21.3 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Παπαπέτρου: “Έκανα αυτό που έπρεπε για να είμαι χαρούμενος”

Η μετακίνησή του Ιωάννη Παπαπέτρου από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό ήταν το γεγονός του καλοκαιριού στο ελληνικό μπάσκετ. Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν ένας παίκτης φεύγει από τον έναν "αιώνιο" και πάει στον άλλον. Σηκώθηκε κουβέντα, ειπώθηκαν πολλά, όχι μόνο από τους απλούς φιλάθλους-οπαδούς στα social media, αλλά και από πρώην συμπαίκτες του. Όχι μόνο καλά, αλλά και κακά.

Ο ίδιος θέλει να αποστασιοποιηθεί από όλα αυτά. "Έκανα αυτό που έπρεπε για να αισθάνομαι χαρούμενος", δηλώνει στο basketa.gr βάζοντας το καλό το δικό του και της οικογένειάς του πάνω από οτιδήποτε άλλο.

Κατά τα λοιπά, νιώθει πως έχει ήδη προσαρμοστεί στο καινούριο περιβάλλον του και τονίζει πως τόσο αυτός όσο και οι συμπαίκτες του επιβάλλεται να οδηγήσουν ξανά τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της Ευρώπης.

-Ποια είναι η εικόνα που έχεις σχηματίσει για την ομάδα μέχρι στιγμής;

"Το κλίμα είναι πολύ καλό. Πολύ καλή η δουλειά που γίνεται, πολύ καλοί οι χαρακτήρες. Γενικά είναι πολύ καλή η ατμόσφαιρα γύρω από την ομάδα. Αυτή είναι η εντύπωσή μου. Πρέπει, βέβαια, να δουλέψουμε πολλά πράγματα ακόμα και να βρούμε αυτοματισμούς, αλλά μέχρι στιγμής η εικόνα είναι πολύ καλή".

-Τι περιμένετε να δείτε στο τουρνουά “Παύλος Γιαννακόπουλος”;

"Περιμένω να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο. Ακόμα δεν υπάρχουν οι αυτοματισμοί ούτε η ιδανική χημεία κι είναι λογικό να μην υπάρχουν, αλλά περιμένω από τον εαυτό μου και την ομάδα να δείξουμε μεγάλη θέληση και μεγάλη δίψα. Να εμφανίσουμε μια εικόνα πάνω στην οποία θα μπορέσουμε να χτίσουμε στο μέλλον. Νομίζω ότι έχουμε δουλέψει σωστά, έχουμε βάλει αρκετά κομμάτια στο παζλ και όλο αυτό πρέπει να το βγάλουμε στο γήπεδο".

-Οι στόχοι του Παναθηναϊκού κάθε χρόνο είναι γνωστοί. Όμως μπαίνουν στο ζύγι; Προτιμάς έναν τίτλο από έναν άλλο;

"Η Ευρωλίγκα και το φάιναλ φορ της είναι ένας στόχος, γιατί η ομάδα έχει να πάει εκεί χρόνια. Το πρωτάθλημα είναι ένας κύριος στόχος, το κύπελλο επίσης. Η ομάδα είναι φτιαγμένη για να πρωταγωνιστεί και όλοι όσοι είμαστε εδώ το ξέρουμε. Γνωρίζουμε ότι πρέπει να δίνουμε το μάξιμουμ για να κερδίζει ο Παναθηναϊκός τίτλους".

-Δεν διαλέγεις δηλαδή;

"Όχι, δεν διαλέγω. Αλλά δεν μπορώ και να μην παραδεχθώ ότι η κορυφαία διοργάνωση στην Ευρώπη είναι η Ευρωλίγκα κι όλες οι ομάδες παλεύουν γι’ αυτή. Ο Παναθηναίκός δεν έχει βρεθεί τα τελευταία χρόνια σε ένα φάιναλ φορ και θα ήταν επιτυχία να πάει και να διεκδικήσει εκεί τον τίτλο. Γιατί το έχει κάνει έξι φορές στο παρελθόν κι επιβάλλεται όλοι μας να τον ξαναφέρουμε στην κορυφή. Από εκεί και πέρα δεν διαλέγεις παιχνίδια, δεν διαλέγεις τίτλους. Παλεύεις για όλα το ίδιο. Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι το πρωτάθλημα για τον κόσμο του Παναθηναϊκου και για μας. Το γνωρίζουν και οι ξένοι παίκτες της ομάδας. Όλοι οι στόχοι είναι σημαντικοί".

-Εσύ προσαρμόστηκες;

"Ναι, έχω προσαρμοστεί πολύ καλά. Νιώθω όμορφα εδώ. Με έχουν αγκαλιάσει και ο κόσμος και οι άνθρωποι της ομάδας. Είμαι πολύ άνετος και χαρούμενος".

-Περιμένουμε να δούμε αυτό το δίδυμο Παπαπέτρου-Αντετοκούνμπο στη θέση “3” στον Παναθηναϊκό…

"Με τον Θανάση ο ένας συμπληρώνει τον άλλον. Είναι εξαιρετικό παιδί, δίνει τα πάντα για την ομάδα. Με αυτόν και με τον Λοτζέσκι και τα υπόλοιπα γκαρντ της ομάδας συνθέτουμε μια πολύ δυνατή περιφέρεια".

-Τα πρώτα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό δεν είναι πολύ μακριά. Σε περίπου ενάμιση μήνα, δύο συνεχόμενα, για Ευρωλίγκα και πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ. Έχεις αρχίσει να το σκέφτεσαι;

"Δεν είναι μόνο τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό. Εγώ σκέφτομαι τη μεγάλη εικόνα. Εγώ θέλω να βελτιώνομαι διαρκώς. Να παίζω καλά για την ομάδα μου και να προσφέρω. Με τον Ολυμπιακό πράγματι θα παίξουμε. Θα πάμε και στο ΣΕΦ. Ξέρω τι να περιμένω, είμαι καλά προετοιμασμένος, όμως το πιο σημαντικό σε αυτά τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, όπως και στα υπόλοιπα, είναι να κερδίζει η ομάδα".

-Υπάρχει ένα κλίμα πάντως από τώρα, διότι ειπώθηκαν αρκετά μετά τη μεταγραφή σου. Και από τον κόσμο και από πρώην συμπαίκτες σου. Και δεν ήταν όλα καλά όσα ειπώθηκαν…

"Ό,τι λέει ο καθένας το κάνει από επιλογή του. Είτε μιλάει με καλά λόγια είτε μιλάει με κακά. Εγώ δεν κρίνω τίποτα. Δεν θέλω να πάρω θέση σε όλο αυτό. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Στο κάτω κάτω οτιδήποτε κάνεις στη ζωή αφορά πρώτα τον εαυτό σου και την οικογένειά σου και μετά όλους τους άλλους. Οπωσδήποτε οι δικές μας αποφάσεις απηχούν και στον κόσμο, αλλά εγώ έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω για να αισθάνομαι χαρούμενος".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ