27.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Παπανικολάου στο Basketa.gr: “Μακάρι να παίξουμε τελικό με τον Σλούκα”

Πριν από πέντε χρόνια στην ίδια πόλη και στο ίδιο γήπεδο όπου θα διεξαχθεί και το εφετινό φάιναλ φορ, το Σινάν Ερντέμ ο Ντούσαν Ιβκοβιτς στην προσπάθειά του να γυρίσει ένα χαμένο τελικό (με την ΤΣΣΚΑ) στο -19 (53-34 στο 28’) έριξε στο παρκέ τρεις 22χρονους, τον Παπανικολάου, τον Μάντζαρη και τον Σλούκα μαζί με Πρίντεζη και Κέσελ.


Ο Ολυμπιακός έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης γράφοντας ιστορία και ο Κώστας Παπανικολάου εύχεται μιλώντας στο Basketa.gr η παρέα να ξανασμίξει την Κυριακή στον τελικό του φάιναλ φορ.

«Θα ήταν ότι καλύτερο για μας να βρεθούμε στον τελικό και μακάρι να είναι εκεί και ο Κώστας. Αν μας αξιώσει βέβαια ο θεός και φτάσουμε εκεί, οι φιλίες παραμερίζονται για 40 λεπτά και μόνο. Καθώς η σχέση που έχουμε δημιουργήσει δεν μπορεί να διαταραχθεί από οποιοδήποτε παιχνίδι» λέει ο Κώστας Παπανικολάου και θυμάται το 2012.


«Ειλικρινά τότε δεν είχαμε συνειδητοποιήσει 100% το τι πηγαίναμε να κάνουμε. Πιο πολύ θέλαμε να το απολαύσουμε εμείς οι νεώτεροι και ίσως δεν συνειδητοποιήσαμε καν και το τι ακριβώς πετύχαμε και πόσο αλλάξαμε σιγά σιγά τον Ολυμπιακό.


Ήταν εντελώς διαφορετικά για όλους μας, που πέντε χρόνια μετά είμαστε σαφώς πιο ώριμοι, έχουμε την εμπειρία αλλά και διαφορετικό τρόπο σκέψης πλέον. Χωρίς να σημαίνει ότι δεν θέλουμε και πάλι να το διασκεδάσουμε, αλλά πάμε να εξαντλήσουμε τις πιθανότητές μας για να πετύχουμε ότι και το 2013 και το 2015 στους ημιτελικούς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας» λέει ο διεθνής φόργουορντ του Ολυμπιακού που δεν κρύβει την περηφάνια του για το γεγονός ότι η ομάδα του δεν τα παρατάει ποτέ.


«Το έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια, ότι ακόμα και σε παιχνίδια που φαίνονται χαμένα προσπαθούμε να τα τελειώσουμε με όσο το δυνατόν πιο ψηλά το κεφάλι.


Περιμένει την ΤΣΣΚΑ πιο δύσκολη από ποτέ, διότι όπως τονίζει: «Μετά την κατάκτηση του τίτλου πέρυσι της έφυγε μεγάλη πίεση από τους συνεχόμενους χαμένους τελικούς και ημιτελικούς τα προηγούμενα χρόνια. Έχει πλέον διαφορετική ψυχολογία και το κυριότερο πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση κάτι που της δίνει μεγάλο πλεονέκτημα».

Θεωρεί ότι ο κόουτς Σφαιρόπουλος έβαλε τη δική του σημαντική σφραγίδα στην ομάδα αυτά τα χρόνια ερχόμενος σε μια δύσκολη στιγμή του συλλόγου, ενώ θεωρεί ως κλειδί της επιτυχίας του Ολυμπιακού: «Τον σταθερό κορμό που έχει φτιάξει αυτά τα χρόνια, όπου όποιος παίκτης και να έρθει καινούργιος, Έλληνας ή ξένος ενσωματώνεται αμέσως και με τον καλύτερο τρόπο. Νομίζω πως για αυτό η συγκεκριμένη ομάδα έχει καταφέρει να πετύχει τόσα πολλά τα τελευταία χρόνια και εύχομαι από καρδιάς να μείνουμε έτσι μαζί για πολλά ακόμα χρόνια και να κάνουμε όμορφα πράγματα».

Κλείνοντας δεν θα μπορούσαμε να μην του ζητήσουμε τη γνώμη του για το τι προσφέρει στην ομάδα ο Βασίλης Σπανούλης και όχι τόσο για το αγωνιστικό, αλλά ο Κώστας Παπανικολάου δυσκολεύτηκε να απαντήσει:

«Πολύ απλά δεν περιγράφεται με λόγια το τι δίνει ο Βασίλης στην ομάδα. Η συμβολή του είναι απίστευτη και πιστέψτε με δεν είναι φράση κλισέ. Ο άνθρωπος έχει τρέλα με αυτό που κάνει, αγαπάει όσο κανείς το μπάσκετ και είναι όλη του η ζωή. Αυτό στο μεταδίδει και κάθε του παραίνεση είναι ξεχωριστή».
Photo Credit: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ