24.4 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

Παπανικολάου: “Όταν προτρέχεις μπορεί να χάσεις πράγματα”

Έτοιμος για ένα ιδιαίτερα δύσκολο εντός έδρας παιχνίδι είναι ο Ολυμπιακός. Υποδέχεται αύριο (15/11, 21.00) την Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και του Κώστα Σλούκα και ο Κώστας Παπανικολάου ξέρει πως μέσα σε ένα δύσκολο πρόγραμμα που έχουν οι "ερυθρόλευκοι" πρέπει να βλέπουν το κάθε παιχνίδι με τη σειρά του. Ενώ κάτι είχε να πει και για την υποδοχή στα δύο γνώριμα στο ελληνικό φίλαθλοι κοινό που έχει η τούρικη ομάδα.

«Είναι ένα δύσκολο εντός έδρας παιχνίδι. Είναι μια δύσκολη περίοδος για εμάς, όσον αφορά το πρόγραμμα, αλλά τυχαίνει. Το θέμα είναι να έχουμε συγκέντρωση, για να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι".

Ο Έλληνας φόργουορντ θεωρεί απαραίτητη και την παρουσία των φίλων του Ολυμπιακού στην εξέδρα: "Θέλουμε τον κόσμο μας εδώ να μας στηρίξει και να μας βοηθήσει να παλέψουμε κόντρα σε έναν αντίπαλο που τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει έναν πολύ δυνατό κορμό, με παίκτες που είναι μαζί 5-6 χρόνια. Με τέτοιες ομάδες είναι πάντα δύσκολα τα παιχνίδια. Η Φενέρμπαχτσε άλλωστε είναι μια δύναμη πλέον στο ευρωπαϊκό μπάσκετ».

Τα νεκρά διαστήματα που παρουσιάζει η ομάδα σε κάποιους αγώνες είναι για τον Παπανικολάου αυτό που θα πρέπει να διορθώσει ο Ολυμπιακός, βλέποντας και τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό της περασμένης εβδομάδας: "Χρειαζόμαστε να έχουμε μικρότερα και λιγότερα κενά διαστήματα. Στο δεύτερο μέρος με τον Παναθηναϊκό δεν παρουσιαστήκαμε καθόλου. Αυτό είναι δεδομένο ότι θα το πληρώσεις με έμπειρες και καλές ομάδες. Δεν πρέπει να έχουμε μεγάλα κενά διαστήματα».

Ήταν δύσκολο να μην γίνει ερώτηση και την επόμενη, μέσα σε λίγες μέρες, αναμέτρηση με τους "πράσινους" και πάλι στο ΟΑΚΑ, αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα (18/11, 18.00): "Αυτή τη στιγμή σκεφτόμαστε τη Φενέρ. Δεν μπορούμε να προτρέχουμε. Είναι μια δύσκολη σειρά αγώνων και πρέπει να κοιτάμε ένα παιχνίδι την φορά. Όταν προτρέχεις, μπορεί να χάσεις πράγματα για τον αγώνα που έχεις μπροστά σου και την δουλειά που έχεις να κάνεις. Πρέπει να έχουμε την απαιτούμενη συγκέντρωση, γιατί είμαστε σε ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστεί. Μέλημά μας είναι να την βοηθάμε για να είναι στο υψηλότερο επίπεδο».

Τι περιμένει από τον κόσμο σε ό.τι αφορά την παρουσία του πρώην "πράσινου" Ζέλικο Ομπράντοβιτς και του πρώην "ερυθρόλευκου" Κώστα Σλούκα; "Ο κόσμος του Ολυμπιακού χρόνια τώρα έχει δει ξανά στο ΣΕΦ και τον Ομπράντοβιτς και τον Σλούκα και όποιον έχει παίξει σε Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο. Απλά θα δημιουργήσουμε θέμα χωρίς να υπάρχει λόγος. Είναι απλά ένα παιχνίδι».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ