11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Παράθυρα» γεμάτα κόσμο (pics)

Αθρόα προσέλευση φιλάθλων είχαμε στους αγώνες του πρώτου «παραθύρου» για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2021. Πολύς κόσμος έδωσε το παρών στα κλειστά, που φιλοξενήθηκαν οι αγώνες, δημιουργώντας μοναδική ατμόσφαιρα.

Είναι χαρακτηριστικό πως από τις 32 αναμετρήσεις που έγιναν στις έντεκα σημειώθηκε sold out, με το μέσο όρο εισιτηρίων που κόπηκε να είναι 5.000 στους πρώτους αγώνες και 4.600 στους δεύτερους, με την πληρότητα στα γήπεδα να αγγίζει το 80%.

Στη Στοκχόλμη και την «Globe Arena» συγκεντρώθηκαν 11.390 φίλαθλοι, για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση της Σουηδίας με την Τουρκία, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής. Πρόκειται για το ρεκόρ προσέλευσης, σε αυτήν τη φάση των προκριματικών της διοργάνωσης.

Στη Σαραγόσα και το «Pabellon Principe Felipe» είδαν 8.661 άτομα το ματς της Ισπανίας με την Πολωνία, ενώ στο Περμ η Ρωσία υποδέχθηκε τη Βόρεια Μακεδονία στο «Molot Sports Hall», με 7.099 φιλάθλους να βρίσκονται στην κερκίδα.

 

Άλλοι 6.591 ήταν στη «Siemens Arena» του Βίλνιους, για το Λιθουανία - Τσεχία, και περισσότεροι από 5.000, για την ακρίβεια κόπηκαν 5.257 εισιτήρια, βρέθηκαν στο «Aleksandar Nikolic Hall» του Βελιγραδίου για το παιχνίδι της Σερβίας με τη Γεωργία. Δεν έλειψαν, φυσικά, κι εκείνοι που ταξίδεψαν εκτός έδρας, για να στηρίξουν τις ομάδες τους.

   

Η επιστροφή των «παραθύρων» από τη Διεθνή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης αποδεικνύεται επιτυχημένη σε ακόμα μία διοργάνωση, αφού μετά τα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας ο κόσμος υποδέχθηκε με ενθουσιασμό και τους προκριματικούς αγώνες για το Ευρωμπάσκετ 2021.

Θυμίζουμε πως στις αναμετρήσεις της 1ης αγωνιστικής τα περισσότερα εισιτήρια κόπηκαν στην Πολωνία, με την πρώτη πεντάδα σε προσέλευση φιλάθλων να έχει ως εξής:
1. 11.000 Πολωνία-Ισραήλ στην «Arena Gliwice» του Γκλίβιτσε
2. 10.100 Λετονία-Βοσνία/Ερζεγοβίνη στην «Arena Riga» της Ρίγας
3. 9.563 Τουρκία-Ολλανδία στην «Ankara Arena» της Άγκυρας
4. 7.099 Γεωργία-Σουηδία στο «Sports Palace» της Τιφλίδας
5. 6.770 Φινλανδία-Σερβία στην «Espoo Metro Arena» του Έσπου

Το επόμενο «παράθυρο» είναι προγραμματισμένο για το διάστημα 26-30 Νοεμβρίου του 2020, με την Ελλάδα να υποδέχεται τη Λετονία στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής κι εν συνεχεία να παίζει με τη Βουλγαρία εκτός έδρας, για την 4η αγωνιστική.

Οι φωτογραφίες είναι από τη FIBA.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ