16.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Παπαθεοδώρου: “Η μεγαλύτερη μας νίκη”

Μπορεί να φανεί υπερβολή, αλλά ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είχε τους λόγους του να χαρακτηρίσει την σημερινή νίκη του ΠΑΟΚ επί της Σαλόν τη μεγαλύτερη μέσα στη χρονιά. Και από αυτό το σημείο ξεκίνησε τις δηλώσεις του.

"Ήταν η μεγαλύτερη νίκη μας στη χρονιά. Παίξαμε απέναντι σε μία καλή ομάδα με παίκτες υψηλού επιπέδου, γι' αυτό ευχαριστώ τους παίκτες μου για την προσπάθεια τους. Το παιχνίδι το πήραμε με την άμυνα στο τελευταίο δεκάλεπτο, γιατί ήμασταν καλοί στην επίθεση στο πρώτο ημίχρονο με μεγάλα ποσοστά, όμως είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα με παίκτες που πέρσι ήταν πρωταθλητές Γαλλίας και έχουν έκτο παίκτη τον Ζελαμπάλ. Αν στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε, δεν θα μπορούσαμε να νικήσουμε. Είχαμε πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ στην πρώτη περίοδο, το διορθώσαμε όμως σε μεγάλο βαθμό. Με κάποια μεγάλα σουτ αλλά κυρίως την καλή ομαδική και ατομική άμυνα κερδίσαμε το παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να δημιουργήσει ομάδα που θα παίζει και άμυνα και επίθεση. Εχουμε ξανακάνει τέτοια σκορ και θέλουμε ισορροπία, ώστε να κερδίζουμε μέσα από την άμυνα, αλλά και να προσφέρουμε θέαμα. Ευχαριστώ τον κόσμο, μας έδωσε ώθηση περισότερη φορά από κάθε άλλο ευρωπαϊκό ματς. Ο ΠΑΟΚ παίζει έτσι καλύτερα, γιγαντώνεται και αξίζει τον κόπο για το μπάσκετ που παίζουμε”.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ ρωτήθηκε για το κλίμα στην ομάδα: "Είναι ευχάριστο ότι όλοι έχουν συμμετοχή στις νίκες. Δεν είναι προγραμματισμένο. Έχουμε τέσσερις ξένους που είναι εξαιρετικοί σαν άνθρωποι, ο Τζάκσον είναι πολύ ποιοτική προσθήκη στα αποδυτήρια και στο γήπεδο. Όλοι αυτοί μαζί έχουν συνθέσει μια καλή παρέα και λόγω των αποτελεσμάτων, δείχνει χαρούμε και ευχαριστιέται αυτό που κάνει. Θα υπάρξουν όμως και ήττες. Μας οδήγησε στο συγκεκριμένο σχήμα ένα πρόβλημα του Κατσίβελη που δέχτηκε ένα χτύπημα. Δεν είχε και καλή παρουσία στην επίθεση. Ο Γκος μπορεί να παίξει και στις δύο θέσεις κι από τη στιγμή που μας έλλειψε ο Κόνιαρης, έπαιξε αυτός. Ο Τσόχλας κατεύθυνε την ομάδα με ωριμότητα και ας μην φαίνεται στη στατιστική”.

Όσο για το ότι ο ΠΑΟΚ πήρε μεν τη νίκη, αλλά δεν κάλυψε τη διαφορά των 14 πόντων του πρώτου αγώνα τόνισε: “Ο πρωταρχικός στόχος ήταν η νίκη. Ο αντίπαλος έβαλε πολλά μακρινά σουτ με πίεση. Δεν σκεπτόμασταν τη διαφορά αλλά η γεύση δεν είναι γλυκόπικρη”.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ