19.3 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Παπούτσι από τον τόπο σου! (ήχος)

Στο ρόστερ των Ικάρων Σερρών υπάρχουν μόνο ντόπιοι. Από τον Στέργιο Ποργιόπουλο μέχρι τους παίκτες τους, όλοι είναι ντόπιοι και αυτοί που οδηγούν την ομάδα στην άνοδο!

Από την παρ' ολίγον Basket League, οι Ίκαροι Σερρών έφτασαν να παίζουν στην Γ΄ Εθνική γιατί η Β'… δεν τους άρεσε. Τώρα κάνουν τα πλάνα τους για το τρίτο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας γιατί κάποιοι άνοιξαν τα φτερά τους. Όλοι τους ντόπιοι! “Αυτοσκοπός ήταν να αναδείξουμε νέα παιδιά από τις Σέρρες” λέει στο basketa.gr ο τεχνικός των Ικάρων, Στέργιος Ποργιόπουλος “και μετά να ανέβουμε κατηγορία. Τώρα και τα δύο είναι μέσα στις δυνατότητες μας”. Με έναν σμπάρο, δυο τρυγόνια, το τερπνόν μετά του ωφελίμου και πολλές ακόμα λαϊκές ρήσεις μπορούν να βρουν εφαρμογή στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα που μπορεί να σου φανεί περίεργο “αλλά δεν έχουμε το καλύτερο ρόστερ της κατηγορίας” Ε; “Για να το κάνω πιο σαφές, ο Παναθλητικός μαζί με την Χαλκηδόνα είναι ένα κλικ πάνω από ΄μας! Αυτή είναι η άποψη μου. Τρίτη ομάδα βάζω την ΑΕ Κομοτηνής σαν ρόστερ και τέταρτους βάζω εμάς. Το ότι τα παιδιά έχουν κατορθώσει να είναι για περίπου τέσσερις μήνες στην κορυφή της βαθμολογίας, είναι μεγάλο επίτευγμα γιατί ο μέσος όρος ηλικίας είναι αρκετά χαμηλός, ενώ όταν ξεκινήσαμε το καλοκαίρι, δεν ήταν αυτοσκοπός η άνοδος. Θέλαμε να διατηρήσουμε τις αρχές μας. Χάσαμε δύο φορές από τον Παναθλητικό γιατί είναι καλύτερη ομάδα από εμάς, έχει πιο βαθύ ρόστερ και είναι μια ομάδα που στήθηκε για να ανεβεί, εμείς όχι”.

Δεν μας κυνηγάει ένας αλλά δυο-τρεις”

Το πρωτάθλημα θέλει έξι αγωνιστικές για να φτάσει στο τέλος του και οι Ίκαροι βρίσκονται μόνοι πρώτοι με ρεκόρ 18-2. Ακριβώς πίσω τους με μία νίκη μακριά είναι ο Παναθλητικός με την ΑΕ Κομοτηνής. “Απειλούμαστε” τονίζει ο Ποργιόπουλος “γιατί όταν σε κυνηγάνε, δεν το κάνει ένας αλλά δύο-τρεις. Χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία να τελειώσουμε την… παρτίδα στο ματς με τον Παναθλητικό στην έδρα μας. Παίξαμε σπουδαίο μπάσκετ αλλά χάσαμε στο ένα καλάθι και στις λεπτομέρειες. Πιστεύω όμως πως η ομάδα είναι η πιο σταθερή του πρωταθλήματος γιατί ακόμα και μετά από αυτή την ήττα, κερδίσαμε μέσα στην Νεάπολη με 23 πόντους διαφορά και με 15 την προηγούμενη Κυριακή τον ΓΑΣ Κομοτηνής. Έχουμε μια σταθερότητα. Επίσης έχουμε την δεύτερη καλύτερη επίθεση και την δεύτερη καλύτερη άμυνα που αυτό δείχνει μια ισορροπία μπροστά και πίσω, αλλά τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Έχουμε όμως μάθει να διατηρούμε αυτή την κατάσταση, έχουμε μάθει να αντιμετωπίζουμε το στρες και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά”.

Το… brand name των Ικάρων

Αν μη τι άλλο, αισιόδοξος ο τεχνικός που πριν πέντε χρόνια είδε τους Ίκαρους να τερματίζουν στην 3η θέση της Α2, να φλερτάρουν με την άνοδο στην Basket League ελέω Πανελληνίου αλλά αυτή δεν ήρθε ποτέ (ήταν η χρονιά που στην Α1 προτιμήθηκε να αγωνιστούν 13 ομάδες και κάθε αγωνιστική να υπάρχει και από ένα… ρεπό). “Εμείς είμαστε μια ομάδα πολύ δυναμική, με νέα παιδιά που έχουν αρχές αλλά και οι Ίκαροι, μόνο τυχαίο όνομα δεν έχουν! Φτάσαμε ένα βήμα πριν την Α1 και ήμουν στο τεχνικό επιτελείο εκείνη την χρονιά. Πιστεύω πως τα παιδιά πεινάνε περισσότερο απ' ότι πεινούσαν… χθες” τονίζει ο Ποργιόπουλος που “έβαλα κάτω το “εγώ” μου, τσαλακωθήκαμε και αυτή την στιγμή πιστεύω πως είμαστε από τις ομάδες μνημονεύουν κι όλοι οι αντίπαλοι.

Καμαράκης, Οικονόμου και Ποργιόπουλος

Όπως διάβασες και πιο πάνω, ο Ποργιόπουλος ήταν στο τεχνικό επιτελείο του Στάθη Καμαράκη, την χρονιά που οι Ίκαροι τερμάτισαν στην 3η θέση της Α2. Αυτό την σεζόν 2011-12. Έκτοτε όμως, η ομάδα δεν κατάφερε να κάνει αντίστοιχη πορεία. Τουναντίον μάλιστα! “Όταν έφυγα εγώ με τον Καμαράκη, αφήσαμε την ομάδα στην Α2. Ήρθε ο Νίκος Οικονόμου, προσπάθησε να κάνει μια καινούργια αρχή αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε και η ομάδα έπεσε στην Β' Εθνική, ενώ είχε αρκετά καλούς παίκτες και η διοίκηση προτίμησε να μην “κατέβει” στην Β' Εθνική γιατί δεν είχε κανέναν παίκτη έτοιμο. Δεν ήθελε να γίνει σάκος του μποξ και έτσι κατεβήκαμε με νέα παιδιά στην Γ' Εθνική. Πιστεύω πως όλοι βάλαμε μυαλό και προχωράμε βήμα-βήμα μόνο με Σερραίους παίκτες”.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ