18.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Παπαδόπουλος: “Ο Άκερ θα μας δώσει ποιότητα”

Η παρουσία του Άλεξ Άκερ ήταν το κερασάκι στην τούρτα που πρόσφερε ο Απόλλων στους φίλους του, που πήγαν την Κυριακή στο κλειστό της Περιβόλας για να τον δουν και να τον ενισχύσουν. Όπου τούρτα, η σπουδαία νίκη στο ντέρμπι με τον Ηρακλή, στην οποία είχε συμβολή και ο νεοαποκτηθείς Αμερικανός σταρ, παρότι βρίσκεται ελάχιστες μέρες με την ομάδα. Με δύο βολές που έβαλε στα τελευταία δευτερόλεπτα, ουσιαστικά "κλείδωσε" τη νίκη, δεδομένου ότι ανέβασε τη διαφορά στους πέντε πόντους και ο Ηρακλής δεν είχε άλλα περιθώρια αντίδρασης.

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος έβαλε τον Άκερ για πρώτη φορά στο παιχνίδι 3,5 λεπτά μετά την έναρξή του και οι φίλοι του Απόλλωνα τον υποδέχθηκαν με ένα πολύ θερμό χειροκρότημα. Συνολικά έμεινε στο παρκέ για 13 λεπτά σκοράροντας 6 πόντους, ωστόσο αυτό ήταν κάτι απολύτως φυσιολογικό. Δεν είχε κάνει παρά μόνο δύο προπονήσεις με την ομάδα, ο προπονητής του δεν είχε προλάβει να ετοιμάσει ούτε ένα σύστημα γι' αυτόν και βασικό μέλημα του Αμερικανού σε αυτή τη φάση είναι να γνωρίσει τους συμπαίκτες του και να καταλάβει τον τρόπο με τον οποίον παίζει η ομάδα.

"Ο Άκερ είναι σε καλή κατάσταση σωματικά. Αυτό που του λείπει είναι παιχνίδια ώστε να βρει τα πατήματά του", λέει στο basketa.gr ο Παπαδόπουλος, ο οποίος είναι κατά μία έννοια τυχερός που ο Απόλλων θα παίξει ξανά επίσημο αγώνα στις 18 Νοεμβρίου. Διότι θα έχει αρκετό καιρό στη διάθεσή του ώστε να εντάξει τον Αμερικανό σταρ στην ομάδα: "Το επόμενο διάστημα και με την ευκαιρία της διακοπής θα παίξουμε κάποια φιλικά παιχνίδια και μέσα από αυτά, αλλά και τις προπονήσεις φυσικά, θα προσπαθήσουμε να τον ενσωματώσουμε. Όταν θα γίνει αυτό, είναι βέβαιο πως ο Άλεξ θα δώσει ποιότητα στο παιχνίδι μας".

Ο προπονητής του Απόλλωνα έχει κάθε λόγο να αισθάνεται χαρούμενος αυτές τις μέρες, διότι η ομάδα μπορεί να δουλέψει ώστε να εντάξει ομαλά το νέο μέλος της προερχόμενη από μια σπουδαία νίκη επί του Ηρακλή, που βοηθά από πολλές απόψεις.

"Ήταν μια μεγάλη νίκη επί ενός αντιπάλου ο οποίος έχει φτιαχτεί για να αλλάξει φέτος κατηγορία", συμφωνεί και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος. "Τα καταφέραμε, διότι μείναμε προσηλωμένοι στην προσπάθειά μας στην άμυνα. Με εξαίρεση το τελευταίο τρίλεπτο, οπότε μια διαφορά 11 πόντων υπέρ μας έπεσε στους τρεις εξαιτίας δικών μας λαθών, ήμαστε καλύτερη ομάδα και κερδίσαμε δίκαια. Δείξαμε ότι έχουμε τις δυνατότητες να πετύχουμε κάτι πραγματικά καλό αυτή τη σεζόν".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ