21.8 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Παπαδόπουλος: «Αν θέλετε, να φύγετε!»

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στον ΕΣΑΚΕ με το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο της συζήτησης με τους τόνους να ανεβαίνουν για μια ακόμη φορά. Οι εκπρόσωποι των ομάδων πήραν θέση, τονίζοντας οι περισσότεροι πως δεν θα ήταν καλό για το πρωτάθλημα να αποχωρήσουν οι «ερυθρόλευκοι». Αυτοί με τη σειρά τους είχαν ξεκαθαρίσει πως επιμένουν στα όσα έχουν ήδη δηλώσει. Εκεί ήταν που έκανε την παρέμβασή του ο Μάνος Παπαδόπουλος από την πλευρά του Παναθηναϊκού.

«Αν θέλετε να φύγετε, να φύγετε! Αυτό θέλω κι εγώ... Δεν ενδιαφέρεστε για το ελληνικό μπάσκετ. Όταν δεν παίρνετε πρωτάθλημα κάτι σας φταίει».

Ο Παπαδόπουλος αντέκρουσε πως γίνεται ένα "αναξιόπιστο πρωτάθλημα", όπως υποστήριξε ο Βαγγέλης Λιόλιος από τον Προμηθέα Πάτρας, ο οποίος υπενθύμισε τις δηλώσεις που είχε κάνει ο εκπρόσωπος της Α2 Ανδρών στις εκλογές. Ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού τόνισε πως "δεν υπάρχει θέμα διαιτησίας και πως κάποιοι μεγεθύνουν το θέμα ως άλλοθι" και πρόσθεσε: "Όποιος παίζει καλά, πάει καλά...".

"Οι νόμοι είναι για να αλλάζουν", τόνισε ο Δημήτρης Γουιέλμος του Άρη όταν έγινε κουβέντα για την διαιτησία με τον Λιόλιο υποστηρίζει πως "θα πρέπει να δεσμευτούν οι ομάδες για κάποια πράγματα ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, να πάμε στην Ομοσπονδία και στην Πολιτεία, τότε να πάρουμε δραστικά μέτρα για να ακουστούμε".

Στη σημερινή συνεδρίαση τα μέλη του ΔΣ έλαβαν τις εξής αποφάσεις:

* Να πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 6 Μαΐου διευρυμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου με την παρουσία των ιδιοκτητών των ΚΑΕ προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις που άπτονται του Πρωταθλήματος της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

* Οι εξ’ αναβολής αναμετρήσεις Ολυμπιακός – Κολοσσός H Hotels της 22ης αγωνιστικής και Χολαργός – Παναθηναΐκός ΟΠΑΠ της 25ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Basket League να διεξαχθούν το Σάββατο 4 Μαΐου και την Τετάρτη 8 Μαΐου να πραγματοποιηθεί η τελευταία (26η) αγωνιστική της κανονονικής περιόδου. Τα πλέι οφ θα αρχίσουν το διήμερο 11-12 Μαϊου.

* Την τριετή ανανέωση της χορηγικής συνεργασίας με την Top Trends για τις μπάλες του Πρωταθλήματος.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ ενημερώθηκε για την επιστολή που απέστειλε το Basketball Champions League για την διοργάνωση της επόμενης σεζόν. Στην επιστολή αναφέρεται ότι σύμφωνα με την τελική βαθμολογική κατάταξη και μέχρι την 6η θέση του ελληνικού Πρωταθλήματος, στους ομίλους του Basketball Champions League θα συμμετέχουν δύο ομάδες από την Betshop Basket League και μια θα πάρει μέρος στους προκριματικούς γύρους.

Υπό εξέταση είναι το ενδεχόμενο συμμετοχής μιας ακόμη μέσω διαδικασίας wild card.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ