24.7 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Παπαρέγκας στο basketa : «Δουλέψαμε για τη νίκη με τον Ολυμπιακό» (vid)

Ο Νίκος Παπαρέγκας πραγματοποιεί το καλύτερο πρωτάθλημα της καριέρας του, και στην σπουδαία νίκη της Καρδίτσας επί του Ολυμπιακού έφτασε σε ρεκόρ καριέρας με 27 πόντους (6/9 διπ., 4/5 τριπ.) 10 ριμπάουντ,  3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 35 βαθμούς στην αξιολόγηση.

Ο 27χρονος φόργουορντ, ο οποίος ξεπήδησε μέσα από το πρόγραμμα του Μαντουλίδη στην Θεσσαλονίκη, έγινε γνωστός μέσα από την παρουσία του στην Καβάλα, για να μετακομίσει στην Αθήνα και να κερδίσει την άνοδο με τον Πανιώνιο από την Β' Εθνική το 2016. Ακολούθησε το Μεσολόγγι και ο Χαρίλαος Τρικούπης, ΕΦΑΟΖ, Πρωτέας Βούλας και πέρυσι ο Τρίτωνας όπου άρχισε να δείχνει την αγωνιστική του άνοδο.

Πλέον, έχοντας 14,9 πόντους και 7 ριμπάουντ ανά αγώνα αποτελεί σημείο αναφοράς για την Καρδίτσα, και μιλώντας στο basketa.gr αναφέρθηκε στην σπουδαία νίκη επί του Ολυμπιακού, το πως η ομάδα του κατάφερε να μπει στην οκτάδα και να ξεπεράσει την απώλεια του Μάριου Ματαλών, για τα δικά του σχέδια, και φυσικά για το εξαιρετικό κλίμα που επικρατεί στις τάξεις του ΑΣΚ.

Τεράστια νίκη επί του Ολυμπιακού. Πόσο την πιστεύατε πριν το παιχνίδι, και αν σας αλλάζει τους στόχους. Που πιστεύεις ότι κρίθηκε το παιχνίδι, και τη σημαίνει η νίκη αυτή για τον ΑΣΚ : «Κάθε παιχνίδι που δίνουμε στη κατηγορία πιστεύουμε ότι θα το κερδίσουμε, και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο ΣΕΦ χάσαμε στις λεπτομέρειες. Έτσι, σε όλη την εβδομάδα της προετοιμασίας για το παιχνίδι πιστεύαμε σε μια καλή εμφάνιση, και στη νίκη, γεγονός που εν τέλει συνέβη. Το παιχνίδι κρίθηκε στα μεγάλα σουτ, στη διάθεση της ομάδας μας για μάχη σε όλες τις φάσεις και στην εμπειρία που δείξαμε ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο».

Ξεκινήσατε με όνειρα, με τρεις εκτός έδρας νίκες με την μια να έρχεται στην Πάτρα, αποχώρησε ο Ματαλών και στη συνέχεια με δυσκολία φτάσατε στην οκτάδα. Πως κρίνεις την φετινή περίεργη χρονιά για την Α2 αλλά και για εσάς : «Για εμάς η αποχώρηση του Μάριου ήταν μεγάλο πλήγμα, και ας μην κρυβόμαστε καμία ομάδα στην κατηγορία κατά την επιστροφή της δεν αναγκάστηκε να αγωνιστεί χωρίς τον βασικό της πλειμεικερ ο οποίος σαν θέση και ρόλος, αποτελεί στη κατηγορία, αλλά και στο μπάσκετ γενικότερα, το 50% μιας επιτυχημένης ομάδας. Ο κορονοϊός και η αβεβαιότητα των καταστάσεων δυστυχώς τον ανάγκασε να μην συνεχίσει μαζί μας οπότε και εμείς αυτομάτως έπρεπε να επαναπροσδιορίσουμε τον αρχικό στόχο των playoffs. και να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα με ανακατατάξεις στην ομάδα . Αυτό δυστυχώς έφερε δυσκολία στην ομάδα συνολικά, ευτυχώς όμως βρήκαμε  α πατήματα μας , ανασυνταχθήκαμε γρήγορα και μπήκαμε στην 8αδα που ήταν ο αρχικός μας στόχος το Μάρτιο. Για μένα το ότι το πρωτάθλημα της Α2 θα τελειώσει μέσα στο γήπεδο με όποιο κόστος, είναι ένα ευχάριστο γεγονός στην αβεβαιότητα που επικρατεί στη χώρα με τον ιο».

Προσωπικό ρεκόρ καριέρας με 27 π, στην Α2 και μάλιστα απέναντι στον Ολυμπιακό. Ποιο είναι το συναίσθημα : «Νιώθω χαρά για τη νίκη πρώτα απο όλα και μετά για το ρεκόρ. Καλώς ή κακώς έχουμε άλλα 6 κρίσιμα ματς για να τελειώσουμε όσο το δυνατόν πιο πετυχημένα τη χρονιά. Αν όλα πάνε καλά εκεί ίσως να νιώσω τη μεγαλύτερη χαρά».

Έμαθες τα βασικά στον Μαντουλίδη, ξεχώρισες στην Καβάλα, για να πάρει η καριέρα σου μια πορεία που ίσως δεν σου άρεσε. Η περσινή σεζόν στον Τρίτωνα φαίνεται να σου αλλάζει την πορεία και η φετινή σε απογειώνει με 14,9 πόντους και 7 ριμπάουντ ανά αγώνα. Τελικά τι ήταν αυτό που σε άλλαξε και ποιος σταθμός έπαιξε καθοριστικό ρόλο :
 «Το ότι ήμουν 3 χρόνια στη Β' Εθνική και σε ομάδες του Νότου με βοήθησε πολύ σαν παίκτη και σαν προσωπικότητα. Δεν θα έλεγα ότι δεν μου άρεσε, προτιμούσα στην ηλικία που ήμουν να είμαι σε ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα με ομάδες αντάξιες της Α2 , σε ομάδα με στόχους στην οποία θα είμαι σημαντικός ώστε να δείξω αυτό που πραγματικά μπορώ να κάνω στο παρκέ παρά να είμαι σε κάποιο ρόστερ Α1 χωρίς ρόλο. Αυτό με έκανε και να μου αρέσει το μπάσκετ πιο πολύ και να με βελτιώνει συνολικά σαν παίκτη. Ο ΑΣ Καρδίτσας και ο προπονητής μου φέτος μου έδωσε ρόλο πρωταγωνιστή, με στόχο (τον Σεπτέμβρη) τα playoffs σε ένα απαιτητικό και δύσκολο πρωτάθλημα και δεν θα μπορούσα να μην είμαι ευγνώμων για αυτό».

Βλέπουμε ένα οικογενειακό κλίμα στην Καρδίτσα, ποια είναι η δική σου εμπειρία στην ομάδα : «Ότι άκουγα όλα αυτά τα χρόνια ισχύει και με το παραπάνω. Η ομάδα της Καρδίτσας έχει ένα φανταστικό κλίμα όπου ξεκινάει από τη διοίκηση της που αποτελείται από άτομα τα οποία σε αντιμετωπίζουν σαν άνθρωπο και αθλητή και ποτέ σαν απλά ένα εργαζόμενο, φυσικό επόμενο της παρουσίας του Χρήστου Δεληγιάννη ενός ανθρώπου όπου ήταν στο πρόσφατο παρελθόν επαγγελματίας αθλητής και γνωρίζει τη κατάσταση από όλες τις πλευρές, και φυσικά από τους συμπαίκτες μου και το προπονητικό σταφ με τους οποίους υπάρχει άριστη σχέση και είναι τρομεροί χαρακτήρες όλοι τους».

Πως βλέπεις τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος, και αν έχεις ξεχωρίσει κάποια φαβορί για την άνοδο. Λείπει ο κόσμος από τις κερκίδες πιστεύεις : «Το ευχάριστο είναι ότι το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί κανονικά μέχρι το τέλος και ουσιαστικά στο δεύτερο γύρο συμμετέχουν οι ομάδες οι οποίες έχουν στόχο βαθμολογικό είτε για άνοδο είτε για την είσοδο στα play offs. Ο Ολυμπιακός και ο Απόλλων Πατρών είναι αυτή τη στιγμή τα μεγάλα φαβορί και λόγω σταθερότητας και λόγω βάθους των ρόστερ τους. Ο κόσμος στις κερκίδες αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για όλες τις ομάδες, δυστυχώς για εμάς , μετά τα όσα πέρασε το Σεπτέμβρη η Καρδίτσα με τις πλημμύρες θα ήταν και ένας λόγος παραπάνω να βρίσκεται στη κερκίδα έτσι ώστε να τον χαροποιήσουμε και εμείς απο τη μεριά μας όσο μπορούμε. Μακάρι η κατάσταση με το κορονοϊό να υποχωρήσει όσο πιο πολύ γίνεται και να δοθεί το πράσινο φως για γεμάτα γήπεδα το δυνατόν γρηγορότερα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ