22.8 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Παπανικολάου στο Basketa.gr: «Το επόμενο ματς πρέπει να κερδίσουμε» (pics)

Ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για το Χολαργό, Νίκος Παπανικολάου, μίλησε στο Basketa.gr για το μεγάλο «διπλό» τους στο «Ανδρέας Παπανδρέου» απέναντι στο αήττητο Περιστέρι.

Οι παίκτες του Στέργιου Κουφού τερμάτισαν στο 24-0 τη φετινή ξέφρενη πορεία του συγκροτήματος των δυτικών προαστίων, το οποίο στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Α2 ετοιμαζόταν για φιέστα. Οι «μπλε», όμως, πέρασαν από την έδρα του και πανηγύρισαν έντονα την επιτυχία τους, αντί των γηπεδούχων που ήθελαν τη νίκη για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά τον τίτλο και την άνοδο στη Stoiximan.gr Basket League, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο Χολαργός δεν τα παράτησε όταν βρέθηκε στο-19 στο 26’ (57-38) και με τον 32άχρονο φόργουορντ να βάζει οκτώ διαδοχικούς πόντους στο τελευταίο δίλεπτο έκανε σπουδαία ανατροπή και καθοριστικό βήμα για την εξασφάλιση του πλεονεκτήματος έδρας στα πλέι οφ. Εξάλλου, έχει πλέον 46 βαθμούς αντί 44 του Ηρακλή και 42 του Απόλλωνα Πατρών, με πέντε αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε της κανονικής περιόδου του δεύτερου τη τάξει πρωταθλήματος της χώρας.

Οι πανηγυρισμοί δεν είχαν καλά καλά κοπάσει στο κλειστό του Περιστερίου, αλλά ο Νίκος Παπανικολάου ήταν από εκείνους που δεν… πετούσαν στα σύννεφα. Διατηρώντας χαμηλούς τους τόνους, παρά το θρίαμβό τους, εξήγησε: «Αναδειχθήκαμε νικητές στην καλύτερη έδρα του πρωταθλήματος, επί μιας ομάδας που ήταν αήττητη. Σίγουρα, μας δίνει επιπλέον κίνητρο για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και τεράστια ψυχολογική ώθηση. Από την άλλη, όμως, δεν αλλάζει κάτι αυτή η νίκη μας ως προς τους στόχους μας. Ακόμα κι αν χάναμε, το επόμενο παιχνίδι θα ήταν και πάλι αυτό που πρέπει να κερδίσουμε. Ουσιαστικά, τεστάραμε τις δυνατότητές μας κόντρα σε ένα δυνατό αντίπαλο και δείξαμε πως μπορούμε να διεκδικήσουμε την άνοδο στην Α1. Αυτό δηλώνει η νίκη μας σήμερα (χθες, 04/04)».

 

Ο έμπειρος φόργουορντ τελείωσε με 18π. με 3/5 δίποντα και 4/6 τρίποντα, μαζί με εφτά ριμπάουντ, ένα κλέψιμο και μόλις ένα λάθος στα 22.54’ που αγωνίστηκε. Δεν θέλησε, πάντως, να σταθεί στην εμφάνισή του, αν και όπως παραδέχθηκε τα μεγάλα σουτ που έβαλαν εκείνος και οι συμπαίκτες του ήταν αυτά που τους χάρισαν το ροζ φύλλο: «Έπαιζε ο δεύτερος στην έδρα του πρώτου, κάτι που έδινε τεράστιο πλεονέκτημα στον πρώτο, όπως είναι τώρα το Περιστέρι. Ωστόσο, εμείς δεν κατεβαίνουμε σε κανένα ματς για να χάσουμε ούτε τα παρατάμε. Μπήκαν κάποια κρίσιμα σουτ κι έτσι κερδίσαμε. Έτσι ήρθε η νίκη. Ήταν αποτελέσματα ομαδικής δουλειάς».

  

Επόμενος αντίπαλός τους είναι στο «Αντώνης Τρίτσης» ο Ηρακλής (11/04, 18.15) κι αυτό το ματς είχαν εξ αρχής «κυκλώσει» στο Χολαργό. «Το επόμενο παιχνίδια μας είναι το πιο δύσκολο της σεζόν. Αυτό ήταν εξ αρχής ο στόχος μας. Είναι στην έδρα μας και θέλουμε να το κερδίσουμε. Προφανώς και δεν θα κάνουμε Πάσχα, μόνο προπόνηση», συμπλήρωσε ο Νίκος Παπανικολάου, που περιμένει να έχουν στο πλευρό τους και τη δυναμική στήριξη του κόσμου τους, ώστε να φθάσουν στην κατάκτηση του ροζ φύλλου, που θα τους φέρει ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στην εξασφάλιση του πλεονεκτήματος έδρας στα πλέι οφ: «Είναι ψυχοφθόρα διαδικασία τα πλέι οφ. Δίνεις πολλά παιχνίδια σε μικρό διάστημα. Είναι δύσκολο… Έτσι, το να κερδίζεις μες στην έδρα του αήττητου είναι κάτι που, σίγουρα, σου δίνει ψυχολογική ανάσα. Παρ’ όλα αυτά, όπως είπα και πριν, δεν σημαίνει κάτι περισσότερο αυτή η νίκη μας. Το επόμενο ματς πρέπει να πάρουμε».

  

Δείτε, μέσω του ΕΡΤPLAY 1, ολόκληρο τον αγώνα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ