27.8 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Παπαπέτρου στο Basketa.gr: «Να βελτιώσουμε τη συγκέντρωση στο τέταρτο δεκάλεπτο»

Ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε στο ΣΕΦ απέναντι στον Ολυμπιακό για την 27η αγωνιστική της Euroleague και μετράει πλέον 5 ήττες στις τελευταίες 6 αναμετρήσεις. Οι «πράσινοι» παρότι ήταν τρομακτικά άστοχοι στα σουτ τριών πόντων και τελείωσαν το ματς με 1/20 μακρινά σουτ, δηλαδή ποσοστό ευστοχίας 5%, ηττήθηκαν με διαφορά μόλις 3 πόντων, 81-78, αφού υπερτέρησαν σε κάθε άλλη στατιστική κατηγορία.

Το Βasketa.gr μίλησε μετά το πέρας της αναμέτρησης με τον Ιωάννη Παπαπέτρου (10 πόντοι, 3 ριμπάουντ) για την ήττα από τους «ερυθρολεύκους», για τα ατυχή αποτελέσματα που έχει φέρει η ομάδα τον τελευταίο καιρό και για τους «μνηστήρες» που πολιορκούν την οχτάδα, και τη θέση του Παναθηναϊκού σε αυτή. 

-Για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έκανε όσα είχε ζητήσει ο Ρικ Πιτίνο πριν από τον αγώνα, δηλαδή πήρε δεύτερες ευκαιρίες από τα ριμπάουντ (13 έναντι 7 επιθετικών), είχε καλή εικόνα στην άμυνα (13 κλεψίματα έναντι 6) και έκανε λιγότερα λάθη (13 έναντι 17), αλλά τελικά προδώθηκε από την επίθεση, που είναι το σημείο αναφοράς του όλη τη σεζόν. 

«Είχαμε ένα πολύ άσχημο ποσοστό στα τρίποντα, ενώ δεν συνηθίζουμε να σουτάρουμε έτσι φέτος. Αρκετά από αυτά ήταν καλά σουτ με προοπτικές, αρκετά όμως ήταν σίγουρα υπό πίεση, τόσο από πλευράς χρόνου, όσο και από πλευράς άμυνας. Κακές μέρες υπάρχουν σε όλες τις ομάδες. Σίγουρα δεν είμαστε καθόλου ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα,  εγώ είμαι όμως υπερήφανος για την προσπάθεια που κάναμε». 

-Για τις μαζεμένες ήττες το τελευταίο διάστημα.

«Νομίζω ότι έχουμε βελτιώσει αρκετά από τα λάθη που κάναμε, όσον αφορά στο κομμάτι του ριμπάουντ και των λαθών. Σίγουρα κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, θεωρώ όμως ότι έχουμε μια ανοδική πορεία, παίζουμε καλύτερα και αυτό πρέπει να συνοδευτεί με νίκες για να μπορέσουν να το καταλάβουν όλοι». 

-Για το επερχόμενο παιχνίδια με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ (05/03, 21:00) και το «κλειδί» της νίκης.

«Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Σήμερα (σσ χθες) πάλεψε όλη η ομάδα. Δεν πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε, για αυτό την Πέμπτη χρειαζόμαστε οπωσδήποτε νικηφόρο αποτέλεσμα. Πρέπει να κρατήσουμε την θέληση και να βελτιώσουμε σίγουρα τη συγκέντρωσή μας, ειδικά στο τέταρτο δεκάλεπτο που μας έχει πονέσει πολύ τον τελευταίο καιρό, ώστε να καταφέρουμε να κλείσουμε τα παιχνίδια όπως πρέπει και να πάρουμε τις νίκες που χρειαζόμαστε». 

-Για τις αγωνιστικές και τα περιθώρια που στενεύουν, αλλά και τις ομάδες που κυνηγάνε μια θέση στα πλει οφ. 

«Σίγουρα υπάρχουν ομάδες με ελπίδες και παλεύουν για 3 θέσεις, αφού ουσιαστικά οι πέντε πρώτες έχουν κλειδώσει και προκριθεί. Υπάρχουν 6 ομάδες που διεκδικούν 3 θέσεις. Η Eυρωλίγκα είναι πολύ ανταγωνιστική, το έχουμε δει από την αρχή αυτό. Εμείς αυτή τη στιγμή παραμένουμε έκτοι. Πρέπει να παίξουμε καλύτερα και πρέπει να πάρουμε αποτελέσματα για να κρίνουμε μόνοι μας τη μοίρα μας». 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ