22.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Παπαθεοδώρου: «Ο Ντίνος έχει μάθει να παλεύει»

Ο ΠΑΟΚ νίκησε εύκολα τον Κόροιβο Αμαλιάδας και ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είχε να πει αρκετά για την ομάδα του, αλλά και για τον ομολογό του στον πάγκο της ομάδας της Ηλείας.
«Κάναμε άλλη μια νίκη, παίζοντας για μεγάλο διάστημα και στις δύο πλευρές καλά. Καταφέραμε να περιορίσουμε τα βασικά κομμάτια δημιουργίας και εκτέλεσης του Κόροιβου. Κυκλοφορήσαμε την μπάλα, βρήκαμε καλές πάσες, είχαμε αποτελεσματικότητα στο μακρινό σουτ. Μας κάνει χαρούμενους που είχαμε αρκετούς παίκτες με δημιουργία και εκτέλεση. Έχουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια μπαίνοντας στην τελική ευθεία και πρέπει να παρουσιάσουμε ακόμη καλύτερη εικόνα σε κομμάτια όπως η συγκέντρωση. Κάναμε 15 λάθη, ένα νούμερο μεγάλο χωρίς μεγάλη πίεση από τον Κόροιβο. Ήταν λάθη αβίαστα και εξαιτίας της έλλειψης συγκέντρωσης. Τα πράγματα για τον Κόροιβο είναι δύσκολα, αλλά ο Ντίνος (Καλαμπάκος) έχει μάθει να παλεύει και μπορεί να βοηθήσει τους παίκτες του να βρουν το δρόμο!»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ δέχθηκε ερωτήσεις για αρκετά θέματα. Ένα από αυτά ήταν το παιχνίδι της ομάδας του στη ρακέτα: «Υπήρχαν κάποια σχήματα του Κόροιβου με τον Χάινς στο “5”, οπότε σημαδέψαμε εκεί για να τους φθείρουμε. Ήταν σημάδι να βάλουμε την μπάλα στο καλάθι. Η ομάδα πρέπει να βελτιώσει πράγματα όπως η συγκέντρωση, οι αποφάσεις σε κρίσιμα σημεία και η ωριμότητα που πρέπει να αναπτύξουμε. Γι' αυτό έχουμε κάνει πέντε νίκες, γιατί έχουμε βελτιωθεί σε αυτό, νικώντας στο τέλος τον Άρη και τον Κολοσσό”.

Τι ήταν αυτό που τον άφησε περισσότερο ευχαριστημένο στον σημερινό αγώνα από την απόδοση της ομάδας του; «Από τη στιγμή που κερδίζεις σχετικά εύκολα, σίγουρα έχουν γίνει καλά πράγματα. Κυκλοφορήσαμε καλά την μπάλα, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Είναι σημαντικό στοιχείο η ετοιμότητα του Τσόχλα, που παρότι έχει ελάχιστο χρόνο τους τελευταίους μήνες, έδειξε σήμερα την ποιότητα και τον χαρακτήρα του. Είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα».

Για να συμπληρώσει μιλώντας γενικά για την ομάδα και την διαχείριση του ρόστερ: «Δεν με δυσκολεύει κάτι στη διαχείριση. Δεν έχουμε έρθει για να τα έχουμε καλά με όλους. Αυτός που αξίζει και είναι έτοιμος να υποστηρίξει αυτό που θέλει η ομάδα θα παίζει. Υπάρχουν παιδιά που ίσως αδικούνται από τον χρόνο συμμετοχής τους, όμως παίζουν σε μία ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Πρέπει όλοι να έχουμε υπομονή. Είναι ένα κομμάτι της διαδικασίας ωρίμανσης».

Ο Παπαθεοδώρου ρωτήθηκε και για την παρουσία του Τζάκσον, ο οποίος δικαιούται ακόμη και τον τίτλο του κορυφαίου σήμερα για τον ΠΑΟΚ: «Είναι παιδί με εμπειρία αλλά θέλει να παίζει και να ευχαριστηθεί. Έδειξε ότι ανταποκρίθηκε στον παραπάνω χρόνο συμμετοχής που πήρε».

Σήμερα ήταν και η ημέρα ΠΑΟΚ και ρωτήθηκε και γι’ αυτό, καθώς είχε γίνει μια καμπάνια από την ομάδα με εισιτήριο του ενός ευρώ: «Σήμερα ήταν πολύς ο κόσμος και ήταν ποιοτικός. Πολλές οικογένειες, πολλά παιδιά. Το δύσκολο κομμάτι είναι να έχουμε αυτή τη μορφή στο εισιτήριο του 1€. Ο κόσμος ευχαριστήθηκε μπάσκετ, βλέπει νέους παίκτες, πέρασε ένα ωραίο απόγευμα. Αξίζει τον κόπο όμως και με λίγο πιο ακριβό εισιτήριο να έρθει στο γήπεδο, γιατί μας δίνει πολύ μεγάλη ώθηση. Το έκανε με τον Άρη, με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, η ομάδα γιγαντώθηκε και έπαιξε πιο ψυχωμένα”.

Η συνέχεια λέει ΑΕΚ για τον ΠΑΟΚ: «Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για το πρόγραμμα. Θα πρέπει σε 10 μέρες να παίξουμε ένα παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων. Θα παρουσιαστούμε έτοιμοι για μία καλή εμφάνιση».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ