25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Παπαθεοδώρου: «Ήταν δύσκολο για μας να επιστρέψουμε»

Δίκαιη χαρακτήρισε την νίκη του Άρη ο Ηλίας Παπαθεοδώρου και επισήμανε πως ο ΠΑΟΚ χρειάζεται χρόνο και στο σημερινό παιχνίδι δεν έδειξε την απαιτούμενη ενέργεια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του "δικέφαλου":

«Ήταν δίκαιη η νίκη του Άρη διότι έδειξε μεγαλύτερη επιθυμία στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα κι αυτό παίζει σημαντικότερο ρόλο από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Είναι ξεκάθαρο ότι χάσαμε πολλά ριμπάουντ και δεχθήκαμε πολλούς αιφνιδιασμούς στο πρώτο ημίχρονο, νομίζω 14 πόντους. Αυτό το νούμερο δεν καλύπτεται εύκολα, παρότι στην ομαδική άμυνα δεν είχαμε μεγάλα προβλήματα. Η επιθυμία του Άρη να τρέξει πιο γρήγορα από εμάς τους έδωσε την ευκαιρία να αποκτήσουν προβάδισμα σε όλο το παιχνίδι και για μας ήταν δύσκολο να επιστρέψουμε. Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να φτιάξουμε μια ομάδα τόσο γρήγορα που να παίζει τόσο ποιοτικό μπάσκετ. Θέλουμε χρόνο αλλά σήμερα δεν δείξαμε την ενέργειά μας και θέληση».

Για την απουσία του Κόνιαρη: «Δεν θέλω να σταθώ σε αυτό το κομμάτι. Μας έλειψε ένας παίκτης που βγάζει ενέργεια και είναι βασικός. Δεν θέλω να το προβάλω σαν δικαιολογία. Αν είχαμε τα άλλα συστατικά όπως ενέργεια και θέλησε, θα διεκδικούσαμε τη νίκη. Θα το συζητήσω με τους παίκτες, γιατί δεν τα είχαμε. Ειδικά σ’ ένα ντέρμπι αυτά τα στοιχεία είναι πρωτεύοντα και πρέπει να υπάρχουν χωρίς διαπραγμάτευση».

Για τον τραυματισμό του Τζόουνς: «Το πιο πιθανό να είναι μυικός σπασμός από την ένταση».

Για την ενίσχυση του Άρη: «Έπαιξαν σημαντικό ρόλο τα νέα παιδιά στη νίκη και στο ριμπάουντ. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Είχαμε προετοιμαστεί με αυτούς. Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες. Από τη στιγμή που σταματήσαμε το επιθετικό τρανζίσιον τουΆρη στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε μια προσπάθεια επιστροφής αλλά δεν τα καταφέραμε».

Για την εμπειρία του στο πρώτο του Άρης-ΠΑΟΚ: «Είναι ιδιαίτερο παιχνίδι. Υπήρχαν έντονα συναισθήματα και πριν αλλά από εκεί και πέρα μετράει το αποτέλεσμα και για μένα η δική μας μέτρια εμφάνιση».

Για το αν ο ΠΑΟΚ είχε την ταμπέλα του φαβορί: «Δεν ξέρω από πού δόθηκε και τον λόγο. Σε ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ έχω την αίσθηση ότι δεν κερδίζει ο ποιοτικότερος. Δεν θεωρούσαμε τον εαυτό μας φαβορί».

Για την απόδοση των Ντίλαρντ και Τζόουνς: «Ο Τζόουνς δεν έχει καλά επιθετικά χαρακτηριστικά όπως ο Ντίλαρντ. Για μένα ήταν θετικός. Από τον Άρη ένα παιδί που κράτησε το σκορ σε όλη την προετοιμασία, ο Αθηναίου, είχε τέσσερις πόντους. Ο Άρης προσαρμόστηκε στον Ντίλαρντ».

Photo credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ