17.7 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

ΠΑΟΚ-Στρασμπούρ 79-80: Μοιραίος ΝτιΛέο και «αντίο» BCL (pic, vids)

Ο ΠΑΟΚ ήθελε και μπορούσε να φέρει τη σειρά των Play in σε ισορροπία ώστε να διεκδικήσει την πρόκριση σε ένα τρίτο παιχνίδι στη Γαλλία. Επέστρεψε από το -13, προηγήθηκε με 10 αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Δικέφαλος ηττήθηκε και στην Πυλαία από τη Στρασμπούρ με 79-80 και αποχαιρέτησε το Basketball Champions League. Το ματς κρίθηκε στα 1,8’’ από το τέλος όταν ο ΝτιΛέο με το σκορ στο 78-80, είχε 1/3 βολές μετά από φάουλ στο τρίποντο.

 


Αποχαιρέτησε με την αίσθηση, αν όχι τη βεβαιότητα, ότι αν η κατάσταση ήταν διαφορετική και δεν πάλευε από την αρχή της σεζόν με τα προβλήματα του, θα μπορούσε να βρίσκεται στους «16».

 

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με διάθεση να περάσει την μπάλα κοντά στο καλάθι αλλά ο Μάρβιν Τζόουνς δεν ήταν παραγωγικός και η Στρασμπούρ με καλές επιλογές βρέθηκε μπροστά έπειτα από επτά λεπτά με double-score (9-18), με τον Έντι να σημειώνει εννιά γρήγορους πόντους με 3/5 τρίποντα. Το γρήγορο μειονέκτημα σε συνδυασμό με ένα-δύο ακατανόητα σφυρίγματα, έφεραν εκνευρισμό και έτσι η γαλλική ομάδα που έκανε τα απολύτως απαραίτητα, έκλεισε την πρώτη περίοδο με το +8 (15-23).

 


Η αρχική προσπάθεια για να πλησιάσει (20-25 στο 12΄) δεν είχε συνέχεια αφού η Στρασμπούρ με καλή κυκλοφορία μπάλας και ανάλογες επιλογές, δεν δυσκολεύτηκε να ξεφύγει με 13 (22-35 στο 15’), αφού την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να γίνει περισσότερο πιεστικός στην άμυνα του. Όταν το έκανε, πλησίασε με ένα σερί 7-0 (29-35 στο 18’) αλλά είδε τον Μάρβιν Τζόουνς να φορτώνεται με τρία φάουλ. Στο τέλος του ημιχρόνου πάντως είχε καταφέρει να μαζέψει τη διαφορά από τους 13 στους τρεις (34-37).

 

 

Ο ΠΑΟΚ πλησίασε στον πόντο στην αρχή του δεύτερου μέρους αλλά ο Τζόουνς φορτώθηκε με τέταρτο φάουλ κάνοντας δυσκολότερη την αποστολή του αλλά το ξέσπασμα συνεχίστηκε. Ο «άσφαιρος» στο πρώτο μέρος ΝτιΛέο έβαλε οχτώ μαζεμένους πόντους για να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στο προβάδισμα για πρώτη φορά μετά το αρχικό 4-2 και 7-5 (50-42 στο 26’ ) με σερί 16-5. Η ομάδα του Λυκογιάννη διατήρησε την ορμή της και ξέφυγε με 10 πόντους ένα λεπτό πριν το τέλος της περιόδου (54-44). Στο 30’ ωστόσο με τρίποντο του Έντι στην εκπνοή η διαφορά έπεσε στους πέντε (57-52).

 

 

Η Στρασμπούρ με τα τρίποντα απέκτησε και πάλι παλμό (69-68 στο 35’ με 4/5 σουτ από την περίμετρο), αφού βρήκε ρυθμό ο Ρόμπερσον. Ο ΠΑΟΚ πήγε γρήγορα στο μπόνους και έπαιρνε σκορ από τη γραμμή του φάουλ. Με το σκορ στο 72-68 στο 36’ όμως υπήρξε ένα απρόοπτο αφού ο Τούρκος διαιτητής Γιλμάζ υπέστη ένα τράβηγμα γεγονός που οδήγησε το ματς σε διακοπή μερικών λεπτών. Η Στρασμπούρ έδειξε να το εκμεταλλεύεται αφού ισοφάρισε στους 72 μπαίνοντας στο τελευταίο τετράλεπτο.

 

 

Τα πράγματα έγιναν δυσκολότερα αφού 3:23 από το τέλος οι Γάλλοι προσπέρασαν (74-75) και ο ΠΑΟΚ έχασε τον Μάρβιν Τζόουνς με πέμπτο φάουλ. Ο Νίκος Καμαριανός δεν πήρε απλά τη θέση του Αμερικανού αφού με τέσσερις πόντους έκανε το 78-78 στο 1:45. Ακολούθησε φάουλ που ξεσήκωσε και πάλι έντονες διαμαρτυρίες αφού ακυρώθηκε καλάθι του Λοβ για επιθετικό φάουλ με το σκορ ισόπαλο. Ο Ρόμπερσον που κρατούσε τη Στρασμπούρ σε όλο το δεκάλεπτο έκανε το 78-80, ο ΝτιΛέο αστόχησε σε δύσκολο σουτ αλλά είχε μία ακόμη ευκαιρία στα 28’’. Ο ΝτιΛέο πήρε και πάλι την προσπάθεια, αστόχησε στο τρίποντο αλλά κατά περίεργο τρόπο πήρε ο ίδιος το ριμπάουντ και κέρδισε φάουλ για τρεις βολές στα 1,8’’! Έχασε όμως την πρώτη, έβαλε τη δεύτερη και έχασε την τρίτη καταδικάζοντας τον ΠΑΟΚ στην ήττα και τον αποκλεισμό.

 

 

O ΜΟΙΡΑΙΟΣ: Θέλει και ερώτημα; Ο Ντέιβιντ ΝτιΛέο ήταν άποντος στο πρώτο ημίχρονο αλλά παρέσυρε τον ΠΑΟΚ με το δικό του ξέσπασμα στην τρίτη περίοδο. Στο τέλος όμως όταν η μπάλα «έκαιγε», έδειξε αδύναμος να κάνει τη δουλειά. Όχι μόνο δεν έδωσε τη νίκη στον Δικέφαλο, αλλά δεν μπόρεσε καν να στείλει το ματς στην παράταση και βέβαια ήταν απαρηγόρητος.

 


ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Παρότι το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες, είναι σαφές ότι η Στρασμπούρ έμεινε στη διεκδίκηση του και τελικά το πήρε με τα τρίποντα. Είχε 4/5 στο πρώτο πεντάλεπτο της τέταρτης περιόδου όταν μάζεψε τη διαφορά και τελείωσε με 12/29 (41,38%) ενώ ο ΠΑΟΚ είχε μόλις 6/21 (28,57%).

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ