19.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Παπαπέτρου: «Δεν είναι ώρα να «κρεμάσουμε» κανέναν»

Πιο εμφατική εμφάνιση δεν γινόταν να πραγματοποιήσει ο Ολυμπιακός. Ήταν ο καλύτερος πρόλογος για την σειρά των ημτελικών με τον Προμηθέα Πάτρας. Απέναντι στον οποίο οι «ερυθρόλευκοι» ταλαιπωρήθηκαν για ένα ημίχρονο στο φινάλε της κανονικής περιόδου. Χθες στο ΣΕΦ τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Τουλάχιστον εντός των γραμμών... Εκεί όπου ο Ιωάννης Παπαπέτρου είχε 13 πόντους με 5/5 και ½, σε έναν αγώνα στον οποίο η ομάδα του πήρε πολλά από πολλούς, ακόμη κι αν σε κάποιους δεν φαίνεται στους αριθμούς.

«Θέλουμε να παίξουμε καλύτερα, προσπαθούμε πολύ, δουλεύουμε πολύ και καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια στις προπονήσεις», έρχεται η εξήγηση για τη διαφορά αυτή από τον Έλληνα φόργουορντ: «Όλα τα παιδιά μπαίνουμε μέσα με θετική σκέψη και θετική αύρα και νομίζω πως σιγά σιγά θα βγει και στο γήπεδο αυτό. Είναι κάτι που το δουλεύουμε πολύ και βήμα βήμα παίζουμε καλύτερα».

Οι μέρες της αυστηρής, έως και ισοπεδωτικής κριτικής που δέχθηκαν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του δεν είναι και τόσο μακρινές. Πριν από μία εβδομάδα ήταν που κατάφεραν να νικήσουν στο νήμα την Κύμη στο ΣΕΦ. Το αν αυτή η κριτική ενόχλησε τους παίκτες, ο Παπαπέτρου το γνωρίζει καλύτερα: «Είναι άσχημο, ήταν άσχημο, αλλά είναι μέσα στη ζωή μας. Είναι κάτι που γνωρίζουμε καλά. Στενοχωρούμε τον κόσμο μας και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Και κατά δεύτερον πληγώνουμε τους ίδιους τους εαυτούς μας και τους αδικούμε, γιατί δεν μας αξίζουν τέτοιες εμφανίσεις. Μας πεισμώνει όλο αυτό, μας έθιξε και ξέρουμε πως μπορούμε και καλύτερα. Θέλαμε να το δείξουμε».

Ο Ολυμπιακός έχει φέρει διακρίσεις και μεγάλες νίκες, αλλά μπαίνοντας στα ημιτελικά του πρωταθλήματος το γήπεδο ήταν σχεδόν άδειο. Περίπου 1000 φίλαθλοι βρέθηκαν στην εξέδρα του ΣΕΦ. «Δεν το αξίζει αυτό αυτή η ομάδα γιατί έχει φέρει πολλές χαρές. Δεν είναι άλλοθι. Ο κόσμος δεν πρέπει να το ξεχνάει αυτό. Έχει κάνει θαύματα αυτή η ομάδα. Η σεζόν σίγουρα δεν είναι όπως θα τη θέλαμε πρώτα εμείς οι ίδιοι και το ξέρουμε. Μένει ένας στόχος όμως. Δεν είναι καιρός να «κρεμάσουμε» κανέναν. Όλοι μαζί με τον κόσμο να στηρίζει την ομάδα και εμείς να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας θα πρέπει να προσπαθήσουμε για αυτόν τον έναν στόχο που απομένει».

Ο ίδιος πάντως δείχνει να παίζει με ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Μήπως τελικά οι τραυματισμοί βοήθησαν στο να βγουν κάποιοι παίκτες μπροστά, όπως αυτός, με την ομάδα να δείχνει πλέον πως έχει περισσότερες λύσεις στα χέρια της; «Εγώ προσωπικά πάντα είμαι έτοιμος, ανεξάρτητα από το πόσο παίζω ή πότε. Νιώθω πάντα έτοιμος να προσφέρω. Δεν είμαι παιδάκι πλέον, είμαι χρόνια στην ομάδα. Ναι, με τους τραυματισμούς παίρνεις πάνω σου περισσότερς ευθύνες, μαθαίνεις από τα λάθη, γίνεσαι καλύτερος και προχωράς. Η ομάδα έχει 12 παίκτες και παραπάνω με αυτούς που μπορεί να μένουν εκτός ρόστερ για κάποια παιχνίδια και είναι όλοι ετοιμοπόλεμοι».

Ο Ολυμπιακός μπορεί να υπολογίζει πλέον στον Κώστα Παπανικολάου, στον Γιώργο Πρίντεζη, στον Γιώργο Μιλουτίνοφ, αλλά και στον Γιώργο Μπόγρη, που έδειξε πως είναι έτοιμος να προσφέρει, παρά τη ρήξη μηνίσκου που τον ταλαιπωρεί στο δεξί γόνατο. Είναι κάτι που φέρνει και αλλαγές στον τρόπο παιχνιδιού: «Ναι.... Είναι αλήθεια. Προσπαθούμε να παίξουμε πιο γρήγορα, σπρώχνουμε το τέμπο να βάλουμε εύκολα καλάθια... Φτάσαμε σους 108 πόντους σήμερα και κάναμε μεγάλη προσπάθεια στην άμυνα, όλα τα παιδιά».

Ξέρει πάντως καλά πως οι 108 πόντοι δεν μπορεί να είναι δείγμα γραφής για τον επόμενο αγώνα, το Σάββατο και πάλι στο ΣΕΦ: «Πιστεύω πως θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Ο Προμηθέας Πάτρας είναι μια πολύ καλή ομάδα. Το είχε δείξει όλη τη χρονιά και το έδειξε και απέναντί μας στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Θα πρέπει να είμαστε και πάλι πολύ συγκεντρωμένοι, να ξεκινήσουμε από τα βασικά και να κάνουμε αυτά που πρέπει για να πετύχουμε έναν ακόμη στόχο».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ