23.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Παπαλουκάς: «Oι παίκτες αυτής της 10ετίας ακολουθούν την ίδια στρατηγική με εμάς»

H Euroleague ζήτησε από έναν παλιό της γνώριμο και ιδιαίτερα σημαντικό παίκτη στην ιστορία της, τον Θοδωρή Παπαλουκά, να σχολιάσει την All Decade Team της τελευταίας δεκαετίας, τονίζοντας τις ομοιότητας και τις διαφορές που αναγνωρίζει στη νέα φουρνιά παικτών, με εκείνους της εποχής του. 

Ο βετεράνος έλληνας γκαρντ ανέφερε:  «Είναι μεγάλη τιμή να είσαι μέλος της καλύτερης ομάδας της δεκαετίας. Και αυτό διότι δουλεύεις σκληρά για να κερδίσεις τίτλους και να βοηθήσει την ομάδα σου να κερδίσει. Αυτά τα πράγματα είναι που σε κάνουν να μένεις στις μνήμες όλων όσων αγαπούν το μπάσκετ. Βλέπω παίκτες που αντιμετώπισα στο παρελθόν να ακολουθούν την ίδια στρατηγική με εμάς όσον αφορά τον τρόπο που παίζουν. Απλά το πιο σημαντικό αυτήν την δεκαετία είναι ότι οι παίκτες είναι πιο αθλητικοί. Είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός της παλιάς σχολής με το νέο μπάσκετ».

Ενώ για την All Decade Team της προηγούμενης δεκαετίας ανέφερε: «Πιστεύω ότι όλοι οι παίκτες που κέρδισαν μια θέση στην καλύτερη ομάδα της δεκαετίας 2000-10, θα είχαν μια θέση και στην τωρινή ομάδα, ωστόσο οι Τζέι Αρ Χόλντεν και Αντόνι Πάρκερ, θα είχαν παραπάνω πλεονέκτημα, λόγω της αθλητικότητάς τους. Έχοντας παίξει περίπου με τους μισούς παίκτες από αυτές τις δύο δεκαετίες, έχω πολλές ιστορίες, ιστορίες που αποδεικνύουν ότι οι παίκτες αυτοί ήταν επαγγελματίες, εντός και εκτός παρκέ. Αυτοί οι παίκτες νοιάζονταν πάντα για το σώμα τους, να μένουν σε φόρμα και σε ετοιμότητα για τα μεγάλα παιχνίδια, για αυτό και είναι μέλη των καλύτερων ομάδων».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ