24.7 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Παπαθεοδώρου: “Να τελειώσει η χρονιά με τον τρόπο που θέλουμε”

Ο ΠΑΟΚ αναχώρησε από τη Θεσσαλονίκη με ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα και τελικό προορισμό την Πάτρα, όπου θα αντιμετωπίσει τον Προμηθέα στον πρώτο αγώνα (2/6, 18.00) της σειράς των μικρών τελικών της stoiximan.gr Basket League. O Ηλίας Παπαθεοδώρου δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Απόλλωνα Τσόχλα και τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, ο οποίος βρίσκεται στο Τρεβίζο για το NBA Global Camp.

Αντίθετα, ο προπονητής του ΠΑΟΚ θα έχει στη διάθεσή του τους:  Τέραν Πέτεγουεϊ, Λίνο Χρυσικόπουλο, Ουσμάν Κρουμπάλι, Αντώνη Κόνιαρη, Θοδωρή Καρρά, Βαγγέλη Μαργαρίτη, Θοδωρή Ζάρα, Δημήτρη Κατσίβελη, Νταρνέλ Τζάκσον, Φιλ Γκος και Λάκι Τζόουνς. Οι Θεσσαλονικείς θα προπονηθούν σήμερα το απόγευμα στο «Δημήτρης Τόφαλος».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου, τόνισε για την πρώτη αναμέτρηση με τον Προμηθέα, μιλώντας στο paokbc.gr: «Προερχόμαστε από μια πολύ δύσκολη σειρά με τον Παναθηναϊκό, όπου σπαταλήσαμε πολλή ενέργεια παίζοντας τρία παιχνίδι μέσα σε διάστημα έξι ημερών. Στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν, έχουμε μπροστά μας μια σειρά με τον Προμηθέα Πάτρας, μία πολύ καλή ομάδα, η οποία έχει και το πλεονέκτημα έδρας. Θα προσπαθήσουμε να μαζέψουμε τις δυνάμεις μας, να βρούμε τη συγκέντρωσή μας και την ενέργεια που έχουμε σπαταλήσει στο προηγούμενο διάστημα για να παίξουμε μία πολύ ανταγωνιστική σειρά και να τελειώσουμε τη σεζόν με τον τρόπο που θέλουμε».

Για το κίνητρο που έχει η ομάδα για την κατάληψη της τρίτης θέσης: «Είναι δεδομένο ότι στην ουσία δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό κίνητρο. Υπάρχει όμως, το γόητρο της τρίτης θέσης. Θεωρώ ότι για όλους στον σύλλογο είναι πολύ σημαντικό να διεκδικήσουμε με όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες την τρίτη θέση και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να το πετύχουμε».

Για το τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να φτάσει στη νίκη: «Πρέπει να ματσάρουμε την αθλητικότητα και την ενέργεια με την οποία παίζει ο Προμηθέας για 40 λεπτά. Επίσης θεωρώ ότι ο έλεγχος του ρυθμού, αλλά και των ριμπάουντ θα είναι δύο πολύ σημαντικά κομμάτια για την εξέλιξη του παιχνιδιού».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ