25.3 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Παπαθεοδώρου: “Προχωράμε όπως είμαστε”

Η ΑΕΚ ξεκινά την Τετάρτη την προσπάθειά της στο Basketball Champions League αντιμετωπίζοντας την Ορτέζ στο ΟΑΚΑ και στην πρώτη ευρωπαϊκή media day της σεζόν ο Ηλίας Παπαθεοδώρου υποχρεώθηκε να υπερασπιστεί το ρόστερ που έχει στα χέρια του, καθώς μετά τα πρώτα επίσημα παιχνίδια και ειδικά μετά από αυτό με τον Ήφαιστο στη Λήμνο, έχει παρατηρηθεί πρόβλημα στη θέση του πόιντ γκαρντ. "Προχωράμε όπως είμαστε", ήταν το σαφές μήνυμα του προπονητή της ΑΕΚ, ο οποίος οριοθέτησε το στόχο της ομάδας στο BCL και μίλησε και για την Ορτέζ.

«Ξεκινάμε στην διοργάνωση με πολύ μεγάλη διάθεση και επιθυμία. Θέλουμε στο πρώτο παιχνίδι που έχουμε εντός έδρας, να ξεκινήσουμε με το δεξί, με καλή εμφάνιση και νίκη και να μπούμε με αισιοδοξία σε μία υψηλού επιπέδου διοργάνωση όπως το Basketball Champions League. Στόχος της ΑΕΚ είναι να προκριθεί στην επόμενη φάση και να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Για να μπορέσεις να στοχεύεις σε τίτλους, πρέπει πρώτα να δημιουργήσεις ένα καλό σύνολο που θα μπορεί να κερδίζει. Εμείς θέλουμε να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε το αυριανό παιχνίδι. Πηγαίνουμε βήμα-βήμα, δεν κοιτάμε τον Μάιο και τον Απρίλιο. Υπάρχει δρόμος να διανύσουμε και μία διαδικασία, την οποία δεν μπορεί να προσπεράσει κανείς.

Το παιχνίδι με τον Ήφαιστο το έχουμε αναλύσει. Ακολούθησαμε το πλάνο μας πιστά, όμως χάσαμε την συγκέντρωσή μας στο τελευταίο πεντάλεπτο. Όπως είπα, υπάρχει μια διαδικασία. Αν μπορούσαμε να παίξουμε στο ίδιο μοτίβο και τέμπο για 40 λεπτά, δεν θα υπήρχε αυτή η διαδικασία. Όπως ξαναλέω, έχουμε να διανύσουμε δρόμο, να βελτιωθούμε και να γίνουμε μία ομάδα σκληρή που θα παίρνει το αποτέλεσμα που θέλει, ακόμη κι όταν κάτι δεν πάει καλά».

Όταν μιλούσε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, δεν είχε κλείσει η συμφωνία BCL-ΕΡΤ, οπότε απάντησε σε σχετική ερώτηση με ευχή: «Η διοργάνωση, επειδή είναι πολύ καλού επιπέδου, θα πρέπει να έχει προβολή για να περάσει και στον υπόλοιπο κόσμο που δεν θα είναι στο γήπεδο. Είναι σημαντικό οι μεγάλες διοργανώσεις να καλύπτονται τηλεοπτικά».

Ο προπονητής της ΑΕΚ είπε λίγα λόγια και την Ορτέζ: «Έχει τα χαρακτηριστικά που έχουν σχεδόν όλες οι γαλλικές ομάδες και αυτό έρχεται ουσιαστικά σε αντιδιαστολή με το παιχνίδι που παίζουμε εμείς στην Ελλάδα. Πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό, να μην τους αφήσουμε να τρέξουν, γιατί είναι καλοί αθλητές. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα παγώσουμε το παιχνίδι. Εμείς θέλουμε να παίξουμε έξυπνα, γρήγορα και δημιουργικά».

Στο τέλος ο Ηλίας Παπαθεοδώρου ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο να κάνει κάποια αλλαγή στο ρόστερ, ωστόσο απάντησε με σιγουριά: «Δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο. Έχουμε εμπιστοσύνη σε όλους και προχωράμε με το υπάρχον ρόστερ».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ