25.4 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Παπαθεοδώρου: “Περισσότερες… εργατοώρες!”

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είδε τον ΠΑΟΚ να φτάνει σε μία ακόμη νίκη, εφαρμόζοντας τον δικό του τρόπο παιχνιδιού με την άμυνα σε πρώτο πλάνο και την αποτελεσματικότητα από τα 6μ75 να συνδράμει σημαντικά. Μίλησε για την νίκη επί του Πανιωνίου και απάντησε σε ερωτήσεις για τις διαφορές της ομάδας του σε σχέση με τις πρώτες αγωνιστικές, αλλά και τους Καρρά - Καραμανώλη...

“Είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο που έχει ξεκάθαρο επιθετικό προσανατολισμό, δημιουργία και εκτέλεση. Σε σχέση με τη βαθμολογική του θέση είναι πάνω από τη μέση στο επιθετικό κομμάτι. Είχα πει στους παίκτες να μην κάνουμε καμία έκπτωση στην ενέργεια και στην άμυνα. Δεν τους πιέσαμε στο πρώτο δεκάλεπτο και ο Πανιώνιος σημείωσε 31 πόντους. Ήταν απαραίτητη προϋπόθεση να μπούμε στη λογική του παιχνιδιού, να βγάλουμε σκληράδα, ενέργεια και να μη δεχόμαστε εύκολα καλάθια. Βρήκαμε μακρινά σουτ, γυρίσαμε το παιχνίδι και από το 15ο λεπτό και μετά φτάσαμε σε μία σημαντική νίκη, γιατί κάθε νίκη έχει αξία. Τελείωσαμε μία απαιτητητική εβδομάδα με τρία ματς σε έξι μέρες τα οποία τα πήραμε. Τώρα βλέπουμε το παιχνίδι με τη Σαλόν στο οποίο πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί”.

Όσο για τα 30 τρίποντα του ΠΑΟΚ; “Πρέπει η ομάδα να δημιουργεί και να παίρνει ότι δίνει ο αντίπαλος. Πρέπει να παίρνουμε το πλεονέκτημα ή να πάμε σε άλλη επιλογή. Τα τρίποντα βγήκαν στην πορεία. Τα σουτ ήταν καθαρά και οι παίκτες τα πήραν. Σκοράραμε από μακριά και αυτό είναι σημαντικό. Δεν υπάρχει για όλα εξήγηση. Ο Πανιώνιος δεν πιέζει πολύ στο μισό γήπεδο, όταν δεν πιέζεσαι πολύ δεν κάνεις πολλά λάθη. Η ομάδα αισθάνεται διαφορετικά εντός και εκτός έδρας. Δεν είναι εύκολο να παίζει η ομάδα σε υψηλό επίπεδο κάνοντας μόνο έξι λάθη. Είναι πολύ σημαντικό”.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ στη συνέχεια ρωτήθηκε για τους τραυματίες Χαραλαμπόπουλο και Μαργαρίτη αλλά και τους Καρρά - Καραμανώλη, με τον δεύτερο μάλιστα να βρίσκεται και στην αρχική πεντάδα στην αναμέτρηση: "Ο Χαραλαμπόπουλος θεωρώ ότι με βάση τη χθεσινή εκτίμηση αύριο θα είναι μαζί μας. Είχε μια ενόχληση στο σημείο που έκανε το χειρουργείο. Για τον Βαγγέλη περιμένουμε τον γιατρό. Ο Καραμανώλης και ο Καρράς έχουν πολύ καλή παρουσία από την αρχή της χρονιάς στις προπονήσεις. Παίζουν σε καλό επίπεδο. Υπάρχουν όμως παιδιά που είναι πιο μπροστά. Κάθε φορά που βρίσκουμε την ευκαιρία θα τους δίνουμε χρόνο. Αν δεν τους ανταμοίβεις κάποια στιγμή δεν θα κάνουν την ίδια προσπάθεια. Όποτε μπορούμε θα τους δίνουμε τη δυνατότητα να τους επιβραβεύουμε γι' αυτό που κάνουν"

Ο Παπαθεοδώρου ρωτήθηκε και για τη διαφορά που υπάρχει στον ΠΑΟΚ και τι την δημιούργησε σε σχέση με τους δύο πρώτους μήνες: "Έχει περισσότερες εργατοώρες στο γήπεδο. Το μείγμα με τους Γκος, Τζάκσον μας βοηθάει σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Αυτό μας βοηθάει να πάρουμε τη σωστή επιλογή."



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ