23.2 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Παπαθεοδώρου: «Να βρούμε κίνητρο, δε θα κλαίμε κάθε βράδυ»

Ικανοποιημένος από την εξέλιξη του αγώνα με τον Πανιώνιο, που βοήθησε την ομάδα του να βρει ρυθμό, ήταν ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, με τον τεχνικό του ΠΑΟΚ να επισημαίνει, ότι η ομάδα του δεν είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση, αλλά οφείλει να βρίσκει κίνητρο σε κάθε ματς.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

«Περαστικά στον Σταύρο Σχίζα, να πάνε όλα καλά στο αυριανό χειρουργείο του. Για εμάς είναι μία ακόμη απώλεια σε ένα κρίσιμο κομμάτι, αλλά το πιο σημαντικό είναι να γυρίσει σε καλή κατάσταση. Θέλω να τον ευχαριστήσουμε για το ήθος και τη βοήθεια που έδωσε.

Γνωρίζαμε ότι θα παίζαμε με μία ομάδα που πήρε νίκες καθοριστικές επί αντιπάλων όλων των επιπέδων. Έχει κάνει νίκες με το Ρέθυμνο, τον Κολοσσό και το Περιστέρι που ανήκει σε άλλο γκρουπ δυναμικής. Γνωρίζαμε πόσο δύσκολο θα ήταν, γιατί εμείς δεν είμαστε στην καλύτερη κατάσταση μας ενώ ο Πανιώνιος έχει αυτοπεποίθηση. Μας βοήθησε το παιχνίδι που ήταν ανταγωνιστικό. Κάναμε σημαντική προσπάθεια και πήραμε το παιχνίδι. Έχουμε τη συνέχεια στα τρία τελευταία ματς, θα προσπαθήσουμε να φρεσκάρουμε την ομάδα για να της δώσουμε το καλύτερο κίνητρο και θα περιμένουμε τη βελτίωση μας σε όλα τα επίπεδα. Θέλω να συγχαρώ για τη δύσκολη προσπάθεια σε ειδικές συνθήκες και σε μία ομάδα που έχει βαριά φανέλα. Πέτυχε τον στόχο του κάνοντας μία μεγάλη υπέρβαση. Έδειξε και σήμερα την ποιότητα που έχει».

Για την απόδοση των Χάτσερ και Γκος: «Μας δίνουν δύναμη, ειδικά όταν είναι σε καλή μέρα. Ολοι έχουν σε μία σεζόν πάνω και κάτω. Εμείς πρέπει να στηρίξουμε όλα τα παιδιά και είμαστε περήφανοι για όλους. Έχουμε καταφέρει σημαντικά πράγματα και θα στηρίξουμε κάθε αθλητή που με τη δουλειά επανέρχονται. Σήμερα μας βοήθησαν σημαντικά σε ένα παιχνίδι που εξελίχθηκε δύσκολα σε εμάς».

Για την προσπάθεια κατάκτησης της 3ης θέσης: «Οι φιλοδοξίες και το κίνητρο υπάρχουν για όλες. Δεν μπορείς όμως να ελέγξεις κάποια πράγματα. Μετά τον Τζόουνς χάσαμε έναν ακόμη παίκτη. Μείναμε με 10 παίκτες και όταν παίζουμε με ομάδες όπως ο Πανιώνιος με τον οποίο έχουμε ποιοτική διαφορά, δυσκολευτήκαμε πολύ. Πρέπει να προσαρμοστείς. Δεν έχουμε κάνει εκπτώσεις σε κανένα στόχο και το ίδιο θα κάνουμε και τώρα. Θα δώσουμε ότι μπορούμε για να πάρουμε την 3η θέση. Ελέγχουμε την κατάσταση για την κανονική περίοδο, θα δούμε στα πλέι οφ τι μπορούμε να κάνουμε».

Για την πιθανότητα προσθήκης: «Δεν το βλέπω τόσο πιθανό. Δεν υπάρχουν πολλοί διαθέσιμοι παίκτες, έχουν κλείσει».

Για τους τομείς όπου χρειάζεται βελτίωση η ομάδα του: «Δεν είμαστε στην καλύτερη φόρμα αλλά η ομάδα παλεύει όλα τα παιχνίδια με εξαίρεση το ματς με τον Παναθηναϊκό. Είμαστε το λιγότερο μαχητικοί και ανταγωνιστικοί σε όλα τα ματς. Παίξαμε στο BCL, νικήσαμε στο ΟΑΚΑ. Τα παιχνίδια που πρέπει τα κερδίσαμε όλα. Βγαίνει όμως κόπωση πνευματική και σωματική. Η ομάδα δεν παίρνει πια βελτίωση. Ότι έχουμε αναπτύξει στη φιλοσοφία μας έχει φτάσει στο όριο του. Πρέπει να βρούμε φορρμάρισμα και ψυχολογία».

Για το κίνητρο που έχει πει ότι θα πρέπει να βρουν οι παίκτες του: «Είναι επαγγελματίες παίκτες, πρέπει να ευχαριστιούνται αυτό που κάνουμε. Λέμε για τα προβλήματα αλλά δεν θα γίνουμε γραφικοί, δεν θα κλαίμε κάθε βράδυ. Πρέπει να βρούμε κίνητρο για να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι. Εγώ να κερδίσω τον κόουτς Φραγκιά και οι παίκτες τον Ντόρσεϊ. Αν δεν ευχαριστιέσαι αυτό που κάνεις, δεν μπορεί να πετύχεις κάτι. Παίζουμε στον ΠΑΟΚ των προβλημάτων, αλλά στον ΠΑΟΚ. Πρέπει να σεβαστούμε την προσπάθεια που έχουμε κάνει και να τελειώσουμε με τον τρόπο που μας αναλογεί. Μία χρονιά διαρκεί 9-10 μήνες, δεν μπορείς να είσαι στο ίδιο επίπεδο. Το φορμάρισμα μιας ομάδας σε σχέση με το κίνητρο είναι κάτι διαφορετικό. Η ομάδα είναι στην καλύτερη θέση που θα μπορούσε να είναι στο Πρωτάθλημα, στον τελικό του Κύπελλο και έφτασε στους 16 της Ευρώπης. Μην ζητάμε και παράλογα πράγματα. Όλα τα παιδιά έκαναν τεράστια προσπάθεια. Το κλαμπ πρέπει να είναι πολύ περήφανο γι' αυτά τα παιδιά».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ