27.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Παπανικολάου: «Ο Ολυμπιακός έχει σφυρηλατηθεί σε τέτοια ματς»

Ο Ολυμπιακός καλείται να δώσει το 100% στον πρώτο αγώνα των προημιτελικών της Ευρωλίγκας κόντρα στην Εφές (19/4, 21:00) και ο Κώστας Παπανικολάου επισήμανε πως οι "ερυθρόλευκοι" έχουν την εμπειρία για να αντεπεξέλθουν σε τέτοια παιχνίδια.

Αναλυτικά όσα είπε ο φόργουορντ των Πειραιωτών στην media day:

«H Εφές στον δεύτερο γύρο της Ευρωλίγκας και ειδικά τις τελευταίες αγωνιστικές ήταν πολύ φορμαρισμένη και για αυτό βρέθηκε στο Top 8. Έχει μεγάλο επιθετικό ταλέντο, μεγάλα και αθλητικά κορμιά. Είναι πρώτοι στα επιθετικά ριμπάουντ, τους αρέσουν οι αιφνιδιασμοί και το γρήγορο παιχνίδι. Πιστεύω πως τα επιθετικά ριμπάουντ, οι εύκολοι πόντοι και οι αιφνιδιασμοί είναι χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξουμε, κάτι στο πρόσφατο παιχνίδι στην Τουρκία δεν το κάναμε. Έκαναν ελεύθεροι το παιχνίδι τους και χάσαμε. Δεν είναι το ίδιο παιχνίδι, για εμάς ζητούμενο είναι να μπούμε με την ίδια σκληράδα που είχαμε όλη την χρονιά, να κοιτάξουμε ένα ένα τα παιχνίδια, να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι και με την απόδοση που είχαμε όλη την χρονιά να πάρουμε την πρώτη νίκη και να ξεκινήσουμε με το "δεξί" την σειρά».

Σχετικά με το αν το πλεονέκτημα έδρα αγχώνει την ομάδα: «Πιστεύω πως για αυτό παλεύαμε όλη την χρονιά. Πρωταρχικά παλεύαμε για να προκριθούμε και μετά για το πλεονέκτημα έδρας που μας δίνει την δυνατότητα να έχουμε τα πρώτα δύο παιχνίδια - τα οποία θεωρώ πολύ σημαντικά - στην έδρα μας και να μας υποστηρίξει ο κόσμος μας. Πιστεύω πως αυτή η ομάδα έχει σφυρηλατηθεί σε τέτοιος αγώνες, έχει την εμπειρία να αντεπεξέλθει και πιστεύω πως είναι θέμα συγκέντρωσης  και θέλησης για να παρουσιαστείς έτοιμος σε αυτούς τους αγώνες. Είναι αγώνες υψηλού επιπέδου. Είναι το πρώτο βήμα για το επόμενο σκαλί, όλοι πρέπει να παρουσιαστούμε 100% έτοιμοι και πιστεύω πως δεν υπάρχουν δικαιολογίες».

Για το ενδεχόμενο να μαρκάρει τον Τόμας Ερτέλ: «Είμαι έτοιμος να κάνω ό,τι χρειαστεί η ομάδα μου, όπως όλα τα παιδιά, σε οποιαδήποτε συνθήκες. Όλοι χρειαζόμαστε. Όσοι θα πατήσουν στο παρκέ, θα δώσουν και την ψυχή τους. Δεν υπάρχουν πλέον μικρά και μεγάλα πράγματα. Όλα συμβάλουν για το πώς θα εξελιχθεί κάθε αγώνας». 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ