22.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Παππάς: «Είμαστε από τις κορυφαίες ομάδες»

Ο Νίκος Παππάς εμφανίστηκε αισιόδοξος παρά την ήττα της Ελλάδας από τη Γαλλία με 95-87.

Ο διεθνής γκαρντ υποστήριξε ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει πολλές πιθανότητες.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην κάμερα της ΕΡΤ:

«Είχαμε καλή περιφερειακή άμυνα, αλλά χάσαμε πολλά ριμπάουντ από τους ψηλούς. Το σκορ είναι ξεκάθαρο, άρα το πρόβλημα είναι στην άμυνα».

Για τα πολλά γκολ-φάουλ: «Σίγουρα πως διαχειριζόμαστε τα φάουλ μας δεν είναι απλό. Θέλει εξυπνάδα και ταλέντο. Δώσαμε πολλά γκολ φάουλ, αντί να τα κάνουμε χαμηλά. Αδικήσαμε τους εαυτούς μας, είχαμε καλή αντίδραση. Πήραμε τεχνικές ποινές. Κάποια σφυρίγματα μας αδίκησαν, αλλά θα μπορούσαμε να φτάσουμε πιο κοντά και να βελτιωθούμε για να νικήσουμε αύριο».

Για το χαμηλό σχήμα: «Είναι μία από τις επιλογές μας. Έχουμε γρήγορα τεσσάρια. Χρησιμοποιήσαμε το σχήμα και μας βγήκε. Ξέρουμε τι μπορεί να δώσει ο Μπουρούσης και τα γκαρντ τι μπορούν να κάνουν. Αυτή η Εθνική δεν έχει συγκεκριμένα πρόσωπα για να βγουν μπροστά πρέπει όλοι να κάνουμε ένα βήμα».

Για το αν είναι διδακτική η ήττα: «Δεν το ξέρω, αλλά το δεύτερο ημίχρονο δείχνει ότι μπορούμε να γίνουμε ανταγωνιστικοί γιατί είμαστε κι εμείς από τις κορυφαίες ομάδες. Είναι όλοι θυμωμένοι κι αύριο είναι καλό που έχουμε παιχνίδι με τη Σλοβενία για να πάρουμε το ματς. Οι Γάλλοι έβγαλαν ενέργεια. Αν διαχειριστείς σωστά μία ήττα μπορείς να βγάλεις καλά αποτελέσματα. Αυτό πρέπει να κάνουμε αύριο. Έχουμε τις δυνατότητες».

Για το αν όλα τα ματς είναι τελικοί πλέον: «Στόχος να περάσουμε στην επόμενη φάση. Και στον απέναντι όμιλο υπάρχουν αποτελέσματα που δεν τα περιμένεις. Πρέπει να κερδίσουμε όσα χρειαζόμαστε και να περάσουμε τον όμιλο. Θέλουμε να τεστάρουμε τις δυνάμεις μας για την ψυχολογία μας στα νοκ άουτ ματς».

Για το παιχνίδι με τους Σλοβένους: «Είναι μία ομάδα που αν δεις το ρόστερ της ταιριάζει με τη Γαλλία. Παίζει πιο συγκροτημένο και σετ παιχνίδι. Θέλω να πω ότι πρέπει να τους διαβάσουμε καλύτερα γιατι δεν παίζουν τόσο με το ένστικτο. Έχουν τον Ντράγκιτς, τον Ντόντσιτς και τον Ράντολφ. Θέλουν όλοι προσοχή και να είμαστε πανέτοιμοι για τη νίκη».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ