22.9 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Παπανικολάου: “Όλα για το μετάλλιο”!

Εδώ που έφτασε η Εθνική, δεν μπορεί να έχει άλλο στόχο εκτός από το μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ και ο Κώστας Παπανικολάου δεν κρύφτηκε. Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου πριν από τον προημιτελικό της Τετάρτης με τη Ρωσία τόνισε ότι αυτός και υπόλοιποι διεθνείς πρέπει να τα δώσουν όλα για να μπουν στη ζώνη των μεταλλίων, χωρίς πάντως να παραγνωρίζει τις δυσκολίες του αγώνα.

"Δε νομίζω ότι υπάρχουν πολλά που μπορείς να πεις για ένα ματς σαν κι αυτό. Πρέπει να δώσουμε τα πάντα για να μπούμε μετά από χρόνια στη διεκδίκηση των μεταλλίων, που φαίνεται στο βάθος. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, η Ρωσία είναι πολύ σκληρή ομάδα, παίζει πολύ κλειστά με αθλητικά κορμιά και θέλουμε να προετοιμαστούμε για να είμαστε έτοιμοι", δήλωσε αρχικά και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αλλαγή εικόνας, που εμφάνισε στα νοκ άουτ παιχνίδια η Εθνική μας σε σχέση με τους αγώνες της πρώτης φάσης.

"Όταν παίζεις με την πλάτη στον τοίχο, σε βοηθά στο ότι δεν μπορείς να πας πιο πίσω ή πιο κάτω. Εμείς φτάσαμε σε αυτό το σημείο, αναθεωρήσαμε πώς πρέπει να δουλέψουμε και να σεβαστούμε τους εαυτούς μας πρώτα από όλα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η ομάδα ως τότε δεν δούλευε ή δεν ήθελε. Πάντα υπάρχει αντίπαλος, που μπορεί να είναι καλύτερος. Εμείς στην προετοιμασία και στα πρώτα ματς προσπαθούσαμε να βρούμε τον εαυτό μας, αλλά τώρα είμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως γίναμε υπερομάδα. Συζητήσαμε όλοι μαζί, δώσαμε αυτοπεποίθηση ο ένας στον άλλο και αυτό φαίνεται πλέον προς τα έξω πόσο πιο καλή ψυχολογία υπάρχει, γιατί το κλίμα δεν ήταν ποτέ κακό. Όλα συνδέονται για να βγει μια καλή εικόνα στον αγώνα και αυτή τη στιγμή είμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο".

Για το αν νιώθει πιο ευνοϊκές τις συνθήκες πρόκρισης σε σχέση με το 2015, ο "Παπ" σχολίασε: "Δεν θα μπω στη διαδικασία σύγκρισης με το παρελθόν. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα καλό μομέντουμ και αυτό σου δίνει μια παραπάνω διάθεση να παίξεις. Θα είμαστε έτοιμοι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα κερδίσουμε ή θα χάσουμε. Θα κάνουμε τα πάντα για να μπούμε στη ζώνη των μεταλλίων, αλλά δεν παίζουμε μόνοι μας. Αν έχουμε την ίδια προσήλωση και επιθυμία με το ματς με τη Λιθουανία, θα έχουμε κάνει ένα πρώτο βήμα. Από εκεί ξεκινάνε όλα". 

Αναφερόμενος τέλος στο φιλαράκι του, τον Κώστα Σλούκα, είπε: "Σίγουρα είμαστε χαρούμενοι με τα παιχνίδια που κάνει ο Κώστας, αλλά και ο Νικ. Έχουν ανεβάσει την ομάδα ένα επίπεδο και ίσως λέω και λίγο. Ελπίζω να συνεχίσουν έτσι, κι εμείς τους βοηθάμε όσο περισσότερο μπορούμε. Το θέμα είναι να παίζει καλύτερα η ομάδα, αυτό είναι το πιο ουσιαστικό, ώστε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να πετύχει κάτι όμορφο". 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ