22 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Παπαθεοδώρου διετίας στον ΠΑΟΚ

Δεν επρόκειτο απλά για σενάριο αλλά για προχωρημένες συζητήσεις και διαφαινόμενη συμφωνία την οποία προανήγγειλε το basketa.gr αμέσως μετά την επισημοποίηση του διαζυγίου με τον Σούλη Μαρκόπουλο. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είναι και επίσημα προπονητή του ΠΑΟΚ και θα βρίσκεται στον πάγκο του για την επόμενη διετία.

 

«H KAE ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, ένας από τους πιο αξιόλογους προπονητές της νέας γενιάς του ελληνικού μπάσκετ, θα είναι ο νέος κόουτς της ομάδας για τα δύο επόμενα χρόνια. O κ. Παπαθεοδώρου αναμένεται στη Θεσσαλονίκη στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, προκειμένου να υπογράψει το συμβόλαιό του και να αναλάβει άμεσα τα καθήκοντά του, στη νέα εποχή της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ» ανέφερε η ανακοίνωση του Δικεφάλου του Βορρά.

 

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μπήκε στη ζωή μας σταδιακά. Δεν έκανε το μεγάλο άλμα και δούλεψε κυριολεκτικά βήμα – βήμα για να φτάσει να τον μάθουμε. Μέσα από την Κηφισιά, αλλά κυρίως μέσα από τον πάγκο της Εθνικής Εφήβων την οποία οδήγησε στον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης το 2015 στο Βόλο. Δεν είναι «κομήτης» όμως. Είναι προϊόν δουλειάς. Έπαιξε μπάσκετ στον Αθηναϊκό, αλλά σταμάτησε γρήγορα και προτίμησε τη θέση δίπλα ακριβώς στη γραμμή (καλά ενίοτε βρίσκεται ακόμη εντός των γραμμών). Εκεί βρήκε και την πρώτη του στέγη προπονητικά με τα τμήματα υποδομής της ομάδας (1995-2001), πριν βρεθεί βοηθός στην πρώτη ομάδα (2001-02). Η συνέχεια γράφτηκε στον Λαρισαϊκό (2002-04) και στο Μαρκόπουλο (2004-07), ανεβάζοντας κατηγορία και τις δύο ομάδες.

 

Το όνομά του συνδέθηκε όμως κυρίως με την επόμενη ομάδα του. Την ΑΕ Νέας Κηφισιάς. Μια ομάδα την οποία πήρε από τις τοπικές κατηγορίες (από τη Β’ ΕΣΚΑ!) και την οδήγησε το 2013 ως την Α1 Ανδρών. Έμειναν μαζί στην κατηγορία των μεγάλων ως το 2016, οπότε και αποφάσισε να ξενιτευτεί. Πήρε τα... μπογαλάκια του, άφησε πίσω την οικογένεια, πήρε αρκετούς από τους δικούς του «μπασκετικά» ανθρώπους και μετακόμισε στο Καζακστάν. Εκεί πανηγύρισε το νταμπλ με την Αστάνα, την οποία οδήγησε και στα playoffs της VTB, όπου έπεσε πάνω στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

 

Αποκλείστηκε με 2-0 και πήρε το δρόμο της επιστροφής για την Ελλάδα. Το 2013 ήταν σημαντική χρονιά γι’ αυτόν, καθώς εκτός από την άνοδο στην Α1 Ανδρών με την Κηφισιά, είχε να χαμογελάσει και για έναν ακόμη λόγο, καθώς βρέθηκε για πρώτη φορά σε πάγκο «μικρών» Εθνικών Ομάδων. Δύο χρόνια αργότερα πανηγύριζε τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στο Βόλο, αλλά και την τέταρτη θέση στο Παγκόσμιο U19 στην Κρήτη. Πέρυσι, οδήγησε την ίδια (σχεδόν) ομάδα ως Νέων Ανδρών πλέον, πίσω στην Α’ Κατηγορία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που φιλοξενήθηκε στη Χαλκίδα. Και φέτος θα έχει τα ηνία της γενιάς του Βόλου ουσιαστικά στο Ευρωπαϊκό Νέων Ανδρών που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στην Κρήτη.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ