23.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Παπαπέτρου: “Χρειαζόμουν μια αλλαγή” – Τι λένε Σπανούλης-Πρίντεζης (vid, pics)

Το αποψινό ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός κλέβει την παράσταση στην 6η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Ένα παιχνίδι που γίνεται πιο ιδιαίτερο για τον Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος θα βρεθεί για πρώτη φορά απέναντι στους "ερυθρόλευκους", απέναντι σε πρώην συμπαίκτες του. Απέναντι σε φίλους και... κουμπάρους του. Η Ευρωλίγκα μίλησε με τον διεθνή φόργουορντ για αυτό το πρώτο συναπάντημα, αλλά μίλησε και με τους Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη γι' αυτή του την απόφαση, όπως και με τον Θανάση Αντετοκούνμπο.

"Θα είναι σίγουρα ένα δυνατό παιχνίδι, αλλά αυτό που πρέπει να σκεφτόμαστε είναι στην ομάδα είναι η νίκη. Θέλω να σκέφτομαι τι είναι σωστό για μένα και την οικογένειά μου και τι με κάνει χαρούμενο. Και είμαι χαρούμενος που πήρα αυτή την απόφαση. Ο πατέρας μου αγωνίστηκε εδώ, αλλά θέλω να διαχωρίσω τον εαυτό μου από αυτά που έχει κάνει. Θέλω να κερδίσω τον ίδιο σεβασμό που είχε κι αυτός από τον κόσμο. Δεν νομίζω πως έκανα λάθος που πήγα τότε στον Ολυμπιακό. Τους ευχαριστώ για όλα αυτά τα χρόνια, αλλά χρειαζόμουν μια αλλαγή και νιώθω οικεία εδώ που βρίσκομαι. Ως Έλληνας και κάποιος που έχει μεγαλώσεις εδώ, αυτά τα παιχνίδια είναι από αυτά που θέλεις να συμμετέχεις. Είναι αδρεναλίνη, πίεση... Πάντα θες να είσαι στην κορυφή".

Αν κάποιος γνωρίζει καλά πως είναι να περνάς το... ποτάμι που χωρίζει τις δύο ομάδες, είναι ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος ακολούθησε την αντίστροφη πορεία το 2010: "Όταν κάνεις μια τέτοια επιλογή πρέπει να ζεις με αυτή. Πρέπει να είσαι σίγουρος για το γιατί παίρνεις αυτή την απόφαση. Ήταν η επιλογή του Ιωάννη και πρέπει να την στηρίξει".

Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν από αυτούς που ήταν πιο κοντά στον Ιωάννη, ο οποίος μάλιστα τον πάντρεψε κιόλας το καλοκαίρι που πέρασε: "Είναι δύσκολο να πάρεις μια τέτοια απόφαση. Έχουμε μιλήσει πολύ γι' αυτό. Δεν μπορώ να πω να είναι καλό αυτό ή όχι για εκείνον. Το ξέρει ο ίδιος..."

Τη δική του άποψη κατέθεσε και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, ο οποίος ζει πια τον Ιωάννη Παπαπέτρου στα ίδια αποδυτήρια, αυτά του Παναθηναϊκού: "Το ότι ήρθε στην ομάδα δείχνει πως πιστεύει στον εαυτό του και πως θέλει να πετύχει, να κάνει κάτι καλό".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ