίζονται σε συλλόγους του ΝΒΑ. Κατά την διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν τρία εναλλακτικά καλεντάρια, με τα μέλη του συμβολίου να αποφασίζουν ομόφωνα να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για το καλό του αθλήματος

Τα μέλη του συμβουλίου επικύρωσαν μία πρόταση που έχει εκπονηθεί τους τελευταίους δύο μήνες με τη συμμετοχή πολλών ευρωπαίων ενδιαφερόμενων για το άθλημα. Η πρόταση θα εξετάσει το καλεντάρι καθώς και άλλες ανησυχίες που, κατά τη γνώμη των συλλόγων της EuroLeage, θα συνέβαλαν στην ανάπτυξη του αθλήματος, όπως η μετάβαση από τις μικρές ηλικίες σε επίπεδο ανδρών, η οικονομική βιωσιμότητα των συλλόγων και των λιγκών, ο αριθμός των διεθνών , συμπεριλαμβανομένης της διοίκησής τους, οι απαιτήσεις σχετικά με τη συμμετοχή των παικτών στις εθνικές ομάδες και άλλα θέματα. Η πρόταση θα παρουσιαστεί αργότερα μέσα στο μήνα σε μια συνάντηση , προκειμένου να υπάρξει συναίνεση.

Η EuroLeague παραμένει προσηλωμένη στην προσπάθεια που γίνεται να γίνει ένας εποικοδομητικός διάλογος με την FIBA, προκειμένου να αποφευχθούν καταστάσεις όπως αυτές του περασμένου Νοεμβρίου στους αγώνες των εθνικών ομάδων και ελπίζει ότι η τελευταία πρόταση που θα καταταθεί θα το καταφέρει αυτό".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ