15.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Παπαθεοδώρου: «Ολοκληρώθηκε ο κύκλος μου»

Την αποχώρησή του από τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας προανήγγειλε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, δηλώνοντας πως ο κύκλος του έκλεισε.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Νέων Ανδρών και, από φέτος, προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε στο Arena FM 89.4 για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 της Κρήτης, καθώς και για το μέλλον τόσο του ίδιου όσο και των νεαρών διεθνών. Αναλυτικά όλα όσα είπε…

Για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην Κρήτη, μετά τη νίκη τους στον τελικό επί του Ισραήλ: «Είναι μια πολύ όμορφη στιγμή, το τέλος μιας υπέροχης διαδρομής. Προσπαθούμε να συνειδητοποιήσουμε κι εμείς τι κάναμε, γιατί ήταν μια χρονιά με πολλές δυσκολίες και τραυματισμούς. Μπήκαμε με πολύ άγχος, αλλά είχαμε την εμπειρία και το ξεπεράσαμε γρήγορα. Στο δεύτερο ημίχρονο ελέγξαμε πλήρως το παιχνίδι. Για να πάρεις το πρωτάθλημα Ευρώπης σημαίνει ότι υπάρχει πολύ ταλέντο. Το πόσο θα παίξουν αυτά τα παιδιά στις ομάδες τους εξαρτάται και από τις ίδιες τις ομάδες, αλλά και από τα παιδιά που πρέπει δουλέψουν πολύ και να προσέχουν την καθημερινότητά τους».

Για το γεγονός πως αφιέρωσε την επιτυχία στα παιδιά του: «Είναι πολλά τα χρόνια που είμαστε στις ομάδες και λείπουμε από το σπίτι μας και για αυτό το αφιέρωσα και στα παιδιά μου, που είναι και μικρά. Και στην Αστάνα δεν τα είχα μαζί μου».

Για το μέλλον του, αλλά και των Ελλήνων διεθνών: «Ο κορμός αυτής της ομάδας τελείωσε από τη Νέων. Θα πάει πλέον στην Εθνική Ανδρών. Όσο για εμένα, έχω πάρει τις αποφάσεις μου πριν από το Ευρωμπάκετ εάν θα συνεχίσω, αλλά θέλω να τις πω πρώτα στους ανθρώπους της ομοσπονδίας. Μπορώ να σας πω, πάντως, ότι ολοκληρώθηκε και ο δικός μου κύκλος σε αυτές τις εθνικές ομάδες. Τώρα πρέπει να ασχοληθώ με την ομάδα μου, τον ΠΑΟΚ».

Για το μεταγραφικό σχεδιασμό του ΠΑΟΚ, εν όψει της νέας αγωνιστικής σεζόν: «Ο Τέλης Ζουρνατσίδης δεν με απασχόλησε καθόλου τρεις ημέρες για τον ΠΑΟΚ, ήταν κύριος. Έχει προχωρήσει αρκετά κάποια θέματα και τις επόμενες ημέρες θα έχουμε κι άλλες εξελίξεις».

Για το Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και τον Αντώνη Κόνιαρη: «Ο Χαραλαμπόπουλος είναι πολύ καλός παίκτης, ανήκει στον Παναθηναϊκό και πρέπει να πάρει σημαντικό ρόλο. Δεν του μίλησα καθόλου για τον ΠΑΟΚ γιατί ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι στη Εθνική. Έχουμε αναπτύξει μια πολύ στενή σχέση με αυτά τα παιδιά. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να στελεχωθεί με ακόμα περισσότερους νέους Έλληνες παίκτες. Θέλουμε να φρεσκάρουμε την ομάδα και υπάρχουν πολλά νέα παιδιά που θέλουμε. Ο Κόνιαρης ήταν εξαιρετικός. Ό,τι ατυχία είχε τα προηγούμενα χρόνια, ο Θεός του το έδωσε πίσω κι έκανε ένα σπουδαίο τουρνουά».

Για τους νεαρούς διεθνείς που παίζουν στον Άρη: «Και οι τέσσερις παίκτες του Άρη είναι τυχεροί γιατί θα έχουν ένα τοτέμ του ελληνικού μπάσκετ, τον Παναγιώτη Γιαννάκη, για προπονητή».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ