20.9 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Παπαδόπουλος: «Στον Παναθηναϊκό πρώτα ήμουν οπαδός» (vid)

Ο Μάνος Παπαδόπουλος ξέρει από πρώτο χέρι τι εστί επιτυχία, καθώς έχει ζήσει πάμπολες με τον Παναθηναϊκό. Φέτος, ως αθλητικός διευθυντής της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, έβαλε κι αυτός το λιθαράκι του για την πρόκριση στα play-offs της Euroleague, για την οποία και μίλησε στην εκπομπή  "Super Euroleague" της Nova. 

Για την πρόκριση της Ζενίτ στα playoffs: «Για μένα δεν είναι μπορώ να πω μια μεγάλη στιγμή, γιατί έχω ζήσει μεγάλες στιγμές με την ομάδα μου, τον Παναθηναϊκό. Στον Παναθηναϊκό δεν ήμουν ποτέ επαγγελματίας, έκανα επαγγελματικά τη δουλειά μου, αλλά πρώτα ήμουν οπαδός. Τώρα μπορώ να μιλήσω ως επαγγελματίας, αλλά μέσα από τον επαγγελματισμό μπορώ να γίνω κι οπαδός της ομάδας στην οποία βρίσκομαι. Για μένα σήμερα ήταν εύκολο, γιατί ο Παναθηναϊκός δεν είχε βλέψεις για κάτι το ιδιαίτερο στην EuroLeague. Εύχομαι του χρόνου να είναι σε υψηλότερο σημείο και να διεκδικεί το Final Four.

Η Ζενίτ είναι μια καινούργια ομάδα, η οποία χτίστηκε το καλοκαίρι. Ήταν ομάδα που δεν έπαιζε αγώνες για να κερδίσει, αλλά για να παίζει. Αυτό που θέλαμε ήταν να αλλάξουμε την νοοτροπία, σκοπός μας ήταν να φέρουμε παίκτες με χαρακτήρα. Αυτός ήταν ο πρώτος στόχος. Να κρατήσουμε τους παίκτες που είχαν δείξει χαρακτήρα, όπως για παράδειγμα είναι Γουίλ Τόμας, ο οποίος είναι υπόδειγμα αθλητή. Του το πα κιόλας γιατί δεν τον πήρα τόσα χρόνια στον Παναθηναϊκό. Αυτό προσπαθήσαμε να χτίσουμε. Κάποιοι παίκτες είναι ιδιαίτεροι, το είδατε και εσείς σήμερα».

Για την «κοιλία» που έκανε η Ζενίτ στη διάρκεια της σεζόν: «Όταν είναι μια ομάδα νέα με παίκτες που δεν έχουν όλοι εμπειρία από αυτό το επίπεδο, ήταν αδύνατο να μην κάνουμε κάποια στιγμή κοιλιά. Ήταν λογικό να υπάρχει κάποιο άγχος. Μετά τον κορονοϊό που περάσαμε όλοι, είχαμε να παίζουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα τρεις αγώνες την εβδομάδα. Κάθε ταξίδι ήταν έξι ώρες πτήση και τέσσερις ώρες διαφορά ώρας. Ευτυχώς η διοίκηση και θέλω να το τονίσω αυτό πλήρωσε για να γίνει σχεδόν το 99% των ταξιδιών με τσάρτερ, κι αυτό μας έδωσε ανάσες».

Για τη διαφορά νοοτροπίας στην Ελλάδα και την Ρωσία: «Είναι διαφορετική η χώρα. Στην Ελλάδα πεθαίναμε για το αποτέλεσμα, αυτό δεν ισχύει στο ίδιο βαθμό εδώ. Στην Ελλάδα έχεις τόσο άγχος που δεν ξέρεις αν θα πας σπίτι σου. Τσαντίζεσαι λες και παθαίνεις εγκεφαλικό. Αυτό δεν ισχύει εδώ».

Για τα ζευγάρια των playoffs: «Η πραγματική μας θέση με βάση το αγωνιστικό μας προφίλ έπρεπε να ήταν πιο πάνω. Παίζουμε με το φαβορί της διοργάνωσης, μια από τις καλύτερες ομάδες, την Μπαρτσελόνα».

Για τον Παναθηναϊκό: «Είναι μια μέρα χαράς για τη δική μου ομάδα. Ο Παναθηναϊκός θα βρει τον δρόμο του. Σαν οπαδός δεν τους φοβάμαι».

Για τους προπονητές στην Ελλάδα: «Κυρίαρχο ρόλο παίζει ο προπονητής. Αν έχεις προπονητή, θα φτάσεις μακριά. Στην Ελλάδα αυτό το παραβλέπουμε. Ας πούμε η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Σίτι πώς θα είχαν επιτυχία χωρίς τον Γιούργκεν Κλοπ και τον Πεπ Γκουαρδιόλα αντίστοιχα;».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ