21.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Παπανικολάου: “Αυτό που έγινε δείχνει το επίπεδο του Σλούκα” (vid)

Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν από τους βασικούς... υπεύθυνους της νίκης του Ολυμπιακού επί της Μπαρτσελόνα στην Ισπανία απόψε (8/12). Λίγο μετά τον αγώνα και λίγο πριν η αποστολή αναχωρήσει με την πτήση τσάρτερ για το Βελιγράδι και τον μεθαυριανό (10/12) αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα, ο "Παπ" μίλησε για το παιχνίδι, για την πίεση πάνω στον Σλούκα και τη δική του δουλειά φέτος στους "ερυθρόλευκους".

«Ήταν μια πολύ μεγάλη νίκη απέναντι σε μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Ευρωλίγκας αυτή τη στιγμή. Δείξαμε χαρακτήρα όταν μείωσαν ή και ισοφάρισαν, ώστε να πάρουμε και πάλι το κεφάλι. Βάλαμε και μεγάλα σουτ σήμερα είναι η αλήθεια, αλλά αυτό δεν μειώνει την προσπάθεια και την ποιότητα που έβγαλαν πολλά παιδιά στο παρκέ. Το επίπεδο συγκέντρωσή μας ήταν πολύ υψηλό, είχαμε ένα αγωνιστικό πλάνο από τους προπονητές και το εκτελέσαμε μα πολύ μικρά λάθη πιστεύω σε πολύ μικρά σημεία του παιχνιδιού. Ήταν εξαιρετική όμως η προσήλωσή μας στο σκάουτινγκ, στο τι έπρεπε να κάνουμε και στο πως αντιδράσαμε στις καταστάσεις που βρήκαμε μέσα στο παιχνίδι".

Όταν ρωτήθηκε για τη δημιουργία και τις 20 ασίστ εκτός έδρας απέναντι σε μια ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα, τόνισε: "Ναι, 20 ασίστ είναι πολλές, αλλά σε αρκετές φάσεις, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, εκμεταλλευτήκαμε την πίεση ακριβώς των αντιπάλων μας και με δύο πάσες είχαμε φάσεις για τους ψηλούς που είτε τις τελείωναν, είτε έβρισκαν τον ανοιχτό φόργουορντ έξω. Ξαναλέω, αυτό δείχνει την προσήλωση που είχαν όλα τα παιδιά σε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε στο παιχνίδι, αλλά και στην ποιότητα που μπορεί να βγάλει ο καθένας μέσα στο παρκέ".

Σε ερώτηση για την εμφάνιση του Κώστα Σλούκα με την άμυνα προσαρμοσμένη ουσιαστικά πάνω του σχολίασε: "Είναι πάρα πολύ δύσκολο αυτό που έκανε ο Κώστας και πολύ περισσότερο όταν η αντίπαλη άμυνα είναι προσαρμοσμένη πάνω σου. Δεν ξέρω αν περνούσε στα αυτιά σας ο ήχος, αλλά όλος ο πάγκος φώναζε για να πάρουν την μπάλα από τα δικά του χέρια, να μην φτάσει σ' αυτόν για να δημιουργήσει ή να εκτελέσει. Αυτό δείχνει το επίπεδο και το ταλέντο του Κώστα και τι μπορεί να κάνει μέσα στο γήπεδο. Έκαναν όμως αθόρυβη δουλειά κι άλλοι παίκτες όπως είπατε, όπως ο Ζαν Σαρλ και ο Τζένκινς ή ο Χάρισον στο τέλος με τρεις άμυνες, και ο Σάσα (Βεζένκοφ) αμυντικά και στις βοήθειες για να κατεβάσουμε την μπάλα. Τέτοια παιχνίδια μόνο έτσι μπορείς να τα κερδίσεις. Είναι κάτι που κάναμε εξαιρετικά απόψε".

Όσο για το αν νιώθει επιπλέον πίεση φέτος, καθώς φαίνεται πως φέτος και εκτελεί και δημιουργεί περισσότερο, απάντησε: "Όχι... Αφήνω το ένστικτό μου να με οδηγεί όπως έκανα πάντα. Ίσως να φαίνεται πως κάνω το κάτι παραπάνω, επειδή έτυχε να βγω λίγο πιο μπροστά σε 2-3 παιχνίδια φέτος. Σε άλλα όμως έκαναν άλλοι παίκτες το βήμα μπροστά. Αυτό που έχω μάθει είναι πως το σημαντικό είναι τι γράφει στο τέλος το σκορ, το ταμπλό. Αν η ομάδα νικάει όλα είναι καλά και όμορφα. Αν χάνει όλα είναι αρνητικά και άσχημα. Προτιμώ να βλέπω το τελικό σκορ υπέρ μας και όλα τα άλλα είναι απλά για να τα συζητάμε".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ