20.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Παπανικολάου: «Δεν υπάρχει εύκολη νίκη»

Ο Κώστας Παπανικολάου έμεινε ικανοποιημένος μετά τη νίκη της Ελλάδας επί της Ισλανδίας με 90-61, στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο διεθνής φόργουορντ στην κάμερα της ΕΡΤ:

«Η πρεμιέρα είναι ιδιαίτερη, είναι η αρχή. Το θέμα είναι να γίνεσαι μέρα με τη μέρα καλύτερος. Αυτοί προχωράνε. Μία νίκη στο σακούλι κι αυτό μετράει στο τέλος της μέρας και προχωράμε παρακάτω»

Για το αν βλέπει πρόοδο: «Η αλήθεια είναι ότι είχαμε ιδιόμορφη προετοιμασία. Και με την κατάσταση με τον Γιάννη που δεν γνωρίζαμε τι θα γίνει. Πιο πολύ οι προπονητές μπερδεύτηκαν για το πλάνο και την κατεύθυνση που έπρεπε να κινηθούμε. Στο Ακρόπολις παιχνίδι με το παιχνίδι ήμασταν έστω και λίγο καλύτεροι. Εδώ είναι που η νίκη ή ήττα σε πονάει και σε πάει παρακάτω».

Για τα περιθώρια βελτίωσης: «Η ομάδα δεν έχει βγάλει ακόμα το αγωνιστικό πρόσωπο που θέλουμε στο παρκέ. Η Ισλανδία και η Φινλανδία έχουν περίεργο τρόπο παιχνιδιού. Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι δεν είχαμε διάρκεια και το χάσαμε στο δεύτερο δεκάλεπτο. Σε κρίσιμο παιχνίδι ίσως στοιχίσει».

Για τα καλά στοιχεία: «Η άμυνα και οι πόντοι στον αιφνιδιασμό θα πρέπει να συνεχίσουμε να τα κάνουμε ακόμα καλύτερα. Η συγκέντρωση είναι το πιο σημαντικό. Αν δεν είσαι συγκεντρωμένος δεν μπορείς να κάνεις τα πιο απλά. Μπήκαμε στα αποδυτήρια και μιλήσαμε. Επρεπε να αντιδράσουμε και να δείξουμε χαρακτήρα. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Δεν υπάρχει εύκολη νίκη».

Για τη Γαλλία: «Θα έχουμε χρόνο να προετοιμαστούμε για το ματς αυτό και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Είδαμε λίγο το παιχνίδι της Σλοβενίας με την Πολωνία. Οι προπονητές μας θα κάνουν την καλύτερη δυνατή δουλειά. Όλοι ξέρουμε τους καλύτερους παίκτες των αντιπάλων αλλά πρέπει να τα αφομοιώνεις έχοντας εικόνα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ