17.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Παπαδόπουλος στο Basketa.gr: “Εμεινε για πάντα παιδί. Το καλύτερο όμως”.

Ημέρα γιορτής η σημερινή για τον Αντώνη Φώτση, τον αιώνιο έφηβο που όχι μόνο ακόμα παίζει μπάσκετ (στον Ηλυσιακό) αλλά από σήμερα θα έχει και ολόκληρο γήπεδο με το όνομά του ! Σε μια ιδιαίτερη τιμή που του κάνει η πρώτη του ομάδα, σε συνεργασία με το Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου, το κλειστό γυμναστήριο Ιλισίων μετονομάζεται πλέον σε κλειστό γυμναστήριο "Αντώνης Φώτσης". 

Εκεί που έκανε τα πρώτα μπασκετικά του βήματα τη δεκαετία του 1990, αλλά και τα τελευταία της καριέρας του, επιστρέφοντας μετά από μια μυθική πορεία με τον Παναθηναϊκό και την εθνική, για να παίξει στα τοπικά της Αθήνας με τον αγαπημένο του Ηλυσιακό.  

"Είναι κάτι που του αξίζει πέρα για πέρα. Μεγάλη τιμή, για έναν σπάνιο άνθρωπο και μεγάλο αθλητή, που θα έχει πλέον δώσει το όνομά του σε ένα γήπεδο. Ετσι για να θυμούνται οι παλαιοί αθλητές, αλλά και να μαθαίνουν τα νέα παιδιά που ψάχνουν τα σωστά ινδάλματα" λέει στο Basketa.gr ο πιο κολλητός του φίλος από το μπάσκετ (και όχι μόνο) Λάζαρος Παπαδόπουλος με τον οποίο είναι "αυτοκόλλητος" από τα πρώτα τους χρόνια που βρέθηκαν μαζί στην εθνική ομάδα και στον Παναθηναϊκό. Οπως φαίνεται άλλωστε στο βίντεο που είχε ανεβάσει πριν λίγο καιρό ο Λάζαρος και στο οποίο οι αθεόφοβοι αγωνίζονταν στην ελληνορωμαϊκή πάλη (Ολυμπιακοί Αγώνες 2004 βλέπετε) με το ταπί να είναι τα πλακάκια των αποδυτηρίων της εθνικής, με τον Διαμαντίδη να το απολαμβάνει και τους υπόλοιπους παίκτες να μπιζάρουν...  Στο δεύτερο βίντεο φαίνεται και ο Χατζηβρέτας που παρακολουθεί με ενδιαφέρον ενώ ο Τσαρτσαρής είναι ένας από τους...καμεραμάν.

 
 
 

Fotsis - Lazos, part 2

A post shared by Lazaros Papadopoulos (@lazarospapadopoulos) on

"Θα το ξαναπώ ότι είναι πρώτα απ' όλα ένας σπουδαίος άνθρωπος, με χρυσή καρδιά και φυσικά ένας τεράστιος αθλητής. Απλά είχε την ατυχία να τον κερδίζω σε όλα τα στοιχήματα. Θα σας αποκαλύψω όμως τώρα ότι ήμουν πάντα καλύτερα προετοιμασμένος, είχα κάνει...σκονάκι" λέει ο Λάζαρος Παπαδόπουλος για τα απίθανα στοιχήματα που έβαζαν ανέκαθεν οι δύο φίλοι και ήταν ότι μπορεί να φανταστεί κανείς.

"Από το ποιος πηδάει πιο ψηλά και καρφώνει καλύτερα, μέχρι ποιο είναι το πιο γρήγορο αυτοκίνητο. Ακόμα και γιατί λέγεται η λεωφόρος Ποσειδώνος "Παραλιακή" επειδή είναι παράλληλη με τη θάλασσα ή για άλλο λόγο ;  Ε λοιπόν πάντα έχανε" λέει για το φίλο του, ο Λάζος, τον οποίο δεν χαρακτηρίζει καν ένα...μεγάλο παιδί.  "Εμεινε για πάντα παιδί, αλλά το καλύτερο. Με τα πειράγματά του, το κέφι του και την μεγάλη του αγάπη, αλλά και άνθρωπος έξω καρδιά 24 ώρες το 24ωρο. Το καλό με τον Αντώνη είναι πως παρά το γεγονός ότι είναι μεγάλο πειραχτήρι, δέχεται κιόλας την πλάκα.

 

Fotsis or Lazoas?

A post shared by Lazaros Papadopoulos (@lazarospapadopoulos) on

"Χαίρομαι που του γίνεται αυτή η τιμή γιατί την αξίζει. Δεν του αρέσουν τα μεγάλα λόγια και οι τιμές και μπορεί να νοιώθει λίγο άβολα, αλλά έτσι το σωστό όπως γίνεται και με τους Ολυμπιονίκες που συνήθως τους τιμούν εν ζωή με μια τέτοια ενέργεια" λέει ο φίλος του που δεν ξεχνάει και την αξία του ως παίκτη.

"Τεράστια προσωπικότητα για να πάρει τα μεγάλα και τα κρίσιμα σουτ και να τον βλέπεις να μην ιδρώνει στο ελάχιστο. Απόλυτα ψύχραιμος και την πιο δύσκολη στιγμή, αρκεί να μη του φορτώσεις εσύ ευθύνες γιατί τότε τον αγχώνεις. Οταν του έλεγες να παίζει για την ομάδα, ήταν ο κορυφαίος, αλλά όχι να του πεις ότι όλα εξαρτώνται από αυτόν" θυμίζει ο συγκάτοικος του στην Αθήνα καθώς:

"Κάθε φορά που έρχομαι από τη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, δεν μένω ποτέ σε ξενοδοχείο, μένω στου Αντώνη. Εκεί θα μείνω και μετά τον αγώνα να τα πούμε και πάλι" λέει ο "Λάζος" που μαζί με πολλούς συμπαίκτες του από τις εθνικές ομάδες που πήραν μετάλλιο και έπαιζαν παρέα (2005, 2006 και 2009) θα παίξουν σήμερα σε έναν αγώνα αναμνήσεων.

"Δεν ξέρω τι θα γίνει βέβαια με τα σκυλιά του, γιατί όποτε έρχομαι σπίτι του, τα εκπαιδεύω, αλλά μόλις φύγω σε 1-2 μέρες τα έχει...χαλάσει πάλι και με φωνάζει πίσω. Δεν μπορεί να τους πει όχι και να τα μεζεδάκια και όλα τα χατήρια και μετά φωνάζει το Λάζαρο να κάνει το...μπαμπούλα" λέει ο ο καλός του φίλος που ανήσυχο πνεύμα γαρ, "τρέχει" εδώ και τρία χρόνια μια ιδιαίτερα καινοτόμα επιχειρηματική δραστηριότητα έχοντας δημιουργήσει τη διαδικτυακή πλατφόρμα www.athlenda.com η οποία:

"Βοηθάει τους αθλητές και ιδιαίτερα τους νέους, να βρουν νέες ευκαιρίες και τις ομάδες να διαλέξουν ακριβώς τον παίκτη που θέλουν βλέποντας τα χαρακτηριστικά του. Ηδη αρκετές ομάδες χρησιμοποιούν την Athlenda όπως και οι παίκτες, που ενημερώνουν τα στατιστικά τους και τα χαρακτηριστικά τους. Εχουμε δημιουργήσει πλέον μια μεγάλη βάση δεδομένων, έχοντας 2000-3000 αθλητές μόνο από το NCAA και συνολικά πάνω από 40.000 προφίλ αθλητών από όλη την Ευρώπη αλλά και τον κόσμο ολόκληρο. Είναι κάτι που με "γεμίζει" και μου αρέσει πάρα πολύ και το ξεκινήσαμε μαζί με τον Θοδωρή Παπαλουκά και τον Κώστα Παπανικολάου".

 

Fotsis challenge!

A post shared by Lazaros Papadopoulos (@lazarospapadopoulos) on

 

 

 

 

 

Diamantidis challenge!

A post shared by Lazaros Papadopoulos (@lazarospapadopoulos) on

 

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ