17.4 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Παπαντωνάκος και Λάππας υπέγραψαν την άνοδο

Ο Χολαργός βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Stoiximan.gr BASKET LEAGUE, κερδίζοντας χθες (26/5) τον Απόλλωνα Πατρών με 91-76, και με συνολικό σκορ 3-0, να παίρνει πανάξια την άνοδο.

Ωστόσο, οι δυο παίκτες που έκαναν την διαφορά στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα, δεν αποτελούσαν τις πρώτες επιλογές του Στέργιου Κουφού, ο οποίος απέδειξε την οξυδέρκεια του, και την δυνατότητα να έχει όλους τους παίκτες του ετοιμοπόλεμους, και κυρίως με ανεβασμένη ψυχολογία, παρότι δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής.

Η περίπτωση του Γιώργου Λάππα είναι χαρακτηριστική. Ο 32χρονος γκαρντ δεν είναι κάποιος τυχαίος παίκτης, έχοντας πανηγυρίσει και άλλες ανόδους στην καριέρα του, ενώ αυτό ήταν το δεύτερο του πέρασμα από τον Χολαργό, στον οποίο είχε αγωνιστεί όταν αυτός βρισκόταν στην Β' Εθνική. Έτσι, έχει πετύχει δυο ανόδους με την ΑΕΚ Άργους, δυο με τον Προμηθέα Πατρών, και μια με τον Αίολο Τρικάλων (στη συνέχεια μετονομάστηκαν σε Τρίκαλα BC), μετρώντας συνολικά έξι με την χθεσινή (26/5), η οποία είναι η πρώτη που παίρνει για την μεγάλη κατηγορία. 

Ο Λάππας αποτέλεσε την τελευταία προσθήκη στον Χολαργό, ως ένα παίκτη να βοηθήσει στα γκαρντ, και ενώ σε όλο το πρωτάθλημα είχε μόλις 14 συμμετοχές και 20 πόντους, κατάφερε στα τέσσερα παιχνίδια των πλέι οφς να πατήσει στο παρκέ για 41 λεπτά (στο πρωτάθλημα είχε μόλις 69 λεπτά) και να πετύχει 26 πόντους, με τους 13 να έρχονται στο κρίσιμο παιχνίδι με τον Απόλλωνα.

Ο Κώστας Παπαντωνάκος στην πρώτου του σεζόν  και αυτός στο «Αντ.Τρίτσης», κατάφερε να πανηγυρίσει δεύτερη διαδοχική άνοδο, μετά από την περσινή με το Περιστέρι, και είχε σημαντικότερο ρόλο στο ροτέισιον του Στέργιου Κουφού, έχοντας συνολικά παρουσία σε 31 παιχνίδια. Ωστόσο, έχοντας μόλις μικρή συμμετοχή στα πλέι οφς, και πέντε πόντους, η είσοδος του δεύτερο ημίχρονο ήταν καθοριστική. Πέτυχε 8 πόντους με 2/3 τρίποντο, πετυχαίνοντας το πρώτο στο 55-50 στο 24', ενώ με πέντε συνεχόμενους στο 32', ανέβασε την διαφορά στο +14 (78-64), γέρνοντας ουσιαστικά την πλάστιγγα στο μέρος της ομάδας του.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ