21.5 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Παπαθεοδώρου: “Περιμένουμε τον Βασίλη, εκτιμούμε τον Μαργαρίτη!”

Ο ΠΑΟΚ έκανε το 1-0 που ήθελε και ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δεν θα μπορούσε παρά να είναι ευχαριστημένος από το τελικό αποτέλεσμα, αλλά και το γεγονός πως η ομάδα του είχε τον πρώτο λόγο στον αγώνα απέναντι στον Προμηθέα στην Πάτρα από την αρχή.

«Ελέγξαμε το παιχνίδι από το ξεκίνημα. Δεν ήταν εύκολο σε αυτό το σημείο της σεζόν, να παίζεις για 40 λεπτά με την ίδια συγκέντρωση. Στο τέλος, καταφέραμε και πήραμε μια σημαντική νίκη, κάναμε το 1-0 στη σειρά και προχωράμε για να κατακτήσουμε την τρίτη θέση. Προσαρμοστήκαμε στο χαμηλό σχήμα του Προμηθέα, στα πολλά σουτ τριών πόντων. Έπαιξε με το Φαγέ στο πέντε και το Λίποβι στο τέσσερα. Βρήκαμε λύσεις με το Μαργαρίτη κοντά στο καλάθι. Οι περιφερειακοί παίκτες μας, ο Γκος, ο Ζάρας και το ώριμο παιχνίδι του Κατσίβελη, μας έδωσαν τη νίκη». 

Ο Παπαθεοδώρου αναφέρθηκε και στην απουσία του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, ο οποίος συμμετέχει στο NBA Global Camp στο Τρεβίζο: "Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που έχει δώσει πολύ μεγάλο χώρο στον Έλληνα παίκτη. Έχουμε παιδιά, με φιλοδοξία και με μεγάλες προσδοκίες για το ελληνικό μπάσκετ. Δε μπορεί να σταθεί εμπόδιο σε ένα πολύ σημαντικό γεγονός. Το συζητήσαμε με το Βασίλη, η σειρά θα είναι μεγάλη. Ελπίζω να πάει καλά κι εμείς τον περιμένουμε να επιστρέψει και να μας βοηθήσει".

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ υποστήριξε πως υπάρχει κίνητρο σε κάθε αγώνα, αρκεί κάποιος να το βρει: "Ο καθένας προσπαθεί να βρει το δικό του κίνητρο, καθώς ουσιαστικό διακύβευα δεν υπάρχει. Απλώς θεωρώ ότι ο Προμηθέας έχει κάνει μια πορεία, η οποία ούτως ή άλλως είναι πέρα από κάθε προσδοκία, όπως είπα ευχαριστιέται την κατάσταση, είναι όλοι χαρούμενοι με ό,τι κάνουν και είναι φανερό ότι υπάρχει κίνητρο. Για εμάς υπάρχει το γόητρο να επιστέψουμε στην 3η θέση μετά από κάποια χρόνια, έχουμε κάνει όλη την χρονιά μια πολύ σοβαρή προσπάθεια. Ταυτόχρονα υπάρχει μια πολύ μεγάλη καταπόνηση, καθώς είμαστε στο τέλος της σεζόν. Και οι δύο ομάδες προέρχονται από 3 πολύ απαιτητικά παιχνίδια μέσα σε ένα διάστημα 6 ημερών και καλούμαστε τώρα να παίξουμε αυτή τη σειρά. Θεωρώ όμως ότι και εμείς και ο Προμηθέας προσπαθούμε για το καλύτερο».

Σε ερώτηση για το αν δόθηκε εντολή στον Δημήτρη Κατσίβελη για φάουλ στον Πράδερ στο 78-80, απάντησε: "Ναι, ήταν δική μας επιλογή. Ο Προμηθέας είχε καλό μομέντουμ και δεν θέλαμε να ρισκάρουμε ένα τρίποντο που θα του έδινε τη νίκη».

Τέλος, δεν είχε πρόβλημα να αναφερθεί και στον Βαγγέλη Μαργαρίτη, του οποίου το συμβόλαιο τελειώνει το καλοκαίρι: "Εμείς έχουμε σε πολύ μεγάλη εκτίμηση τον Βαγγέλη. Είναι ο αρχηγός. Η ποιότητα του είναι αδιαμφισβήτητη. Ακόμα δεν έχει τελειώσει το πρωτάθλημα. Η πρόθεση μας είναι ξεκάθαρη. Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι και του χρόνου στην ομάδα μας. Θα περιμένουμε να τελειώσει η σειρά".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ