19.8 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Παράθυρο για αλλαγές από Παπαθεοδώρου

Η ΑΕΚ βρίσκεται σε αγωνιστική κρίση από τον αγώνα με τον Ήφαιστο και μετά, ωστόσο μέχρι σήμερα ο Ηλίας Παπαθεοδώρου εξέφραζε την πλήρη εμπιστοσύνη του στο ρόστερ και ζητούσε λίγο χρόνο ώστε η ομάδα να βρει το ρυθμό της. Μετά το κάζο στο Ρέθυμνο όμως, ούτε κι αυτός μπορούσε πλέον να κλείσει τα μάτια στην ανάγκη για διορθωτικές κινήσεις στη σύνθεση πριν να είναι πολύ αργά.

Για πρώτη φορά ο προπονητής της ΑΕΚ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνουν αλλαγές. Όταν ρωτήθηκε από τον ρεπόρτερ της ΕΡΤ σχετικά, απάντησε: "Δεν ξέρω ακόμα κάτι τέτοιο". Δεν αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι θα κάνει αλλαγές, όπως είχε κάνει άλλες φορές, αλλά άφησε παράθυρο ανοικτό. Κάτι που σημαίνει ότι μάλλον πρέπει να περιμένουμε εξελίξεις.

Πού υπάρχουν τα κενά. Η απουσία κλασικού πλέι μέικερ πέραν του Γκίκα... βγάζει μάτι, όπως μάτι βγάζει το ότι οι Ρέι και Λάνγκφορντ δεν μπορούν να παίζουν μαζί στην πεντάδα. Χρειάζεται λοιπόν πόιντ γκαρντ, ενώ σε δεύτερη φάση ίσως χρειαστεί κι ένας ψηλός ακόμα, αφού Μαυροειδής και Κακλαμανάκης δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες. Η αλήθεια πάντως είναι ότι οι συνεχόμενοι τραυματισμοί δεν έχουν επιτρέψει στον Παπαθεοδώρου να δει πώς μπορεί να λειτουργήσει ένα δίδυμο Σλότερ-Γιάνκοβιτς. Κανείς εκ των δύο δεν έχει παίξει, παρά ελάχιστα.

Πάντως το ενδεχόμενο αλλαγών θα πρέπει να ιδωθεί σε συνδυασμό και με το ποιος θα φύγει. Το εύκολο είνα να πει κανείς ότι αφού υπάρχει ανάγκη για πλέι μέικερ, πρέπει να φύγει κάποιος εκ των Ρέι ή Λάνγκφορντ. Όμως και οι δύο έχουν ισχυρά συμβόλαια και δεν είναι εύκολο να "σπάσουν" σε αυτή τη φάση της σεζόν (εκτός κι αν βρεθεί άλλη ομάδα, που θα τους δώσει τα λεφτά που θα έπαιρναν φέτος στην ΑΕΚ. Κάτι που για παίκτες της αξίας του Ρέι και πολύ περισσότερο του Λάνγκφορντ δεν είναι απίθανο).

Πιο εύκολο είναι να φύγει ο Γιάνκοβιτς, ο οποίος παίζει στην Ένωση ως δανεικός από την Παρτιζάν, αλλά αν είναι να φύγει αυτός και να έρθει ένας πόιντ γκαρντ, τότε είναι πιθανό να δημιουργηθεί μεγάλος συνωστισμός στις θέσεις των γκαρντ και να υπάρξει πρόβλημα στη χημεία. Αυτά είναι πράγματα που θα μελετήσει ο Ηλίας Παπαθεοδώρου και θα πάρει τις οριστικές αποφάσεις του.

O προπονητής της ΑΕΚ δήλωσε επίσης στην ΕΡΤ: "Τίποτα δεν πήγε καλά. Ήμασταν τραγικοί σε άμυνα κι επίθεση, δεχθήκαμε καλάθι με όλους τους τρόπους και στην επίθεση δεν εκτελέσαμε το πλάνο. Το Ρέθυμνο πήρε μία πολύ δίκαιη νίκη, επικράτησε κατά κράτος από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Πολλά μπορούμε να πούμε ως δικαιολογία, αλλά δεν είμαστε εδώ για να δικαιολογηθούμε. Έχουμε παίκτες και καλό υλικό. Έπρεπε όσοι ήμασταν εδώ να δείξουμε εγωισμό και αποφασιστικότητα και δεν το κάναμε".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ