27.1 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Παπαθεοδώρου: “Είναι μέρα περηφάνιας!”

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δεν μπορούσε παρά να είναι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα του αγώνα με τον Άρη, αλλά και την παρουσία των παικτών του στο παρκέ. Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη, με τη σημαντική απουσία του Βαγγέλη Μαργαρίτη και κοιτάζει τη συνέχεια.

"'Ηταν ένα πολύ όμορφο παιχνίδι απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο όπως ο Άρης. Κυριαρχήσαμε για 40 λεπτά, αν εξαιρέσουμε ένα τρίλεπτο - τετράλεπτο στην τελευταία περίοδο. Η απόδοσή μας κυμάνθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα. Όταν για 36 λεπτά μια ομάδα οπως ο ΠΑΟΚ παίζει ποιοτικά σημαίνει ότι νίκησε δίκαια. Νικήσαμε στο 8ο συνεχόμενο παιχνίδι και αυτή η διακοπή που έρχεται είναι βάλσαμο. Πρέπει να καθαρίσουμε το μυαλό μας, γιατί πρέπει να ξεκουραστούν κάποια παιδιά. Το δεύτερο κομμάτι θα καθορίσει τι θα κάνουμε από τον Μάρτιο. Συγχαρητήρια στον Άρη, έπαιξε πολύ καλά στην επίθεση ειδικά".

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να μην κάνει ξεχωριστή αναφορά στην παρουσία του κόσμου σε μιά από τις σπάνιες φορές που γέμισε το γήπεδο: "Θέλω να κάνω αναφορά στην εκπληκτική παρουσία του κόσμου που ήρθε μαζικά και μας στήριξε. Είναι μια μέρα περηφάνιας, γιατί πέραν από τις συνεχόμενες νίκες, είδαμε τον ΠΑΟΚ να αντιδρά σαν οικογένεια. Πολλοί άνθρωποι του συλλόγου από την ΠΑΕ και το βολεϊ ενώθηκαν και στήριξαν μια προσπάθεια που νομιζω ότι αξίζει τη στήριξη του μεγάλου συλλόγου".

Ο Παπαθεοδώρου πρόσθεσε πως "έχουμε ηρεμία" για να συνεχίσει: "Οι τελευταίες δέκα μέρες ήταν ένας μαραθώνιος. Τις τέσσερις ήμασταν στα αεροπλάνα. Για κάθε ομάδα είναι απίθανο να παίζει για 40 λεπτά με το ίδιο τρόπο. Αντιδράσαμε όταν πλησίασε ο Άρης, γιατί έχουμε ομάδα με προσωπικότητα και χαρακτήρα. Έτσι νικήσαμε με τη διαφορά που αντικατοπτρίζει τη γενική εικόνα του αγώνα".

Ο Παπαθεοδώρου ρωτήθηκε για τον Χρυσικόπουλο που και πάλι ήταν σε εκπληκτική κατάσταση με τον προπονητή του ΠΑΟΚ να στρέφει την προσοχή και σε έναν άλλον Έλληνα παίκτη, που μπορεί να μην φάνηκε το ίδιο στη στατιστική, αλλά έκανε πολύ και αθόρυβη δουλειά: "Κάθε παίκτης θέλει τον χρόνο του για να ωριμάσει, να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και να βγάλει τον καλύτερο εαυτό του. Ο Λίνος έχει τεράστια διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη συνεργασία μας. Είναι ο πιο σκληρά εργαζόμενος της ομάδας, δουλεύει έξω από τις προπονήσεις και έτσι έχει αυτήν την εικόνα. Η ομάδα έχει αλλάξει επίπεδο λόγω της παρουσίας του Κόνιαρη. Ήταν και σήμερα αλάνθαστος, ήταν ο καλύτερος αμυντικός πάνω στην μπάλα. Μας έδωσε την δυνατότητα να παίξουμε ορθολογικά και με τον τρόπο που θέλουμε”.

Η επόμενη ερώτηση που δέχθηκε αφορούσε την επίδραση που μπορεί να έχουν δύο νίκες όπως αυτή επί της Τενερίφης εκτός και τώρα επί του Άρη: "Μας δίνουν αυτοπεποίθηση και μας κρατάνε ζωντανούς στους στόχους μας. Η πιο σημαντική είναι η νίκη επί της Τενερίφης για τον σύλλογο. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε νίκη στα τελευταία 18 χρόνια στην Ισπανία και το έκανε με αντίπαλο που είναι στην καλύτερη φόρμα της. Η μεγαλύτερη νίκη είναι λοιπόν αυτή".

Για το κατά πόσο δίνει ώθηση αυτή η νίκη και τι ρόλο μπορεί να παίξει η διακοπή, ο Παπαθεοδώρου τόνισε: "Η διακοπή είναι ευεργετική για το μυαλό και το σώμα μας. Το πως θα εμφανιστούμε είναι ερωτηματικό. Θα έχουμε λίγο χρόνο να δουλέψουμε. Τώρα πρέπει να εμφανιστούμε δυνατοί ωστε στη 2η διακοπή του Φεβρουαρίου να είμαστε στους στόχους μας”.

Όλα αυτά έγιναν με τον Βαγγέλη Μαργαρίτη να παρακολουθεί με "πολιτικά" την αναμέτρηση: "Πρόβλημα στο “4” δεν έχουμε σοβαρό γιατί ο Χρυσικόπουλος είναι ο πιο φορμαρισμένος. Έχουμε πρόβλημα στο rotation της ομάδας. Έχουμε μείνει με τρεις παίκτες. Θα κάνουμε μία εκτίμηση με την αγαπημένη μας διοίκηση”.

Ο Παπαθεοδώρου ρωτήθηκε και για τον Τσόχλα που επέστρεψε μετά από μήνες απουσίες εξαιτίας τραυματισμού και ο προπονητής του ΠΑΟΚ έδωσε την ξεχωριστή διάσταση που έχει η παρουσία τόσο του Έλληνα γκαρντ, όσο και του Μαργαρίτη στην ομάδα: "Μαζί με τον Μαργαρίτη αντιπροσωπεύει σε μεγάλο βαθμό όλη την προσπάθεια που έκανε ο ΠΑΟΚ την τελευταία 6ετία. Είναι παιδιά με ικανότητα μπασκετική, φιλότιμο και αυταπάρνηση. Είναι υπέραπαραίτητοι να είναι υγιείς και να μεταφέρουν τη νοοτροπία που μυρίζει αυτό που αντιπροσωπεύει η ομάδα. Είναι ευλογία να τους έχουμε. Είμαστε χαρούμενοι που ο Απόλλωνας είναι μαζί μας.”



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ