22.8 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Παπαθεοδώρου: “Είμαστε ο Δικέφαλος… ακέφαλος”!

Με την ευκαιρία της πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, έχοντας κάποια φόρτιση, ξέσπασε στη συνέντευξη Τύπου και μίλησε πολύ για την αξία αυτής της πρόκρισης. Αφήνοντας κάποια υπονοούμενα για την έλλειψη ισχυρού μεγαλομετόχου, αλλά και για την ελλιπή στήριξη που προσφέρει ο κόσμος του ΠΑΟΚ στην ομάδα. Έκανε και μια αινιγματική δήλωση, ότι "θα τιμήσω το συμβόλαιό μου μέχρι εκεί που πρέπει", αλλά αμέσως μετά πρόσθεσε ότι θα παραμείνει ως το τέλος της σεζόν.

"Είναι πολύ μεγάλη η πρόκριση, συγχαρητήρια στους παίκτες για τη μεγάλη προσπάθεια, στους συνεργάτες μου για την εξαιρετική διαχείριση του παιχνιδιού στα τελευταία 15' και ένα ευχαριστώ στον κόσμο που ήρθε και μας ενίσχυσε. Σε ένα κρίσιμο σημείο μας έδωσε ώθηση για μια πρόκριση που τη θέλαμε πολύ", δήλωσε αρχικά ο προπονητής του ΠΑΟΚ. Και στη συνέχεια μίλησε:

Για το 2/2 με Ναντέρ και ΑΕΚ σε δύο οριακά παιχνίδια: "Η διαχείριση δύο απαιτητικών αγώνων δεν είναι εύκολη. Υπάρχει ένα τρακάρισμα δύο πραγμάτων. Βρισκόμαστε στις 3 Νοεμβρίου από την άλλη όμως υπήρχε χαρακτήρας τελικών στα δύο παιχνίδια. Έπρεπε να ισορροπήσουμε την ψυχολογία μας και να δείξουμε βελτίωση παίρνοντας τις νίκες. Κι άλλες φορές τα καταφέραμε".

Για την προοπτική τελικού: "Είναι πολύ μεγάλο το κέρδος του παιχνιδιού. Ο ΠΑΟΚ ειναι ομάδα που δεν μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα, οπότε οι στόχοι είναι ρεαλιστικοί και συγκεκριμένοι. Κάθε νίκη είναι τροφή για την ομάδα πολύ περισσότερο όταν σου δίνει προοπτική για πιο μακριά. Από τέτοια παίρνουμε ενέργεια και ενθουσιασμό. Η ομάδα κάνει τεράστια προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα, να φανεί ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα και να προχωρήσει στο Κύπελλο και την Ευρώπη, χωρίς να είναι κατάλληλες οι συνθήκες για να το κάνει.

Ο προβληματισμός είναι μεγάλος γιατί το ταβάνι που μπορεί να φτάσει με αυτές τις συνθήκες το φτάνει σχεδόν κάθε χρόνο, αλλά η προοπτική για κάτι παραπάνω είναι πολύ δύσκολη και αυτό μας προβληματίζει όλους. Εμείς, ο κόσμος, οι άνθρωποι της ομάδας πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε ο Δικέφαλος... ακέφαλος, η μοναδική ομάδα χωρίς ιδιοκτήτη. Με ανθρώπους που αγαπούν παθολογικά την ομάδα και την έχουν στην κορυφή αλλά αυτό έχει ένα όριο. Δεν μπορείς να κερδίζεις την ΑΕΚ πέντε φορές σε έξι ματς. Είναι παράλογο.

Περιμένουμε τα Χριστούγεννα ο Αγιος Βασίλης να μας φέρει κάποιο δώρο. Δεν ειμαι σίγουρος αν το Κύπελλο μπορεί να το δώσει. Η ομάδα είχε βγει και με τον κ.Μαρκόπουλο τρίτη. Η ομάδα κάνει υπερβάσεις, δεν βλέπω κάποιο δώρο. Μακάρι ένας τελικός να φέρει κάτι διαφορετικό. Είναι πραγματικά κρίμα, όλα να είναι σε τόσο υψηλό επίπεδο και να μην υπάρχει ανταπόκριση. Ολοι έχουμε όνειρα, φιλοδοξίες, θέλουμε να κάνουμε καλύτερα πράγματα. Δεν το λέω για τον εαυτό μου μόνο. Δεν ξέρω λεπτομέρειες αλλά η διοίκηση πασχίζει.

Όχι, δεν έχω κάτι στο μυαλό μου για τον ΠΑΟΚ. Εχω ένα συμβόλαιο που θα το τιμήσω μέχρι εκεί που πρέπει. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ με τίμησαν με την επιλογή και τη στήριξη τους σε ένα δύσκολο ξεκίνημα όταν... έβρεχε από παντού. Έχω πάρει τις αποφάσεις μου. Μέχρι το τέλος της σεζόν θα κάνω το καλύτερο δυνατό για να πετύχουμε τους στόχους μας. Δεν αποκλείω τίποτα για το μέλλον, αγαπάω αυτό που κάνω, έχω τις καλύτερες συνθήκες δουλειάς. Ένα συγκεκριμένο κομμάτι είναι πρόβλημα, αλλά δεν υπάρχουν πουθενά οι ιδανικές συνθήκες. Το μόνο που θα μπορούσα να ζητήσω παραπάνω, είναι αυτό που είδαμε σήμερα. Να μη χρειάζεται να παίζουμε με την ΑΕΚ για να έρθει ο οπαδός του ΠΑΟΚ.

Είναι πραγματικά κρίμα η ομάδα να παίζει σε καλό επίπεδο, να έχουμε αυτές τις εγκαταστάσεις και να μην αγκαλιάζεται αυτή η ομάδα. ΠΑΟΚ δεν είναι μόνο Πρωτάθλημα και τίτλος. Ο ΠΑΟΚ ακούω συνέχεια είναι ιδέα. Η βοήθεια του κόσμου θα μας δώσει φτερά, θα κάνει την ομάδα να παλέψει δύο φορές περισσότερο.

Το έκανα και στο ΠΑΟΚ-Κηφισιά, να βλέπω ματς από τα αποδυτήρια. Η νίκη φέρνει συναισθήματα χαράς και ευτυχίας. Χάρηκα γιατί και ο Χαραλαμπίδης και ο Μενουδάκος και ο Καραϊσκος έκαναν πολύ καλή διαχείριση της κατάστασης. Είναι παιδιά που δουλεύουν και είναι πίσω από τη βιτρίνα Είμαι ευτυχισμένος που τους έχω συνεργάτες".

Για τις 22/22 βολές του ΠΑΟΚ: "Κρίσιμο στοιχείο του παιχνιδιού. Κάναμε το απόλυτο αλλά έχουμε παίκτες που μπορούν στο τέλος να έχουν την ευστοχία. Τις βάλαμε στο τέλος και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη".

Για Πόουπ και Παπαντωνίου που αποχωρούν: "Το συμβόλαιο του Νώντα έληξε σήμερα. Ήταν πολύ συνεπής σε αυτό που ζητήσαμε, είχε εξαιρετική συμπεριφορά, δεν πήρε τις ευκαιρίες που του αναλογούσαν και τον ευχαριστούμε. Ο Μαλίκ είναι παίκτης της ομάδας".

Για τη μικρή συμμετοχή του Χάτσερ: "Ήταν πολύ καλός ο Αθηναίου, έχουμε μεγάλο ρόστερ και γι' αυτό ο Χάτσερ έπαιξε οχτώ λεπτά".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ