25.5 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Παπαθεοδώρου: “Η νίκη ήταν αυτοσκοπός”

O Ηλίας Παπαθεοδώρου κατέθεσε την άποψή του για τον αγώνα, αλλά δέχθηκε και αρκετές ερωτήσεις στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Κύμη, με τον δικέφαλο να παίρνει την πρώτη του νίκη στη φετινή αγωνιστική περίοδο.

"Κρατάμε τη νίκη, ήταν αυτοσκοπός", ήταν οι πρώτες κουβέντες του προπονητή του ΠΑΟΚ, για να προσθέσει: "Το χρειαζόμασταν χωρίς διαπραγμάτευση με βάση τα αποτελέσματα που είχαμε. Τα καταφέραμε με περισσότερο άγχος από αυτό που ίσως θα έπρεπε. Ο πρώτος λόγος είναι ότι ήμασταν ευάλωτοι στο 'ένας εναντίον ενός. Δεν είναι λογικό να δεχόμαστε 83 πόντους με 10 ασίστ. Είναι κάτι που ενοχλεί. Άλλο να δέχεσαι 85 πόντους από μια ομάδα επιπέδου Γκαζιαντέπ και άλλο 83 από μια ομάδα με το υλικό και τις απουσίες της Κύμης. Και πάλι θα πω το σημαντικό είναι η νίκη που θέλω να πιστεύω ότι θα μας ξεμπλοκάρει και θα μας δημιουργήσει διάθεση. Ο αθλητής και η ομάδα τρέφονται από τη νίκη. Κάθε παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για εμάς έτσι όπως αρχίσαμε. Καλή συνέχεια και υγεία στην Κύμη”.

Ο Παπαθεοδώρου τόνισε πως "η ατομική άμυνα ήταν σε χαμηλό επίπεδο" και παραδέχθηκε πως "η πνευματική μας κατάσταση δεν είναι τέτοια που να μας επιτρέπει να παίξουμε σε μεγάλο διάστημα με τον ίδιο ρυθμό", για να υποδείξει το παράδοξο της υπόθεσης: "Το περίεργο είναι ότι το πνευματικό κομμάτι δεν μπορεί να επηρεάζει την άμυνα και όχι την επίθεση. Με την Γκαζιαντέπ περάσαμε τους 80 με πολλές χαμένες βολές και λέι απ. Θα πρέπει να στρώσουμε τον... κώλο μας κάτω και να παίξουμε άμυνα. Δεν είναι αυτές οι δυνατότητες του ΠΑΟΚ, δεν φτιάξαμε έτσι την ομάδα”.

Τι ήταν καλύτερο για τον ΠΑΟΚ; "Η δημιουργία στην επίθεση κάτι που δείχνουν ασίστ και πόντοι... Αλλάζουμε σχήματα για να βρεθεί η χρυσή τομή. Χρειάζονται προπόνηση και χρόνος που δεν υπάρχει εξαιτίας των συνεχόμενων αγώνων. Χρειαζόμαστε συγκέντρωση, να μην κάνουμε λάθη αφέλειας."

Η επόμενη ερωτήση αφορούσε τα εύκολα φάουλ με τα οποία χρεώνεται ο Κλάσεν: "Δεν είναι ωραίο να στιγματίζεις κάποιον. Υπάρχουν θέματα να λύσουμε. Η ομάδα αυτή δεν δημιουργήθηκε για να δεχόμαστε πολλούς πόντους. Το θέμα του Κλάσεν πρέπει να το δούμε μαζί με τα άλλα, πρέπει να βλέπουμε την ομάδα και όχι κάποιον παίκτη μεμονωμένα. Πρέπει να ανεβάσουμε τον ενθουσιασμό μας, είμαστε ο ΠΑΟΚ. Τα αποτελέσματα μας έχουν καταπλακώσει και αυτό πρέπει να αλλάξει”.

Σε ότι αφορά το rotation δήλωσε: "Πρέπει να το αλλάζουμε. Μια ομάδα που παίζει Τετάρτη και Σάββατο δεν μπορεί να χρησιμοποιεί παίκτες για 35 λεπτά. Πρέπει να βασιστούμε σε περισσότερους παίκτες. Δεν θα κάνουμε όμως χάρη σε κάποιον για να μεγαλώσουμε το rotation”.

Ο Παπαθεοδώρου ρωτήθηκε για το αν υπάρχει κενό στο 4, για να δώσει την απάντηση πως " ο Μαργαρίτης σήμερα ήταν ο καλύτερος παίκτης μας. Αυτήν την εικόνα είχε στην προετοιμασία, δεν άρχισε καλά τη σεζόν, όμως δεν θέλω να σταθώ σε αυτό. Η ομάδα έχει ρόστερ που το εμπιστευόμαστε. Δεν θεωρώ ότι στην πρώτη δυσκολία θα πρέπει να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Είμαστε εδώ για να εμπνεύσουμε τους παίκτες για να μας βοηθήσουν. Σήμερα βοήθησαν όλοι αρκετά αλλά αυτό δε φτάνει για να παίξουμε στο επίπεδο που θέλουμε”.

Τέλος σε ότι αφορά την επιστροφή του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου στην ενεργό δράση, δήλωσε: "Είναι σε φάση επανένταξης. Ίσως αρχίσει με την ομάδα την επόμενη εβδομάδα. Περιμένουμε την έγκριση των γιατρών για να τον έχουμε μαζί μας”.

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ