25.3 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Παπαθεοδώρου: “Αλλάζουμε σελίδα…”

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου χάρηκε τη χθεσινή νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού, αλλά ο Έλληνας κόουτς ξέρει καλά πως το μυαλό πρέπει να επικεντρωθεί πλέον 100% στην αυριανή αναμέτρηση με την Ορλαντίνα για το Basketball Champions League. Έναν αγώνα στον οποίο η νίκη είναι μονόδρομος, αν θέλει να δει την ομάδα του να προχωρά και στην Ευρώπη.

«Η νίκη έγινε χθες, τη χαρήκαμε, αλλά πέρασε. Αλλάζουμε σελίδα για την Ευρώπη. Είναι σημαντικό να νικήσουμε για να διατηρηθούν οι ελπίδες μας για πρόκριση. Θα πρέπει να συγκεντρωθούμε και να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας. Χθες τα παιδιά έδωσαν πολλά, και δεν είναι εύκολο σε 48 ώρες να επανέλθεις. Αυτό είναι ο μεγάλος στόχος, να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι σωματικά και πνευματικά».

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε καλό "φεγγάρι", αλλά η Ορλαντίνα προέρχεται από τέσσερις συνεχόμενες ήττες: "Θεωρητικά έχουμε το μομέντουμ, αλλά θα πρέπει να διαχειριστούμε το γεγονός ότι σπαταλίσαμε μεγάλη ενέργεια για να νικήσουμε. Δεν έχουμε και πολύ χρόνο για να επανέλθουμε. Δεν είναι εύκολο, πιστέψτε με, είναι πολύ δύσκολο. Ο Ολυμπιακός έπαιξε την Παρασκευή και παρουσιάστηκε πολύ διαφορετικός χθες εδώ, οπότε καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι για εμάς. Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι και πιστεύουμε ότι τα παιδιά θα δώσουν το 100%».

Ο Παπαθεοδώρου χαρακτήρισε "ιδιόρρυθμη" την ιταλική ομάδα για να προσθέσει: "Εχει κάνει κάποιες μεγάλες νίκες με Γκαζιαντέπ και Βέντσπιλς, αλλά από τη άλλη έχει κάνει και μεγάλες ήττες. Αγωνιστικά, έχει αλλάξει έναν Αμερικανό. Δεν είναι ο Εντουαρντς που έπαιζε στο 2, υπάρχει ο Μέινορ, που είναι πολύ έμπειρος, με πολλά χρόνια θητείας, που τους δίνει ποιότητα, κατεύθυνση και καλύτερη λειτουργία. Επειδή έχουν κι αυτοί πολλούς νέους παίκτες, δεν έχουν ισορροπία και η απόδοση τους, διαφέρει από παιχνίδι σε παιχνίδι».

Σε ότι αφορά την πίεση και αν υπάρχει για τον ΠΑΟΚ, τόνισε: "Ξέρουμε πως έχει διαμορφωθείη κατάσταση στον όμιλο και κατά συνέπεια γνωρίζουμε πως πρέπει να νικήσουμε για να διατηρήσουμε τις όποιες πιθανότητές μας για πρόκριση. Κάθε παιχνίδι μέσα στο Γενάρη αποκτά τη δική του σημασία. Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη".

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ ρωτήθηκε και για τη βελτίωση της ομάδας του, μετά τις τελευταίες αλλαγές στο ρόστερ: "Η ομάδα είχε μια σταθερά ανοδική πορεία το τελευταίο δίμηνο. Για μένα το πιο σημαντικό είναι πως όλα τα παιδιά είναι σε καλή κατάσταση πλέον. Προπονούμαστε όλοι μαζί με μικρές εξαιρέσεις που δεν μας επηρεάζουν και αυτό που θέλουμε είναι μεγαλύτερη σταθερότητα. Αυτή η ομάδα δημιουργήθηκε πριν τρεις μήνες. Κάθε εβδομάδα στις προπονήσεις, αλλά και με αγώνες όπως ο χθεσινός, πολλοί από τους νέους παίκτες χτίζουν τον χαρακτήρα τους. Και η ομάδα χτίζει τον δικό της. Είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Θέλουμε να παίξουμε καλύτερα και με μεγαλύτερη διάρκεια".

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ