23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παπαροϊδάμη: «Το αξίζαμε από πέρυσι»

Η Δέσποινα Παπαραοϊδάμη σκεφτόταν τον τελικό... Αλλά σκεφτόταν και το πέρυσι. Πριν το νήμα των σκέψεων την επαναφέρει στη λέξη κλειδί του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κορασίδων. Τη λέξη «άνοδο». Και γι’ αυτήν το φινάλε ήταν γλυκόπικρο.

«Είναι ανάμικτα τα συναισθήματα. Θέλαμε να νικήσουμε και στον τελικό. Είμαστε χαρούμενες που πετύχαμε το στόχο μας μεν, αλλά μπορούσαμε και στον τελικό. Δεν παίξαμε όπως περιμέναμε, αλλά προσπαθούσαμε ως ομάδα όλες να εμψυχώσει η μία την άλλη και να στηρίξουμε και την Ιωάννα (Χατζηλεοντή) που χρεώθηκε με τρία φάουλ πολύ νωρίς και αναγκαστικά βγήκε».

Η Α’ Κατηγορία είναι γεγονός και η Παπαροϊδάμη δεν έχει δεύτερες σκέψεις για το αν η ομάδα το άξιζε ή όχι: «Ναι, το αξίζαμε από πέρυσι. Πιστεύω δικαιώσαμε και τα κορίτσια που προσπάθησαν πέρυσι και δεν πήραν την άνοδο, αφού ανέβηκαν τελικά μόνο δύο ομάδες και όχι τρεις. Ελπίζω να είναι περήφανες γαι εμάς. Οι προπονητές μας είπαν πως πρέπει να είμαστε περήφανες για τους εαυτούς μας και την προσπάθεια που κάναμε. Προσπαθήσαμε για το καλύτερο και ελπίζω και οι μικρότερες να κρατήσουν πια την ομάδα στην Α’ Κατηγορία».

Η στιγμή που θα έχει να κουβαλάει μαζί της φεύγοντας; «Νομίζω στο φινάλε του ημιτελικού, όταν νικήσαμε και κατακτήσαμε την άνοδο που βρεθήκαμε όλες πεσμένες στο παρκέ και ήρθαν και οι προπονητές και όλο το τιμ. Ήταν απίστευτη η χαρά εκείνη τη στιγμή».

Όπως και για τις συμπαικτριές της η συμπαράσταση της Εθνικής Γυναικών έπαιξε ρόλο και γι’ αυτήν: «Μας βοήθησε να έχουμε ακόμη καλύτερη ψυχολογία η υποστήριξη από μια ομάδα που έχει καταφέρει τόσα πολλά. Το γεγονός ότι μας έβλεπαν τέτοιες παίκτριες, μας έδινε δύναμη περισσότερη να πετύχουμε το στόχο μας. Και όλο αυτό που έκαναν που μέσα στην προετοιμασία τους καθόντουσαν και μας έβλεπαν... Μας αφιέρωναν τον χρόνο τους. Μόνο ευγνωμοσύνη γι’ αυτό νιώθουμε και τις ευχαριστούμε».

Στην ερώτηση αν θα δουν με τη σειρά τους το Παγκόσμιο Γυναικών, ένα άμεσο «εννοείται» ακούγεται, έτσι μονολεκτικά, πριν η κουβέντα πάρει στροφή και φτάσει στην Εβίνα Μάλτση, την αρχηγό της Εθνικής Γυναικών, που έφτασε σήμερα τους 3001 πόντους με την γαλανόλευκη: «Καλά και μόνο το άκουσμα του αριθμού... 3001... Αυτή η παίκτρια είνα πρότυπο για όλες μας, για το ότι παίζει,για το ότι συνεχίζει, γιατί το αγαπάει το άθλημα τόσο πολύ και την Εθνική Ομάδα. Μας δείχνει πως αν θέλουμε κάτι μπορούμε να το πετύχουμε».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ