19.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Παπαγεωργόπουλος στο basketa : «Αν δεν το ζήσεις δεν καταλαβαίνεις τι είναι το Μαρούσι»

Το Μαρούσι βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση το τελευταίο διάστημα, κάτι που πιστοποίησε και με την πολύ άνετη νίκη στο ντέρμπι της τρίτης θέσης με την Ελευθερούπολη, και έχοντας να υποδεχθεί Απόλλων και Ολυμπιακό ορίζει την μοίρα του, βλέποντας ακόμη και την άνοδο.

Ο Γιάννης Παπαγεωργόπουλος αποτελεί έναν από τους παίκτες που έχει γράψει ιστορία την δική ιστορία με την ομάδα των βορείων προαστίων, και συμπληρώνοντας έξι χρόνια στον Άγιο Θωμά αποτελεί έναν από αυτούς που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα την πορεία προς την φετινή καταξίωση.

Ο 30χρονος φόργουορντ, ο οποίος μετά την πορεία του στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού αγωνίστηκε στην Α2 με το Παγκράτι το μακρινό 2010-2011, για να διανύσει μια δύσκολη πορεία, και να βλέπει πλέον τους κόπους να αποδίδουν καρπούς, και μιλώντας στο basketa.gr αναφέρθηκε στην οικογένεια  του Αμαρουσίου, στον Γιάννη Γκαγκαλούδη, στην πορεία μέσα στο χρόνο, το μυστικό της επιτυχίας αλλά και στο καλύτερο δώρο...γενεθλίων!

Με 6 χρόνια στο Μαρούσι αποτελείς έναν από τους παλαιότερους παίκτες της ομάδας. Ήταν η νίκη απέναντι στην Ελευθερούπολη μια από τις σημαντικότερες όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στην ομάδα, και ένα δώρο για τα δικά σου γενέθλια : «Πέρασαν γρήγορα τα χρόνια. Νομίζω αυτό γίνεται κυρίως όταν εκεί που είσαι περνάς όμορφα!! Σίγουρα ήταν μια μεγάλη νίκη για εμάς, η Ελευθερούπολη είναι μια πολύ καλή ομάδα με έμπειρους παίκτες. Παρόλα αυτά θεωρώ πως η ομάδα όλα αυτά τα χρόνια που είμαι και εγώ έχει πετύχει μεγαλύτερες νίκες που ήταν σημαντικές για την πορεία της μέχρι και σήμερα. Είμαι χαρούμενος που την ημέρα των γενεθλίων μου (30 πλέον) νικήσαμε. Είναι το καλύτερο δώρο που μπορούν να σου κάνουν οι συμπαίκτες σου!».

Σε 37 παιχνίδια έχετε 29 νίκες σε αυτά τα δύο χρόνια, και μετά τον υποβιβασμό στην Β' Εθνική. Τι ήταν αυτό που άλλαξε και το Μαρούσι επιδίδεται σε πορείες πρωταθλητισμού.  Πόσο σημαντική ήταν η έλευση του Γιάννη Γκαγκαλούδη, ο οποίος στα 43 του χρόνια παίζει ακόμη ως έφηβος, αλλά και η συνεργασία με τον Γιώργο Σκαραφίγκα : «Θεωρώ πως όταν η ομάδα βρέθηκε στην Β' Εθνική η διοίκηση έπρεπε να πάρει κάποιες αποφάσεις. Η έλευση του Γιάννη Γκαγκαλούδη (τι να πω εγώ για τον Γιάννη) είναι ότι καλύτερο για εμάς, ακόμη και σε αυτή την ηλικία, ενώ και η συνεργασία με έναν προπονητή έμπειρο, γνώστη αυτών των κατηγοριών, με όρεξη και όραμα, για να δουλέψει με νέα παιδιά ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να συμβεί. Με κάποιες προσθήκες που έγιναν από πέρυσι αλλά και φέτος ήταν ένας συνδυασμός που μέχρι σήμερα μόνο θετικό πρόσημο φέρνει».

Πλέον βρίσκεται στην τρίτη θέση και έχοντας στην πολύ δυνατή έδρα σας Απόλλων Πατρών και Ολυμπιακό σας περνάει από το μυαλό η άνοδος : «Όχι δεν μπορώ να πω πως σκεφτόμαστε ακόμη την άνοδο. Έχει δρόμο το πρωτάθλημα, και εμείς έχουμε μάθει να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο μας. Άμα είναι να έρθει, καλώς να έρθει».

Το Μαρούσι έμελλε να γίνει το λιμάνι σου, μετά από περιπλάνηση σε αρκετές ομάδες, ακόμη και στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ με το Γαλάτσι. Τι ήταν αυτό που σε κράτησε τόσο χρόνια στην ίδια ομάδα, και περιέγραψε μας αυτό το εξαιρετικό κλίμα που επικρατεί στην ομάδα και ουσιαστικά την κάνει οικογένεια : «Ναι μπορώ να πω πλέον πως το Μαρούσι είναι η οικογένεια μου. Νομίζω άμα δεν το ζήσεις δεν μπορείς να το καταλάβεις. Από τη διοίκηση, η οποία όπως έχει πει και άλλες φορές είναι από τις καλύτερες αυτή τη στιγμή στον χώρο του αθλήματος ως όλα τα παιδιά που βρίσκονται στην ομάδα. Ειδικότερα εκείνα που ξεκίνησαν από την Γ' Εθνική και είναι εκεί μέχρι και σήμερα, έχουμε αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση, δεν είμαστε απλοί συμπαίκτες, είμαστε πραγματικά μια οικογένεια και κάθε νέο παιδί που έρχεται προσπαθούμε να το κάνουμε αμέσω μέλος αυτής».

Πως ήταν η φετινή χρονιά της πανδημίας, και πως πιστεύεις ότι θα συνεχίσει να πορεύεται το άθλημα και τη νέα σεζόν : «Όσον αφορά τη φετινή χρονιά, και λόγω της πανδημίας, ήταν μια πολύ ιδιαίτερη και σίγουρα δύσκολη χρονιά για όλους. Πρώτη φορά βιώνουμε κάτι τέτοιο, και ελπίζω να πέρασαν τα δύσκολα και να μπορέσουν πλέον να επιστρέψουν  όλα τα παιδιά όλων των κατηγοριών, στα γήπεδα και άμεσα. Δυστυχώς δεν υπήρχε και η απαιτούμενη στήριξη. Τουλάχιστον τη νέα χρονιά να αποφευχθούν παρόμοιες καταστάσεις, γιατί ο αθλητισμός είναι υγεία».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ